8

buraya dilediğin en uzun özgün cümleleri yazıp, geliririn uzun cevaplar ile orantılı olduğunu görmek ister misin?

Bir konuya açıklık getirmek isteriz. Sorumani üzerinde cevaplardan kazandığınız gelirleriniz girdiğiniz kelime sayısı ile doğru orantılıdır.

En önemli kural: Girdiğiniz cevaplar SİZİN cümlelerinizden oluşmalıdır.

Kopyala / yapıştır sorumani kültürünün en büyük düşmanıdır.

Cevaplarınız araştırmaya dayalı ve kapsamlı olursa gelirinizi katladığınızı göreceksiniz.

153 cevap
1

uzun yaz denilince insanın yazdıkça yazası geliyor gerçekten. laf lafı açıyor denir ya, kesinlikle öyle. bir kez çözüldün mü arkası geliyor. zaten ne demişler: ''dil, kalbin kıyısıdır.'' kalbimizden ne geçiyorsa dilimize vuruyor işte böyle. bazen karaya vurmuşçasına sert çıksa da, bazen kıyıya usulca uzansa da o kıyıya illa ki bir şeyler dökülüyor.

ne çok isterdim yazar olmayı, ne ara vazgeçtim bu hayalimden bilmiyorum. sanırım gerçek hayat ve hayat telaşına fazlaca kaptırdım kendimi. hayal kurmaktan bile uzaklaştım. ya da hayal kırıklığına uğramaktan artık hayal kurmaya bile cesaret edemez oldum bilmiyorum.

zaten böyle değil midir? istediğimiz hayatlar ve yaşadığımız hayatlar diye bölünmez miyiz kendi içimizde. kim istediği hayatı yaşıyor ki. hep bir şeyler eksik hissi, hep nerede değilsek orada mutlu olacakmışız gibi beklentilerle geçen ömürler. oysa mutluluk sürekli değildir, anlardan ibarettir. keşke bu anların tadını çıkarabilsek, keşke bir çok şeyin kıymetini yanımızdayken, elimizden bilebilsek.

ama böyledir, insan yakınındakine kördür, göremez. daldaki kuş, eldeki kuştan daha çekicidir her zaman. oysa hayat kısa kuşlar uçuyor, kuşları boş verirsek hayat akıp gidiyor. o hayatı nasıl yaşamak istediğimiz çok önemli, seyirci kalarak mı, yoksa içinde olarak mı? herkes hayatının iplerini kendi eline alabilmeli. kararsızlıkla, en küçük bir kararda bile boğuşan biri olarak umarım herkes hayatında iyi ki diyeceği kararlar alır ve pişman olmaz. çünkü tek bir hayatımız var, oyunlarda ki gibi bir can hakkımız daha yok, öldün çık! denilince her şey biter.

onun için ölümden sonra hayat var mı? gibi sorgulamalar yerine ölümden önceki bu hayatı güzel yaşayalım. güzelleştirelim yaşamımızı, düşüncelerimiz, enerjimizi, etrafımız. güzellikler çoğalsın, zorbalıklar değil. insanın özü budur, topraktır. toprak berekettir, güzelliktir.

eğer okuduysanız bu cevaplıkta bu kadar, güzellikle kalın...

