0

reçel yaparken şeker oranı iyi ayarlanmalıdır. ayrıca bozulmaması için içine eklenen limon suyu veya limon tuzu da reçelin çok şekerli olmasını önlemektedir. bunlarında ayarında konulması reçeli eşsiz bir tat haline getirmektedir. eğer fazla koyarsanız limon suyunu yada limon tuzunu reçelin tadı ekşimsi hatta tuzlu bir tat halini alabilir. ayrıca dikkat edilmesi gereken bir diğer konu malzemelerin tam anlamıyla birbirine tamamen karışması ve pişirme işleminin tam kıvamında yapılması gerekmektedir. meyvenin şeker oranına göre içine atacağımız şekeririnde oranını iyi ayarlamamız gerekmektedir. saklama koşulunu da iyi sağlarsanız eğer reçeliniz tam kıvamında fazla şeker olmadan güzel bir reçel elde etmiş olursunuz.

0

kaynatırken şekeri fazla koymazsan sorun çözülür.

0

reçeli kaynatırken çok şeker koymuyacaksın kıvamını da ona göre ayarlıcaksın

0

sekerli ve tuzlu seylerde degismez pratik önerim yıkayın

0

reçelin çok şekerli olmaması için "limon tuzu" kullanılabilir.. şekerin alternatıfı bir çok şey var şeker çok zararlı

0

reçel dediğimiz yiyeceğin başlıbaşına şekerden yapılıyor ve tatlı olarak tüketildiği içn zaten şekerli gelir. ama insanların damak tadları birbiri ile aynı değildir. kimine göre az gelen şeker kimine göre fazla gelebilir. ama reçelin çok şekerli olmasını önlemek için reçelin nasıl yapılması gerektiğiyle başlayalım. reçel bir gece öncesinden şekere yatırılıp şekerin iyice çekmesi için dinlendirilir. sonra su katılıp kaynatılır. ve kavanozlara koyulup serin bir yerde saklanır. genelde ölçü bir kilo meyveye bir kilo şekerdir. siz çok tatlı sevmeyen birisiyseniz o zaman bu ölçüyü düşürebilirsiniz bir kilo meyveye 750 gram şeker yada 500 gram şeker koyabilirsiniz. bu çok tatlı olup baymasını önleyecektir. bir de küçül bir tavsiye içerisine biraz limom sıkarsanız şekerlenmeyi önlemiş olursunuz.

0

reçeli yaparken biraz limon suyu ilave etmek işe yarar.birazda sirke koyarsanız çok az bir şekilde daha güzel olur herşey kararında olursa çok şekerli olmaz.bide çok yüksek ateşte kaynatmamak gerekir kısık alevde olucak .en güzel gül reçeli olur kısık ateşte elma reçeli yüksek ateşi sever mesela .meyve çok önemli burada.

0

reçel yaparken zaten onun şekerini ayarlayabilmek işin en püf noktasıdır. genel itibariyle şöyledir; bir kere reçele koyulacak şeker miktarı meyvelerin tatlı mı yoksa ekşi mi olduğuna göre farklılık gösterir. çok tatlı bir meyve ise eğer kullandığımız; 1 kg meyveye 1 kg şeker genelde uygun olur. meyve eğer daha az tatlıysa 1 kg meyveye 1,5 kg şeker daha uygun olacaktır. meyve ekşi ise de 1 kg meyveye 2 kg şeker koyulması kafidir..

0

reçelin az şekerli olması için az şekerli yaparsın. eğerki çok şeker atılırsa çok şekerli olur adı üstünde bunu bilin lütfen çık şekerli yapıp şeker hastası olmayım.

0

reçeli çok severim özellikle kış aylarında ama her mevsim seveni de var.daha az şekerli olmasını istiyorsanız yapacağınız şey gayet basit .şekeri az koyacaksın.ama damak tadı sonuçta sana şekerli gelen bana şekerli gelmez.bir de şeker oranını hesaplarken meyvenin kendi şekerini de hesaba katmayı unutmayın.sonuçta meyvenin kendi şekeri çok yüksekse ya da meyve şekerleşmişse şekeri çok az ya da eser miktarda koymakta fayda var.mesela kayısı olgunlaşmışsa az hala biraz sert tazeyse çok konabilir.bir de limon miktarı var tabii.limon da şemer biraz alır sonuçta.bir de biraz uydurma olacak ama yemeğin tuzu fazla geldiğinde içine patates atarlar ya .diyelim ki pişerken yanlışlıkla şekerin ayarı kaçtı ya da tadına baktın sana fazla geldi patates at sonra patatesi çıkar.bence işe yarar.denemekte fayda var.ne kaybedersin en fazla bir tane patates ama dikkat et patates fazla pişmeden çıkarman lazım sonra nişasta yersin reçel yerine.afiyet olsun

