0

son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz lahana suyu ve lahana kürleeri beslenme uzmanlarının da etkisi ile birlikte günlük hayatımızda özellikle sağlık için kullandığımız besinler arasında yerini aldı.
zayıflamayı sağlaması, selülitleri ertimesi, kolon kanserina karşı koruması, vücudu toksinlerden ayırması, kolestrolü düşürmesi, iltihap kurutmadaki etkisi, anemi hastalığına iyi gelmesi ve kansızlığı gdermesi, metobolizmayı hızladırması ve cilt kanserine, meme kanserine, akciğer kanserine, prostat kanserine, mide kanserine, yakalanma risklerini büyük ölçüde azaltmaısı ile bilinen mucizevi ve etkili besin.

1

lahana ve lahananın haşlanarak hazırlanmasından elde edilen lahana suyu tabii ki zayıflamak konusunda oldukça işe yarar besinlerdir. içerisinde bol miktarda lif bulundurduğu için lahana suyu sayesinde kilo vermeniz çok daha kolaylaşacaktır. lahana suyu sayesinde çok hızlı bir şekilde kilo vermeniz mümkün olacaktır.
lahana suyunu hazırlamak için 5 tane lahana yaprağını 3 bardak suyun içerisinde kaynatmanız yeterli olacaktır.lahana suyu kaynamaya başladıktan sonra bir 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edip sonrasında ılımaya bırakacaksınız.gün içerisinde de dilerseniz tadını güzelleştirmek için ve limonun da faydalarından yararlanabilmek amacıyla içerisine bir miktar limon suyu da sıkarak ılık olarak 3 defa tüketmeniz önerilmektedir.uygulamış olduğunuz bu lahana kürünü ise 5 gün aralıksız olarak uyguladıktan sonra en azından bir üç dört gün ara vermeniz gerekmektedir.sonrasında yeniden 5 günlük bir periyotlar halinde istediğiniz kiloya ulaşana kadar lahana kürü uygulamaya devam edebilirsiniz.tabii ki sadece tek başına lahana kürü istediğiniz sonucu elde etmenizi sağlayamayabilir o yüzden bu kürü uygularken yediğinizi içtiğinizi dikkat etmeli ve sporla desteklemelisiniz.
lahana suyunun faydaları ise öncelikle herkesin bildiği üzere göbeği eritmeye ve kilo vermeye yardımcı olan bir besindir.
bağırsak kanserinin oluşumunu engeller.
uyku apnesinin tedavisinde lahana suyundan faydalanabilirsiniz.
içerisinde bulunan lifler sayesinde metabolizmanızı hızlandırır ve bağırsaklarımızın çok daha düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.
kan dolaşımını düzenler bu sayede de vücudunuz daha dinç olur.
metabolizmayı hızlandırıp bağırsaklarınızı da çalıştırdı için vücudumuzda bulunan toksinleri atmanıza yardımcı olur ve yağ dokusunu azaltır.
ayrıca lahana suyu kolon kanserine yakalanma riskinizi azaltır.
kanser hastalarına radyoterapi ve kemoterapi sonrasında lahana kürünün uygulanması kaybettikleri vücut dirençlerini tekrardan kazanmalarını sağlar.
lahana suyu ödem attırıcı ve yağ yakıcı özelliklere sahiptir.
düzenli olarak bu kürü uyguladığınız zaman selülit görünümünde ciddi anlamda azalmalar görülmektedir. selülit tedavisi uygularken de lahana suyu içerek tedavinizi destekleyebilirsiniz.
damar tıkanıklığını giderir ve kanımızı temizler.
faydalarını yanı sıra kesinlikle çok uzun süreler kullanılmaması tavsiye edilir bir sene içerisinde en fazla 4-5 defa bu kürü uygulamanız önerilmektedir.lahana gaz yapan bir bitki olduğu için hamilelerin ve emziren annelerin tüketmesi de önerilen bir durum değildir.yukarıda bahsettiğim gibi kemoterapiden sonrasında uygulanabilir ancak kemoterapi sırasında kesinlikle lahana kürü uygulanması önerilmez.lahananın içerisinde ki k vitamini nedeniyle kanı pıhtılaştırır, kan pıhtılaşma sorunu yaşayan ve bu sebepten dolayı kan sulandırıcı ilaçlar içmek zorunda olan kişilerde kullanmamalıdır.
ayrıca sindirim sistemini fazlaca çalıştırdığı için zaten halihazırda ishal olan bir hastanın lahana ya da lahana suyu tüketmesi tavsiye edilmez.

0

lahana içerdiği lif ve kükürt sayesinde vücuttaki şişkinliği ve ödemi alır ,zayıflamaya yardımcı besinlerdendir.

0

lahana suyu vucuddakı toksinlerden arınmamızı sağlar ayrıca lahanadan yapılan yiyecekler aşırı derece gaz yapar ve yellenmeye yol açar.

