0

2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
bir kaç yemek kaşığı sıvıyağ
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
8-9 su bardağı su arzuya göre tamamı ya da yarısı tavuk suyu olabilir.
tuz, pul biber , nane, kekik ve biraz limon suyu isteğe göre limon suyu konulmayadabilir.
yapılışı:
ilk olarak bulgur ve pirinçleri güzelce yıkayıp biraz su ile başlayıp süzüyoruz. ardından başka bir tencere de biraz yağ ile ince ince küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları kavuruyoruz. ardından içerisine domates salçası ilave edio kavurmaya devam ediyoruz. iyice kavrulduktan sonra üzerine sekiz dokuz su bardağı su veya yarısı tavuk suyu olmak üzere suyunu ilave edio kaynamaya bırakıyoruz. su kaynadıktan sonra üzerine yıkanmış kırmızı mercimeği ilave ediyoruz ve tel çırpıcı ile mercimekler biraz açılana kadar ara ara çırpıyoruz. sonrasında içine önceden haşladığımız pirinç ve bulguları ilave ediyoruz. güzelce karıştırdıktan sonra çorbamızın içine tuz ve baharatlarını ilave ediyoruz ve bu işlemden sonra altını iyice kısarak tencerenin altını kısıyoruz. yavaş yavaş pişmesi gerekli. çorbamız piştiğin de taneleri gözünüze çok iri geldiyse yine tel çırpıcı ile biraz daha çırpabilirsiniz. ama ezogelin çorbasının makbulu taneli olanıdır. içmeden önce üzerine biraz limon sıkabilirsiniz. afiyet olsun :))

0

en yakın markete gidilir. gıda reyonundan hazır çorbaların bulunduğu raf bulunur ve orada ezo gelin çorba bulunur. aldıktan sonra eve gelip mutfağa geçilir . çorba tenceresine paketin üstünde yazan miktar kadar su doldurup ocağın üstüne koyacağuz. paketi de tencereye boşaltıp kaynatmaya başlayacağız. aynı zamanda çorbayı bir kaşıkla da karıştırmalıyız ki çorba top olmasın. kaynamaya fokurdamaya ve çorba koulaşmaya başladığında çorba hazırdır. tuzunu da ilave ettikten sonra setvis yapabilir siniz. afiyet olsun.

0

mercimek,pirinç,bulgur,havuç,biber,patates haşlanır rondodan geçirilir salça kavrulur rondodan geçen karışım ile karıştırılır ve özümsenmesi için biraz kaynatılır baharatlandırılarak servis yapılır.

0

tencereye aldığı kadar su çorbayı ekleyıp yeterınce karıştırmak

0

su mercimek biber ve sogandan yapılır aksam aksaşm demeyin böle şeyle canımız çekit