1

iyi bir uyku için; öncelikle kafamızdaki stres ve sıkıntılardan arınmalıyız. bol su içmeliyiz, uyumadan önce ağır ve yağlı besinler yememeliyiz, yatmadan en az bir saat öncesinde birşey yememeliyiz ki hazımsızlık problemi yaşamayalım. iyi ve kaliteli yastık seçimi yapılmalıdır, yatak ortopedik olmalıdır. düz olarak sağ omzumu üzerine yatmalıyız. ve en önemlisi yatmadan önce besmele çekmeliyiz.

0

akşam yediden sonra bedene zararı olan besinlerden uzak durulmalıdır.uyku açan besinlerden yememek gereklidir

0

artık iş koşulları da güçleşmesi nedeni ile de uyku bir sorun haline gelmiştir.ekmek aslanın ağzında değil midesindedir.
süreler kısıtlı çalışma vakti çoktur .
uyku yeterince alınmaz ise uykusuzluk insanı dermansız bırakır.
uyku ilaçları uyuyamayan kişilere bir çözüm olabilir.

0

öncelikle yatağımızın konforlu olduğundan emin olalım. yattığımız odanın sessiz ve karanlık olması da uyumamıza yardımcı olacaktır. uyumaya çalışırken kafamızda yani beynimizde hayal kurmamak ve bir şeyler düşünmemek lazım. kendinizi boşlukta bırakıyorsunuz gibi uzun ve derin bir boşluğa girmeye çalısın. sabahları 7 de kalkıp akşamları 00 da yatmayı bünyenize alıştırın. mesela her gün alarm kurarak kalkmaya çalısın. zaten bir müddet sonra siz istemeseniz bile uyu düzeniniz kendiliğinden düzene girecektir.