0

lahananın içerdiği kükürt iyot sayesinde bağışıklık sisteminiz ve bağırsaklarınız temizlenir selülüt sorunu olanlar zayıflamak isteyipde zayıflayamayanlar vücut sarkmaları olanlar için güzel bir içecektir ve aynı zamanda bağırsaklardaki gaz sancısını giderici etkiye sahiptir cildinizdeki lekereden ve cildinizdeki gevşekliklerden kurtulursunuz

0

hiçbir şey için doğrudan zayıflatır denilemez, demek yanlış olur. fakat konu sebze ve meyveler olunca mekanizma biraz farklı işliyor. çünkü sebze ve meyvelerde lif oranı fazladır. bu da hem sindirime iyi geliyor hem de metabolizmaya uğraçağı birşey verdiğin için fazla çalışıyor. bu da haliyle daha fazla kalori yakmaya yardımcı olan bir durum. ama asıl zayıflatacak şey bazal metabolizmayı hesaplayın belirli bir günlük kalori kısıtlaması yapıp sonrasında düzenli olarak spor yapmaktır. sporu da kardiyo egzersizleri denilen kalp atımını hızlanırıp terleten yağ yaktıran egzersizleri seçerek yapmak lazım. ne demişler her şeyin başı sağlık. ayrıca bişey daha var sağlam kafa sağlam vücutta bulunur :) bu lahana mevzusuna gelirsek eğer koyu yeşil yapraklı sebzelerin metabolizmayı hızlandırdığı söyleniyor. zayıflamak isteyenlere yardımcı olabilir.

0

içeriğinde yüksek miktarda lif barındıran ve bu sayede zayıflamaya katkıda bulunan bir sebze olan lahana öncelikle kür formuna tüketildiğinde kısa süre içerisinde bölgesel yağlama problemlerin giderilmesine mümkün kılar aynı zamanda alihan'ın sağlık açısından pek çok faydası dan bahsetmek mümkün iken özellikle beyaz lahana suyu diyet listelerinin ara öğünlerinde yer verilmesi gereken hem 90 hem de içeriği sayesinde zayıflamaya yardımcı olan bir besindir lahana suyu son zamanlarda gittikçe popüler bir hal aldı sebebi ise önüne beslenme uzmanlarından diyet listelerinin ara yönlerin de yer verilen lahana suyunun zayıflama sürecini olacak atkı olduklarına vurgu yapılması
şimdi size lahana suyu ile zayıflama kürü tarifini göstereceğim
malzemeler
3 su bardağı su
4-5 adet beyaz lahana yaprağı

önce malzeme listesinde belirtilen kadar suyu tencerenin içinde kaynatın ardından genisledigi miktara bağlı olarak 4-5 adet beyaz lahanayı parçalamadan tencerenin içine ilave edip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yeni 8 dakika boyunca kısık ateşin üzerinde bekletin bu kürü 5 yıl boyunca ara vermeden günde 3 kez ara öğünlerde tüketin 5 günün ardından küre tekrar başlamadan önce 3 günlük bir ara verin aranın ardından tekrar 5 günlük kür uygulamasına başlayabilirsiniz bu free toplamda 15 gün uyguladığınız takdirde önemli ölçüde faydasını görebilirsiniz

0

lahana suyu vücudumuzdaki zararlı toksinleri atmamıza yardımcı olmakla beraber aynı zamanda zayıflatıcı bir etkisi de bulunmaktadır diyetisyenlerin önerdiği bir içecektir şahsen bir zamanlar bende tüketim ve faydasını gördüm zayıflamak isteyen herkese de tavsiye ederim

0

lahana suyu toksinleri atar kollestrolü düşürmede yardım eder iltihap kurutur kanın temizlenmesini sağlar çok zengin bir besin kaynağı zayıflatır diyorlar ancak kesin bir bilgim yok

0

lahananın cildi güzelleştirdiğini ve zayıflamaya yardımcı olduğunu biliyorum

0

merhaba sorunuz için saolun ama bu soru için cevabım tok

0

lahana suyu düşük kalorisinden ve yüksek vitamin sayesinden güzeldir.

