0

kabızlığın kesin çözümü yoktur. yiyeceklere dikkat edilmeli. beslenme alışkanlığı düzenlemeli. sindirimi kolaylaştırıcı. bağırsakları çalıştırmaya yardimci urunler tuketilmeli. bol bol sıvı tüketim kati gidalardan uzak durulmali. beslenme alışkanlığı bu yönde degisirse kabizlik durumu zamanla ortadan kalkar. kabizligi giderici besinler olarak kayısı, incir, sinameki cayi, aci cehre tuketilebilir. aci cehreyi tuketirken dikkat edilmeli. en fazla 2 adet yutulmali aksi taktirde karin agrisi cok cekersiniz. bagirsaklar tamamen boşalıyor. bide sabahlari ac karnina ılık suyun icine bir iki damla limon sıkıp icerseniz kahvalti sonrasi tuvalete cikarsiniz. ayrica kayisi veya incir sonrasi bir bardak su icerseniz tuvalete cikmak daha hizli olur. zeytinyagina ekmek bandırıp yemek de cok faydali hemen yumusar bagirsaklar.

0

kabızlık yaşıyorsanız eğer bol bol su için . portakal tüketin lif içerikli meyveler besinler tüketin tuvalete çıkmamızı kolaylaştıracaktır . ayrıca kabızlığı önlemek için muz ve kuru yiyecekler çok fazla tüketmeyiniz .

1

kabızlık için kesin çözüm kesinlikle sabahları aç karnına kuru kayısı yedikten sonra üzerine bir bardak ılık su içmektir. birkaç saat içerisinde etkisini görmeye başlayacaksınız. ayrıca doğadan kayısılı erikli form çayı da kabızlık sorununa birebir geliyor. bir de acı çehre adından tohum karabiber e benzer bir bitki vardır bundan da bir iki tane yedikten sonra bolca su içerseniz eğer çok kısa bir süre içerisinde kabızlık probleminizin ortadan kalktığını görebilirsiniz. eğer sürekli olarak kabızlık sorunu yaşıyorsanız çok fazla katı gıda tüketiyorsunuz anlamına gelir. bu yüzden beslenme tarzınızı değiştirerek daha sıvı gıdalara yönelmeli ve gün içerisinde en az iki 3 litre su içmelisiniz.

1

kabızlığa en iyi kuru kayısı ve hoşaf iyi gelir. aynı zamanda kuruyemiş türleride bağırsakları çalıştırır.