1

karpuz özellikle yaz günlerinde serinlemek için sıkça tükettiğimiz ve bolca su içeren önemli bir meyvedir. kesinlikle yaz aylarının vazgeçilmezi deri ve yaz denildiği zaman akla ilk olarak karpuz gelir. karpuz içeriğinde fazlaca lif barındırır. içeriğindeki bu lif sayesinde de bağırsakları fazlaca çalıştırır ve düzenler. ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve bu böbrekleri çok iyi bir şekilde çalıştırır.
çok az bilinse de karpuzun içerisinde fazlaca c vitamini de bulunmaktadır. ayrıca antioksidan özelliği de fazlaca mevcuttur bu yüzden beta karoten ve antioksidan sayesinde kanserle savaş içinde bolca karpuz tüketmek faydalı olacaktır. karpuz çok fazla kaloriye sahip değildir o yüzden kilo verme aşamalarında da karpuzdan destek alabiliriz. çok bilinen karpuz ve peynir birçok diyetisyenin de diyet listelerine girmiştir.

0

karpuz baklagiller familyasındadır. düşük alın ve yeşil kabuklu olan karpuzun içi kırmızı ve suludur. anayurdu tabii ki de afrika olduğunu söyleyebiliriz. sıcak iklimleri seven karpuz özellikle bize diyarbakır da çok yetiştirilmektedir. dünya sıralamasında ikinci olarak yer almaktayız. ayrıca a ve c vitaminleri de sağlığımız için çok önemli olduğunu düşünüyorum. karpuzun faydaları oldukça fazladır. içinde bulunan likopen maddesi kalp damar sağlığımızı daha iyi koruyabilmek için sağlığımız açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. ayrıca likopen kemik sağlığının korunmasında en önemli faktörlerden biri haline gelmiştir. karpuzun tamamen kan basıncına birebir geldiği söylenir. kalsiyum ve potasyum ihtiyaçlarımızı tamamen karpuzdan alabiliriz. karpuzun bir diğer faydası ise erken yaşlanmayı önlemesidir. kilo vermemize çok faydalı olduğunu ilerleyen yaşlarda hiçbir sıkıntı çekmeye bilirsiniz. böbreklerimizin daha düzenli çalışabilmesi için karpuzu bolca tüketmemiz gerekiyor. kas ağrılarına ve uyku problemini tamamen çözdüğü için akşamları özellikle yemeklerden sonra tüketilmesi uygundur. idrar yollarında bizi herhangi bir sıkıntı durumunda yarar sağladığını söyleyebilirim. o yüzden yaz aylarında bolca bulabileceğimiz karpuz tüketmenin ne kadar faydalı olduğunu hepimizin bilmesi gerektiğini düşünüyorum.