0

üzüm sirkesi yaparken her renk uzum kullanılabilir. ayırt edilmez. özellikle sirke yaparken uzum almanıza gerek yoktur. sapını ayırdıktan sonra ustun koru yıkamayla 3 4 saat bekletiyoruz. bunu sebebi yıkanan üzümlere bakteri gelmez.
3 4 saat sonra üzümler bir kavanoza yerleştirilir. yerleştirilen üzümler bir yandan sıkılırsa sirke için daha lezzetli olabilir ve sirke olması daha kolay olur.

2. adım : üzümlerin iki kati su eklenmeli. daha sonra karışımın üzerini bir tülbentle sıkıca kapatın. tülbent hava almasını sağlar ve etraftaki toz böcek vs bunlardan uzak tutar. kavanozu karanlık bir yerde 10 15 gün bekletelim. bu uzum ve saplarınin yumuşaması için verilen müddettir. bu süreçte sirkenin üstü beyaz köpük olabilir ancak bozulduğu anlamına gelmez. 10 15 günlük süre içerisinde karıştırmak gerekir. taşmaması için dikkat edelim.

üzümler dibe çöktüğünde süzülme vakti geldi demektir. içinde bulunan yumuşamış üzümleride sıktıkalim bu şekilde uzum şifalı olduğu söylenir.
sulu kısma ekmek ici bikac parca nohut ve bir tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. ve ağzını kapatıyoruz. karanlık bir ortamda 40 gün dinlendikten sonra sirke hazır. en çok fazla bekletilen sirke kıymetlidir bu yüzden hemen sabırsızca almamaliyiz.

0

sirke, üzüm veya elmanın fermente edilmesiyle elde edilir. üzüm sirkesi güçlü bir antioksidandır. salatalarda, bazı yemeklerde kullanılabilir. ayrıca kilo vermek için, saç ve cilt bakımı için kullanılır. ev temizliğinde kullanılır. mesela nazara iyi geldiği söylenir. evlerdeki kötü enerjinin ve nazarın giderilmesi için temizlik sularına konulması önerilir...

iyi bir üzüm sirkesi için fermantasyon işleminin iyi yapılması gerekir. yani iyi mayalanması gerekir. işte üzüm sirkesi tarifimiz aşağıda;

malzemeler:
1,5 kilogram üzüm
2,5 litre süt
yarım çay bardağı nohut
2 yemek kaşığı hakiki bal
1 yemek kaşığı tuz

yapılışı:
üzümler saplarından ayrılır ve bir cam kavanoza konur. üzerine su eklenir. 20 gün boyunca ağzı sıkıca kapalı şekilde karanlık bir yerde bekletilir. sonra üzerinde biriken sirke anası alınır, diğer malzemeler eklenerek 30 gün daha bekletilir. ardından süzülüp tüketilebilir...

iyi bir sirke için doğal meyveler kullanılmalıdır. çürük kısımları eklenmemelidir yoksa fermente olmasını engeller çürükler... ayrıca içme suyu kullanılmalıdır...doğal bal sirke anasının oluşmasını sağlar. sirke anası saklanarak yeni yapılacak sirkelere eklenebilir. bu duurmda hızlı ve iyi bir fermantasyon mümkün olur. cam kavanoz kullanılması iyi olur. kavanozların ağzı tülbentle kapatılırsa daha iyi olur. karıştırmak için metal kaşık yerine plastik kaşık kullanılması tercih edilir. iki günde bir kapağın açılıp karıştırılması önerilir.

0

valla hic bilmiyorum. sirkeyi sadece tursuda kullaniriz.

0

limonla yapılan sirke bulunmaz bir lezzette olur üzüm iyice ayakla çiğnenir sonra ateşte kaynatılır. sonra beklemeye alinir