0

hafıza güçlendirmek için alınan, kullanılan veya uygulanan bir çok metod vardır fakat bunların yan etkileri olabilir mi veya bunlar ilerde bana bir sorun çıkarabilir mi hiç düşünmeden kullanılırlar çünkü o an hafızanızın güçlenmesi için elinizden gelen her şeyi yapabilirsiniz bunun nedeni ise bir sınav veya başka önemli bir işiniz olabilir. bunlar geçerli sebepler olarak kabul edilir veya edilmez fakat o kullandığınız ilaçların ilerde size bir yan etkisi olur mu veya olmaz mı bunları düşünmekte fayda var tabi ki. bir hap alarak veya farklı beyin egzersizleri yaparak kendinizi daha çok stres altına almaktansa sağlıklı beslenerek de hafızanızı kuvvetlendirebilirsiniz. farklı gıdalar veya yemişler tüketerek hafızanızı oldukça kuvvetlendirebilirsiniz. farklı besin olarak genellikle çocuklarımızda pek sevilmeyen ıspanak b grubu vitaminleri ve folat içerir bunun yanında e vitamini açısından da zengin bir sebzedir. ispanak beyni kuvvetlendirerek hafızayı da güçlendirir. bir diğer besin olarak ta balık yani diğer bir adıyla omega üç deposu da diyebiliriz bence çünkü omega üç açısından zengin olan doğal bir tek besin vardır o da balıktır. sınavlardan önce bir şeker at zihnin açılır tabiri de aslında biraz doğru bitter çikolatanın tüketimi beyin reseptörlerini aktive ederek beynimizin daha fazla ve aktif çalışmasına yardımcı olarak düşünmemizi kolaylaştırır. bu besinlerin yanı sıra yaban mersini, çilek, böğürtlen, süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı yiyecekler, kuru yemişler ve tohumlar gibi bir çok sağlıklı besin de hafızanın ve düşünmenin daha aktif bir hale gelmesinde yardımcı olurlar

0

hafızayı guclendirmek için balik tüketmeniz çok faydalı olacaktır . balık yağlıdır ancak hafıza konusunda oldukça etkili bir besindir . balık yağı da kullanabilirsiniz buda oldukça faydalıdır. özellikle ceviz kesinlikle evinizd bol bol ceviz bulundurun ve azar azar yiyin. inanın çok faydalı hafızanın güçlendirecektir . havucu sikio suyunu içerseniz havuç suyu da hafıza için oldukça etkilidir .

0

hafızayı pek çok yiyecek geliştirir.bu yiyeceklerin en başında ceviz gelmektedir.cevizin yanı sıra balık da hafızayı en çok geliştiren yiyeceklerden biridir.

0

güçlendiren yiyecekler ceviz balık kereviz hindistan cevizi üzüm pekmez gibi ha bir de yoğurt

0

et balık tavuk ceviz ve kuruyemiş vb..bu gibi şeyler iyi geliyor

2

hafızayı güçlendirirken yiyecekler arasında ilk sırayı ceviz alır. ceviz çok yüksek oranda antioksidan içerir. insan beynine oldukça faydalıdır. öte yandan beyaz et olan balıkta son derece beyne iyi gelir. hafızayı güçlendiren omega 3’ü içerisinde barındırır.

1

ceviz,fındık, et,balık bu gibi şeyler iyi geliyor yani bildiğim kadarıyla