2

tabii ki güzel olur hatta çok güzel olur. ben bu siteyi nasıl keşfettiğimi ve nasıl üye olduğumu anlatayım. önceleri çok iyi bir işim vardı ve gerçekten çok iyi kazanıyordum. kazandığımı da hiç kenara atma biriktirme huyum yoktu. kazanıp aynı zaman da yiyordum parayı. işler ters düz gitmeye başladı. ekonomik krizdi, parasızlıktı derken çalıştığım iş yeri battı hem de çok ağır bir daha kurtarılamayacak şekilde battı demek daha doğru olur. pat diye ortada işsiz kaldım ve ne yapacağımı bilemedim kenarı para atmadığım gibi üstüne üstlük borcum da çoktu. bende internetten kendime iş bakmaya iş olmasa da en azından ek gelir elde edip harçlığımı çıkartmak için iş aramaya koyuldum. sorumani bu araştırmalarım sonucun da karşıma kendiliğinden çıktı. zaten site açılalı daha yeni olmuştu ve ben de ilk yazarlardandım. başlarda inanmakla inanmamak arasında kaldım. çünkü daha kimse ödeme almamıştı ve güvensizlik vardı haliyle. yavaş yavaş soruları cevaplamaya başladım. hemde diğer yazarların durumunu kontrol ediyordum ne yapmışlar şimdiye kadar ne kadar kazanmışlar para çeken oldu mu diye. hatta sorularla birbirimize haber vermeye başlamıştık. para çeken olursa haber veriyorduk. ilk bir kaç gün içerisinde bende ödeme eşiğine gelmiştim. hemen parayı çekme talebinde bulundum ki gerçekten yazılanlar doğru mu diye anlamak adına. ertesi gün uyandığımda param yatmıştı. nasıl mutlu olduğumu tarif dahi edemem. tamam dedim ben buradan en azından harçlığımı çıkartırım. tabii o zamanlar yarışma yarışma üstüne, iki kat kazanç ardı ardına geliyor ve ben yaklaşık on beş günde yüz elli lira kadar para aldım. bu sırada referans sistemi geldi tanıdıklarımın hepsine önerdim bu siteyi ve referans oldum kendime. gerçi onlar çok azimli çıkmadılar neredeyse hepsi bıraktı bende onlardan neredeyse hiç para kazanamamış oldum. ama hala da ilgilenen görürsem oturup anlatıyorum. burası paranın kıymetini benim gibi anlayan insanlar için bence. bir kuruşun bile nasıl gerektiğinde lazım olduğunu bilmeyen insanlar anlamazlar buradan da para kazanamazlar. ben parasızlığı, parasız kalmayı çok kötü bir zaman da öğrendim ve gerçekten çok zorluk çektim. bu yüzden kazandığım her kuruşun değeri benim için büyük önem taşıyor. bununla beraber yeni bir işe de başladım. çok boş zamanım olmuyor. hatta zor şartlar altında çok zor şekilde para kazanıyorum diyebilirim. her boşluğum da ise yine sorumani sitesine giriyorum ve günde hiç olmazsa bile bir lira yapmaya çalışıyorum.bir lira da azmış diyenler bir liranın benim gözümde çok büyük bir değeri var diyeceğim.
aslında burası benim sanal kumbaram ben artık öyle adlandırıyorum burayı. günde en az bir lira attığım bir kumbaram var. bir ayda hiç üstüne koymadan bu kumbaraya birer lira attıysam ayda otuz lira eder ki otuz lira beni kaç gün idare ediyor söylesem şaşırırsınız. bende elimden geldiğince aktif olmaya çalışıyorum böylece kenarı para atıp maaşımın yanında bir de ek gelir elde etmiş oluyorum. ayda otuz lira da iyi bir para.

0

bence kazanç oranları biraz daha yükseltilmeli daha iyi olur bence birde alt çekim limiti 50 tl olmalı bence

