0

aşırı kola içmek gerçekten birçok hastalığa sebep olabileceğini tahmin ediyorum. özellikle günde bazen görebiliyoruz ki çevremizde gerçekten bir iki buçuk litre bitire bildiklerini görebilmekteyiz. bu da büyük oranda gerçekten de büyük bir hastalığa yola yol açabileceğini gösteriyor bize. özellikle şeker hastalığı ve midede sıkıntı yaratabilecek bir içecek olduğunu söylemek. içerisinde gerçekten çok asit ve çok belli bir miktarda da şeker olduğu için gerçekten insanın sağlığı için gerçekten de çok zararlı bir asitli içecek olarak sizlere söylememiz mümkün diye düşünüyorum. arada sırada belli bir miktarda içinde sürece o kadar sıkıntı yaratabileceğini zannetmiyorum. ama göre biliyoruz ki şu andaki küçük çocuklarda bile dahi kola tüketimi şu anda çok fazla bir şekilde ilerlemeye devam ediyor ülkemizde. onun için en kötü ihtimalle arada bir sırada içmek en iyisi ya da hiç içmemek daha iyisi bana göre. çünkü bir belli yaştan sonra hastalıkların belirtisi olaraktan kola görülebilir bana göre.

0

içerisinde bulunan şekerler ispat niteliğinde.

0

kolanın mideye zararları var. kola zararlı birşey olmasına rağmen benim vazgeçilmezim , ben sabah kahvaltıda aç karnına bile kola içen birisiyimdir. ne kadar zararlı olsa da sigara olsun ,kola olsun genede vazgecemiyorum.

0

aşırı kola içmek gerçekten midemize ve vücudumuzdaki bazı organlara zarar verme ihtimali yüksek olduğunu görebilirsiniz. onun için pek fazla tercih ettiğim bir içecek değil aslında. arada sırada arkadaşlar getirdikçe bol bol içiyorum.genellikle bayramlarda alınan kola aslında zararlı olduğunu görebilirsiniz.bunun için genellikle çevremizden uzak tutmaya çalışırsak daha iyi olur.