0

malzemeler;
500 g kıyma 3 kuru soğan 1 cay bardağı kırık pirinç, 3 çorba kaşığı sıvıyag, 1 kahve fincanı sirke, 2 cay kaşığı karabiber, tuz , kimyon, 3 çorba kaşığı domates salçası, 2 su bardağı sıcak su.

yapılışı;
kıymayı derin bir kaba alin. pirinci yıkayıp suzun. kıymaya pirinç, tuz , kimyon ve karabiberi ilave edip yoğurun.
sirkeyi düz bir tabağa dökün. elinizi sirkeyle ıslatarak, köfte harcından küçük parçalar koparın. ve acucunuzda yuvarlayin. soğanları ince ince doğrayın. sıvıyağ tencerede ısıtıp soğanı kavurun. salça, karabiber, tuz ve iki bardak sıcak suyu ilave edip karıştırarak kaynatın. hazırladığınız köfteleri kaynamakta olan salçalı sosta pişirin. servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın. afiyetle..

1

sulu köfte yapmak için öncelikle köfteleri hazırlamakla işe başlıyoruz. 250 gram kadar kıymanın içine orta boy soğanı rendeleyip katıyoruz ardından bir kahve fincanı kadar pirinci yıkayıp içine ilave ediyoruz ve tuzları ile baharatlarını da katarak iyice yoğuruyoruz. kıymalı harcımızı iyice yoğurduktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapmak için avucumuzda küçük parçaları yuvarlıyoruz. yuvarlanmış okulumuz köfteleri unlanmış bir tepsinin içerisine alarak hafif hafif sallayarak her tarafına unlanmasını sağlıyoruz.tüm kıymalar bittikten sonra köfte işlemi tamamlanmış oluyor. diğer taraftan 2 adet orta boy patates ve bir adet havucu küp küp doğruyoruz.genişçe bir tencerenin içinde sıvı yağ ile 1 kaşık domates salçası, 1 tatlı kaşığı da biber salçasını azıcık su ile kavuruyoruz.savcılar kavrulduktan sonra içerisinde küp küp doğradığımız patates ve havuçları da ilave ederek bir süre daha kavurma işlemine devam ediyoruz. ardından içine tencerenin yarısına geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz.sıcak su içerisinde patates ve havuç lar yumuşadıktan sonra içerisine hazırlamış olduğumuz misket köfteleri ilave ediyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.köfteler de piştikten sonra sulu köftenin terbiyesi için bir tarafta bir yumurta sarısı ve küçük bir limonun suyunu sıkarak iyice çırpıyoruz.hazırlamış olduğunuz bu terbiyeyi yemeğimizin içine katarak iyice çırpıyoruz ve 5-10 dakika kadar pişiriyoruz sonrasında altını kapatıp biraz dinlenmeye bırakıyoruz. sulu köftenin yapılışı tam olarak bu kadar yapanlara afiyet olsun.

0

kofteleri yaptiktan sonra ocakta kaynayan suya saliyorsun pisiriyorsun. al sana sulu köfte.

0

soğan kavrulur,patates eklenir oda kavrulur,salça eklenir kavrulur,su eklenir haşlanmaya bırakılır 30 dakika boyunca beklendikten sonra servis edilir.

0

bir sürü yapma şekli var en sevdiğim yemeklerdendir.