0

bana kalırsa aşk geçici birşeydir kalıcı olan ve uzun vadeli olan şey ise, sevgidir. ancak sevginin de geçtiği veya sevginin de yetmediği yerler olabiliyor malesef ki bu sebepten de aslında ikisi deyeterince kalıcı olmayabiliyor yani aslında bu durüm iki insan arasında ki ilişkiye de bağlı biraz. ancak aşk süreli bir şey aşkın ömrü vardır denir ya hani bir nevi öyle aşkın ömrü vardır ve zamanı geldiği zamanda da o heyecan yok olur. geriye kalan da sevgidir. ve sevgi de emek demek çaba demektir . bu bağlamda sevgi benim için daha değerli kutsaldır. sevgi aynı zamanda emek ve fedakarlık demektir. evet aşk insanın ayağını yerden kesebilir kalbinde çarpıntı oluşturabilir ve insan da heyecan yaratabilir ancak bu tür duygular geçicidir. zamanla sıradanlaşabilir bu açıdan dasevginğnönemi ve yeri ayrıdır diye düşündüğüm için sevgi diyorum snvkadevenğnsan vazgeçmez diye bir kural da yok bu birazda sevginin boyutuna gerçekliğine ve karşınızdaki insana da bağlıdır.

0

sevgi gelip geçen bir duygudur ve herkesi sevebilirsiniz. mesela; bir kediyi sevebilirsiniz,bir insanaı seversiniz,bir filimi sevebiliriz fakat bunlar gelip gecici olan bir şeydir. fakat aşk dediğimiz olay bambaşka bir duygudur. insanlar sadece tek bir kişiye aşık olurlar ve bu aşk asla bitmez. hayatına sevdiğin insanlar girer ve sevdiğin insanla evlene bilirsin ama aşık olduğun kişiyi asla unutamazsın! aşık olduğunun zaman anlarsın ki yaşamak sadece nefes almak ve nefes vermekten ötürü bir şey diğilmiş. aşık oldugunuz zaman bir kalp,bir beyin ne işe yarıyormuş ? en iyi o zaman anlıyorsunuz. aşk dediğimiz olay insana "lan o gülsün ben ölürüm!" veya da"bir kokusuna ölürüm!" dedirten bir duygudur. dediğim gibi bir kitabı hatta bir sarkıyı bile çok seversiniz ama bir kitaba yada şarkıya aşık olamazsınız. aşk ile sevgi bambaşka bir şeydir ve karıştırılmaması lazımdır.

0

sevgi olmadan aşk olmaz dostum önce seveceksin aşk sonradan geliyor yıldırım aşkı falan zor ya aslında aşk tektir bir tanedir o da sevgiyle olur neredeyse birbiriyle aynı iki kavram annemize de sevgi duyarız ama o da aşk olmuyor işte annemize ailemize duyduğumuz sevgi farklı oluyor

0

aşk sevgiyi doğurur.
sevgi daha önemlidir daha değerlidir aşktan.
sevgi emektir, sevgi fedakarlıktır ve sevgi sadakattır.

0

sevgi daha önemli derler ama aşktaki tutku olayı bence daha ilgi çekici