0

ben bir ev hanımıyım bir çocuğum var ve daha çok küçük çalışmam çok mümkün değil bu yüzden internetten para kazanma yolları benim ilgimi çekiyor çünkü eşimin maaşı ne yazık ki yetmiyor aslında geliriniz ve gideriniz genellikle doğru orantılı oluyor bir insan 3000 lira kazanıyorsa 3000 lira harcıyor 5000 lira kazanıyorsa 5000 lira harcıyor yani yetinmeyi bilmiyoruz kısacası hep daha fazlasını istiyoruz sorumani isimli site yani çok sağ olun bize bir ek gelir kapısı oldu 20 lira da alsak 30 lira da alsak 50 lira da alsak mutlu oluyoruz en azından kendi kazancım dışarıda çalışıp para kazanma ihtimalinin olmadığı şu günlerde burası bana ilaç gibi geldi en azından 50 lira bile kazanmış olsam kendim kazandım diye biliyorum eşime karşı buradan kazandığım paralarla da çocuğuma bir şeyler alabiliyorum yaklaşık 200 lira kadar para aldım şimdiye kadar.
siteye ilk yazmaya başladığım zamanlarda her soruya kısa cevaplar veriyordum çünkü akıl edemiyordum uzun cevapların bana daha fazla getirisi olacağını ancak şu an bunun farkındayım ve uzun uzun yazmaya gayret gösteriyorum ancak bunların elbette saçma sapan konu ile alakasız şeyler olmamasına mümkün mertebe dikkat ediyorum bazı kişilerin cevapları gerçekten çok canımı sıkıyor ama onların da elbette site yönetimi tarafından kaldırılacağını düşündüğümden derin bir oh çekebiliyorum çünkü gerçekten adaletsizliğe her yerde karşı bir insanımdır ben burada kendimi mantıklı cümleler kurmaya zorlarken başkaları saçma sapan harfler yazarak para kazansın istemiyorum.
sorumani isimli sitede genellikle yemek tariflerine cevap veriyorum çünkü evde otura otura uzmanlık alanım oldu halimden de açıkçası şikayetçi de değilim evde oturmak gerçekten çok güzel bir şey bir kadın için çalışmak bence kölelik teknolojinin dayattığı bir zorunluluk gibi görünüyor kadına ama kadın evinin neşesi evinin çiçeğidir evde oturmak bana zor gelmiyor çalışan kadınlara acıdığını bile söyleyebilirim açıkçası çok çalışma meraklısı da değilim keşke eşimin birazcık daha yüksek bir geliri olsa da daha rahat edebilsek derdindeyim sadece.
aynen beni okuttu bugünlere getirdi bir meslek sahibi olamasam bile eğitimim için yıllarca çok para harcandı açıkçası onlara birazcık destek olabilmeyi isterdim kazandığın paralarla ama buradan kazandığım ufak tefek paralar da anneme de bir şeyler almaya çalışıyorum bu şekilde vicdanım daha rahat ediyor.

0

ben kendi hayat tarzımdan bahsetmek istiyorum. umarım kötü değerlendirilmez bu yazım. küçüklükten beri hep yanlışlar yapardım. hep hatalar yapardım. zamanla büyümeye başladığımda "artık bir şeyler yapmam lazım, bu iş böyle olmaz" demeye başladım. hayat stilimi değiştirmek için yeni adımlar atmaya başladım. artık bir karar vermeden önce bir kaç kez düşünüyorum. bu konuyu biraz daha açacak olursak eğer, hani insanlar bir yanlış yaptıklarında "keşke geriye dönsek de, ikinci bir şansım olsa da bunu böyle değilde şöyle yapsaydım" diye düşünür bazen. ben de, bir şeylere karar vermeden önce, sanki bir yanlış yapmışım daha önce ve bana tekrar bir şans verilmiş, zaman geriye akmış gibi düşünüyorum. bu sayede gözüm kapalı karar vermiyorum hiç bir konuda artık. bu durumu en çok lise yıllarımda yaşadım. çok gevşek davrandığım için okulda kaldım ve lise üçte terk etmek zorunda kaldım. her sene "bu sene derslerimden başka bir şeye odaklanmamam lazım, sınıfı geçmem lazım" diye okula başlıyordum. sonuç; bir sürü bir. bir sürü devamsızlık. şimdilerde yemin ediyorum onlarca kez rüyalarıma girdi okul yıllarım. hep rüyaya şu şekil başlıyordum; sınıftaki diğer öğrenciler, okulun başladığı bir kaç gün okula gitmişler düzenli olarak. ben de bir hafta sonra, bir sürü dersi kaçırarak okula başlıyor olarak görüyordum rüyalarımı. işte bu yüzden tek şansımı kaybettiğim için rüyalarıma kadar giriyor bu mevzu. halen de ar sıra böyle rüyalar görüyorum. bana çok iyi bir ders oldu bu konu. bundan sonra, bana ikinci bir şans verilmiş gibi, zaman geriye akmış gibi hareket ediyorum. ilk ve tek şansım var her konuda. fakat ben bu durumu kafamda değiştiriyorum. bu yöntemi kullanarak, ehliyet sınavlarını tek seferde geçtim. bir daha kim o kadar para verecek boşu boşuna. sınavlardan önce, "daha önce ehliyet sınavlarına girip de kaybettiğimi düşündüm" bu sayede bu bana verilen ikici şansmış gibi hareket ettim ve kazandım. benim hayat stilim bu şekil. belki kimine saçma gelecek, belki kimine mantıklı gelecek. ama özletler olursak; atacağım her adımı, sanki bana ikinci bir şans verilmiş gibi düşünerek atıyorum. keşke böyle yapsaydım dememek için hep.
iddaa oynarken bu durum işe yaramıyor. hep kaybediyorum :)

