0

sevgi ve aşk arasında tabii ki de farklar vardır .sevgi herkes tarafından olan bir duygudur herkese sevgi duyarsın ama aşk hayatına anlam katan ve evlendiğin insan olur. aynı zamanda aşık olduğun kişiye de sevgin onur ama aşk kalıcı bir duygu değildir ama sevgi kesinlikle kalıcıdır.

0

sevgi herkese karsı olan bir duygudur. mesela bir hayvanı veya bir cicegi sevebilirsiniz. çevremizdeki tüm insanları seve bilirsiniz.
fakat aşk öyle diğildir. aşk ömür boyunca sadeve tek bir kişiye duyulan bir duygudur. onu gördüğün zaman elin ayagın titrer. ölümü unutur sadece onun için yaşarsın. bir gülse canım feda diyecek pozisyona gelirsin. aşk sadece bir kişiye duylan bir seydir. her insana aşık olamazsınız ama her insanı seversiniz.

0

biri insanı psikopat yapıyor, diğeri ise huzur veriyor. aşık insan ne mantıktan anlıyor ne mazeretten; aşık olunan kişiyi yanında istiyor sürekli, herşeyi onunla yapmak istiyor, çoğu zaman uğruna arkadaşları feda ediyor, hazzı da hüznü de uçlarda yaşıyor ve tam anlamıyla yaşadığını, mutluysa mutlu, üzgünse üzgün olduğunu hissediyor. seven insan ise daha bir dingin oluyor, daha toleranslı, daha anlayışlı, daha çok empati yapabiliyor bir yerde. aşırı sevinç anları olsa da o genel hal olmuyor; ama bir tatmin duygusu hüküm sürüyor, daha keyif alarak yaşıyorsunuz, daha dirençli oluyorsunuz karşınıza çıkan sorunlara, sizi üzenlere karşı. sevgi beslenilen kişi hala yumuşak karın olma üzelliğini koruyor, ama daha az yıpratıcı bir sahiplenme söz konusu.
hangisinin daha iyi olduğu tartışılır elbette, ama sanırsam ki her ikisini de bir tatmak gerekiyor.

ayrıca, yine yanılmıyorsam, ingilizce için bir ayrım söz konsu, "being in love with someone" ve loving someone" olarak.