0

şu hayatta istediğim en çok şey heralde çocuk sahibi olmak evet gerçekten büyük sorumluluk istiyor ama ben bütün benliğimle buna hazır olduğuma inanıyorum kesinlikle bir çocuğum olsun isterim her şeyini dörtdörtlük yapayım zamanında bana yapılmayan her şeyi çocuğuma yapmak istiyorum sevgimle onu boğmak isterim.neler neler yapmam ki yani şöyle bir hayal ediyorum da çocuk sahibi olduktan sonra gerçekten dünyanın en mutlu insanı olurum.

0

valla sorumluluk sahibi olmayan insanlar çocuk yapmasın. çünkü sorumluluk sahibi olmayan insanlar çocuk yaptığında o çocuğa örnek olmalı, çocuklar ilk anne ve babasını örnek alır, anne babalar ne yaparsa çocuk onları yapmaya başlar. çocuk yapmak o kadar olsada onları büyütmek o kadar kolay değil 7 yaşına kadar kendi kontrolünde olur ama 8 yaşına girince artık yavaş yavaş kontrolü anne ve babadan çıkmaya başlar, çocuk artık okulda olunca arkadaşlarının yaptıklarını yapmaya başlar, şu arkadaşım şunu yapıyor benim ne eksiğim var diyerek o da aynı harekettiler yapmaya başlar, birde o çocuk internet ortamına girdiyse iyice internetten olanları örnek almaya başlar. biraz daha büyüdüğünde kendini bulmaya çalışırken herşeye atlamaya, herşeyi merak etmeye başlar, bu durumlarda anne ve babaların daha dikkatli olmadı lazım, bu zamanlarda çocuklarıyla iyi bir şekilde konuşmalı, her olayla ilgili ufak bir şeyde olsa çocuklarını bilgilendirmeliler. çocuklara bağırsalar ebeveynler çocuklarda zıttımı yapmaya başlar.

0

ya onlar çok tatlılar allahım ya yerim ben onları hale bazıları böyle bilmiş bilmiş konuşuyorlar ya ne kadar tatlı oluyorlar ya bizim bir arkadasin yeğeni oldu resmen bizimle büyüdü hergün telefonda konuşuyordu seviyorduk halada arıyor konuşuyoruz çok tatlı ya yiyelim geliyor.biride böyle bilmiş ve büyük adam havasında oluyorlar ya çok tatlılar. sadece küçükken çok agliyorlar ya o zaman sevmiyorum ben çocuk anlamasını istemiyorum aglamayinca daha bi şekerler.

0

mutluluk olduğunu düşünüyorum çocukların.baska bir boyuta geçmiş oluyorsunuz sanki.ağır bir sorumluluk alıyorsunuz çocuğunuz olduğunda ama zamanla bu sizin hayat tarzınıza dönüşüyor.genelde çocuğunuzun önceliğini dikkate alarak yaşamaya başlıyorsunuz.bir insana şekil vermek onu çok sevmek yetiştirmek ve kendi hayatını kurmasına destek olmak anlaşılacağı üzere uzun uzun bir süreç ama çok çok keyifli.

0

başbakanın dediği gibi 5 çocuk cagrısına uymayıp 2 çocuk yaptım bu miktar yeterli . ..

0

çocuklar ne söylesemki çocuk olmak vardı eğlenmektir yaramazlık yapmaktır okula gitmektir top oynarken üstünü batırmaktır anne ekmek arası yap demektir para versene demektir

0

cocuk deyince akan sular durur cocuklari cok severim. bu dunyaya gelmis en masum varliktir. saf temiz kötülük bimmezler tabi bu konu ebeveynlere büyük rol duşüyor. onlari yetistirebilmek topluma. hayirli ahlakli duzgun bir birey yetistirmek onlara düşer simdiki zamn cok farkli cevresinden gordukleri yasam farklilari cocuklari etkilemektedir bu yuzddn ebeveynlerin cok dikat etmesi gerekiyor cocuklarimiza sahip cikalim onlari anlayalim kizarak yada sidet uygulayarak cozüm aramayalim konusarak anlatarak cocuklarimiza iyi bir gelecege hazirlayalim en oncelikte okutup ayaklari üerinde durdurabilirsek onlar icin daha gelecek hazirlamis oluruz.

0

çocuk olması bir sorumluluk işidir. bunu herkes tam yerinde yaptığını düşünüyorum. emek isteyen bişey sürekli onunla ilgilenmek lazım bunun için de insanın kendi içinden gelmesi gerek diye düşünüyorum.

0

bir tane oğlum var. evlendim 3 ay sonra zaten çocuğuma hamile kaldım. 22 yaşında anne oldum ,21 yaşında evlendim. yani çocuğum benim evimin neşesi iyi ki de var ama yeni evleneceklere tavsiyem hemen çocuk yapmasınlar biraz evliliğin tadını çıkarsınlar ben çünkü çıkaramadım çünkü bebeğim olduktan sonra mesela fazla bir yere gidemiyorum.. zaten çok huysuz bir çocuk olduğu için ama anne olmak gerçekten de çok güzel bir duygu ama şekil baba olmak da öyledir eminim çünkü eşim çok seviyor çocuğunu hiç bir günden bir güne kızdığını bile bilmem yani ben kızmışım dur çocuğuma tamam hiç kızmaz ani çocuk ya sonuçta ben de çok güzel bir duygu bundan daha bir güzel bir duygu olamaz inşallah rabbim olmayanlara nasip eder tek dileğim herkes anne, baba olma duygusunu yaşasın inşallah rabbimin bana verdiği en güzel hediye oğlum poyrazım oldu şükür.

0

iki çocuk sahibi bir anne olarak söyleyeyim. dünyada yaşanılabilecek en güzel duygulardan biridir anne baba olmak. bir insan yetiştirmek.,hayata hazırlamak ve insanlığa karmaktan daha kutsal bir görev de yoktur.