0

düşük kaloriye sahip bir yiyecektir zengin besin değerleri ve vitaminler sayesinde insan vücudunda önemli tatlar yapmaktadır daha çok karadeniz bölgesi bulmak üzere her bölgede genellikle tüketilmektedir sağlığı oldukça faydalı bir besindir lahananın suyu daha da lahanadan daha fazla sait'e sahiptir bunun yanında zayıflamadı ne 2.01 rol oynamaktadır lahana suyu lahananın pişirilmesi ile elde edilir elde edilen su çok zengin vitamin dünyanın mineral kompleksi içerir içerir daha ne kükürt klor yok maddelerinden çokça bulunur bu maddelerin içeriği sebebiyle bağırsaklarda bundan artık maddelerin atılmasını sağlar bağırsak sağlığı için de önemlidir lahananın 100 gramında yaklaşık 25 kalori tamam bulunmaktadır

0

lahana suyu çok faydalı zengin bir üründür çok güzel faydaları vardır kilolu insanların suyunu içerek zayıflamadın da yardımcı bir besindir lahana aslında.içeriğinde yüksek miktarda lif barındıran ve bu sayade zayıflamaya katkıda bulunan bir sebze olan lahana, özellikle kur formunda tüketildiğinde kısa süre içerisinde bölgesel yağlanma probleminin giderilmesini mümkün kılan. aynı zamanda lahananın sağlık açısından pek çok faydasından bahsetmek mümkün iken özellikle beyaz lahana suyu diyet listelerinin ara öğünlerde yer verilmesi gereken, hem tik tutan hemde içeriği sayesinde zayıflamaya yardımcı olan bir besindir.lahana suyu çok güzeldir kısım özellikle mutfagimizin vazgeçilmezidir lahana. sebebi ise ünlü beslenme.uzmanların diyet listelerinin ara öğünlerde yer verilen lahana suyunun zayıflama sürecine oldukça katkılı olduğuna vurgu yapması.

0

lahana suyu son derece faydalıdır insan vücudunda oldukça faydalıdır. lahana suyu doktor tavsiyesi alarak insanların zayıflatma yol açıyor yani insanın bu sayede lahana suyunu oldukça tüketip içiyorlar ve zayıflamak için oldukça birebir doğal etken diyebilirim. sizlere lahana turşusunun oldu ki seviyorum. tüketiyorum her sene annemin kurup durum ve oldu işte sevdiğim bir lahana turşusu dur bunu tüketimi, konusunda ise tamamen şöyle bir fikrim var lahana insanlar daha çok sever ve bazı sana hiç sevmez öyle diyebilirim ki oldukça da faydalıdır insana bazen çok sevmiyor. ben lahana turşusuna olmuş seviyorum ama suyunu hiçbir şey içmedim lahana turşusunun suyu turşuları satılıyordur ve turşularda kullanım suyunu tüketimini ve içebilirsiniz. yazan ile de almanıza gerek yok evinizde kendiniz yapıp turşusu kurup içebilirsiniz. bunlar sondajda sizin için faydalı olacağına inanıyorum ben lahana suyunu oldukça, tüketiyorum lahana turşu yiyorum. çünkü doktora gittiğimde bana hem ilaç tedavisi yazdır hem de bana lahana suyunu tüketmemiz söylediler. ben çıkarıyorum. ve lahana suyu içiyorum hiç ben insanlara tavsiye ediyorum lahana suyu olunca insan bakımdan oldukça faydalıdır. bu şekilde lahana suyu tüketebilirsiniz. başka etkenler de var doktor tavsiyesi alabilirsiniz. doğal yöntemlerle bile yapabilirsiniz. bu konuda dikkatli olmalısınız lahana tursusunu insanlarda yiyebilir tadabilir, oldukça faydalıdır.

0

lahana suyu bol mikyarda vitamin ve mineral içerir, lahana suyu lahananın kaynatılmasıyla oluşur ve zayıflamak için etkili bir çözümdür.

0

lahana antioksidan maddeler barındırarak bağışıklık sisteminizi güçlendirmede fayda sağlar.lahana aynı zamanda zayıflamaya rol oynar.lahana suyu midemizde lifli gıda olduğu için tokluk hissi verir. eğer bazı bölgelerimizde yağlanma varsa bölgesel yaglanmayı engeller.

0

lahana suyunun içine limon sıkıp içmek yağları yakar diye biliyorum.cilde düşüncede temizler

0

lahana suyunun her anlamda insan sağlığı üzerinde oldukça olumlu etkileri vardır.

lahananın bu yönleriyle daha çok tanınmasını sağlayan zayıflamaya yardımcı olduğu konusudur ki direkt olarak değil vücuttan ödem attığı ve hem kalorisi düşük olup hem tok tutma özelliği bulunduğu için ve lifli bir gıda olduğundan yağlanmaların önüne geçtiği için olabileceğini düşünüyorum.

lahana ödem gidericidir, toksinleri vücut dışına atar, bağırsakları temizler, kan temizler, cildi korur, lifli oluşundan dolayı yağlanmaları önlediği için, selülitlerin giderilmesinde yardımcıdır. iltihap giderici özelliği vardır ve ağrılar için ağrı kesici gibidir.

suyu içilebilir.

sonuçta lahana daha ne yapsın diyorum ]] gerçekten çok yararlı bir besindir.

0

lahana suyu sağlıklıdır, senin kilo vermeni saglar, cildini yeniler