0

reçelin şekerli olmaması için kesin çözüm,reçel kahvaltılık olarak tüketilen mevsim meyvalarından yapılan tatlı yiyeceklerdendir,yapımı çok kolaydır ama belli bir şekilde yapılması için ipuçları vardır.mevsiminde yapılan yapılan reçeller hem sağlıklı olur hemde lezzetli olur.reçelde tat renk ve akışkanlık çok önemlidir fazla kaynatırsanız rengi koyulaşmaya başlar az kaynatsanız bu seferde çok sıvık olur,şekerini fazla koysanız katılaşır az koysanız tatsız bişey olur.eh kahvaltıda da tatlı olarak ekmeğin üzerine sürerek tükettiğimiz için bu seferde anlamsız olur..öncelikle mesela çilek reçeli yapacaksanız şayet,çilekleri aldığınız yerden ufak vede parçalanmamış olmasına dikkat etmeli poşete özenli koymalısınız.mümkün olduğunca aynı gün yapın ertesi gün çileklerin bozulduğunu tazeliğini yitirdiğini göreceksiniz.beklemeye gelmeyen meyvalardan biridir çünkü,çilek,fazla zarar vermeden hafif hafif yıkayın süzgeçe koyun üzerindeki kum ve pislikler çıkarın ama onun öncesinde yeşil yapraklarından ayıklamanız temizlemeniz gerkecektir,yıkayıp süzdürdüğünüz çilekleri tencere ye koyun,üzerini örtecek şekilde toz şeker dökün,yalnız bazı tozşeker lerin reçellerde kaliteli olmadığını farkettim.şekerle örtülmüş çilekler 1 gece bekletilir,kapağı örtülmüş şekilde,sonra yani ertesi gün sulanmış şekerli çilekli çilekleri ateşde pişiririz,orta derceli ateş veya kısık ateşde kaynatırız,ara sıra tabağa biraz koyar hem rengine hemde kıvamını kontrol ederiz.sürekli harlı ateş reçeli kaliteisini düşürür,kıvama geldkiten sonra ateşden alır üzerini cam kapakla veya tepsiyle cam olacak .kapatır güneş gören yere koyarız atesden indirmeden hemen önce biraz limon sıkarız güneşin altında rengini muhafaza etsin diye tutarız.soğumaya yüz tutunca da kavanozlara döküp kışın yiyeceksek kavanozların ağzını sıkıc a kapadıktan sonra hemen ters cevirirzki.sıkışsın hava alamasın.bir gün hiç ellemeden kavanozu ters bir şekilde bekletiriz.ertesi gün tekrar kontrol ederiz kapağının sıkışıp sıkışmadığı,eğer sorun yoksa dolaba kaldırırız kışın da afiyetle sevdiklerimize ikram edip yeriz...

0

stevia yaprağı özürü koyduğunuz zaman şekersiz bir şekilde çok güzel reçel yapabilirsiniz. bazı marketlerde şekersiz olarak küçük kavonozlarda stevia özürlü reçel satılmaktadır.

0

sekeri az atmak suyu fazlalastirmak limon suyu eklemek vs olabilir. ama kesin çözüm şekeri azaltmak.

0

reçel hemen hemen tüm meyvelerden yapılabilir. çok tatlı olmasını istemiyorsanız şeker oranını düşürmek lazımdır. normalde bir kilo meyveye bir kilo şeker koyarız. şekeri 750 grama düşürebilirsiniz. tatlı sevmiyorsanız vişne, frambuaz, kızılcık gibi ekşi meyveler tercih edebilirsiniz. reçel yapaçağınız meyvelerin üzerine şekeri ilave edip bir gece dolapta bekletirseniz meyveler suyunu bırakır ve hiç su ilave etmeden ve çok kaynatıp şekerlenmeden kıvamlı bir reçel elde edebilirsiniz. inmeye yakın limon sıkarsanız da hem bir ekşilik verir hemde şekerlenmeyi önlersiniz. sıcak olarak kavanozlara doldurarak kapağını kapatıp uyutma işlemi yaparsanız da reçelinizi uzun süre saklayabilirsiniz.

0

reçeli yaparken şeker oranını iyi ayarlamalıyız cok fazla şeker ilave ettiğimizde şekerlenme yapabiliyor.reçeli kaynatırken limon tozu veya 1 2 damla limon ssuyunun iyi geldiğini biliyorum.ayrıca reçeli üstünü cam ile örtecek şekilde güneş altında bırakırsak,doğal rengini koruduğunu biliyorum.

0

hafif tuz ilave ederek ve şekerin miktatını azaltarak daha güzel reçele sahip olabileceğinizi düşunüyorum.

0

recelin içine bir miktar recelin çokluğuna gore limon suyu sikılabilir.
diyabetik olan başka bir receller tatlı olan recel karıştırılabilir.
limon kabuğuda çözüm olur rendeleyerek reçelin içine katılabilir.
recelin içine hafif tuz atılabilir.

0

bence reçele fazla şeker yerine pekmez tarzı şeyler de atabilirsiniz. veyahut da herhangi bir meyveden veya sebzeden yapılan reçelde içine biraz daha yoğun olarak su katabilirsiniz. böylelikle içine katılan su , şekerin tadını alacaktır ve iyice çözecektir. yani reçelin tadı o kadar çok tatlı olmayacaktır. daha farklı olarak 0 şeker ile yapılmış reçeller de vardır. internetten bir göz gezdirebilirsiniz. size daha yararlı ve faydalı olacaktır.

0

reçelin tadina bakarak anlaşilabilir bir dahaki reçel maceranizda bu şekeri azaltabilirsiniz sanirim su koyarak ta şeker azalabiliyordur belkide daha çok kaynatabilirsiniz tabi herşeyi deneyerek anlayabiliriz o kadar güzel reçel yapan insanlarin kendi ayarlari vardir herşeyi ona göre yapiyorlardir

0

tam kıvamına göre ayarlamak ve şekerini azlatarak önlem alınabilir.