0

zaten burada ne kadar uzun cevap verip daha fazla kazanç elde ettiğiniz diyorum. çünkü eskiyi olduğum için zaten bunun farkına vardım. önemli olan da zaten burada uzun cevaplar verip imla kurallarına uymaktır. hani bazen burada düzenleme olmadığı için imla kuralını düzeltmeden bazen gidebiliyor inşallah sorun olmaz diye düşünüyorum. gerçekten de sitenin eksikleri var. mesela cevapladım soruları keşke düzenleyebilecek en azından düzgün bir şekilde yazmış oluruz. çünkü bazen gerçekten de yazarken zorlanıyorum uzun cevaplar verdiğimde ve elim acaba bu göndere bastığında bir daha düzenleyemiyorum. gerçi fazla burada ne yazacağımı da bilemiyorum ama dediğim gibi artık kuralları biliyorum o da eskiyi olduğundan dolayı çok şükür hiçbir zamana kadar uyarı falan almadım inşallah da almam diyorum e bu sitede bazı insanlar imla kurallarına uymuyor. bir saçma saçma sorular paylaşıyor ve bütün soruları cevaplamak zorunda kalıyoruz. bazen cevaplamıyor ne yalan söyleyeyim çünkü bana çok saçma sorular geliyor ve bu soru sonradan silinince ve ben bu soruya cevap verince bu sefer benim kazancından düşüyor. bence olmaması lazım o zaman o soru sorulduğunda kimse cevap vermeden seninse daha uygun olacak en azından bizim de kazançları mızdan düşmemiş olur ilk önce sorumani bence bunu el atması lazım çünkü bizler burada emek harcıyoruz parmaklarımız zor oluyor yazmaya devam ediyoruz. sonradan o sorunun silinmesi beni gerçekten çok rahatsız ediyor inşallah cevap verdiğim sorular bir daha silinmez en azında benim de kazançlarından düşmemiş olur çünkü ben burada emek harcıyorum sadece ben değil buradaki arkadaşlar da emek harcıyor ve bir anda o sorunu silip de kazançtan düşünmesi bizi çok az önce bu kadar şeyi yazabiliyorum. başka diyecek bir şey gerçekten bulamıyorum ama siz de gerçekten çok başarılı diyebilirim.

0

ben bu siteye arkadaşımın sayesinde geldim . ben onun sayesinde burada para kazandım anne o bana burada böyle bir site var demeseydi ben burada kazan sağlayamaz dım .bu siteye gerçekten çok seviyorum çok dürüst bir sitede ödemeyi tam gününde yapıyor ve memnunum bu siteden şu yılbaşı günü olan yarışma o kadar uzun sürmez hadi belki ben size de sormazdım ama maalesef o kadar uzun sürdü ki siteden soğudum ve yılbaşı günü bile hasta olarak geçiyor. bunu hani istemezdim böyle olmasını ama elimde olan bir şey değil ben de böyle çok çabuk sıkılan bir insanım ve siteyi arada bir giriyorum artık ocaktan beri bu sitede yokum şu an 2 kat kazanç yarışması olduğu için buradayım çünkü o yarışmada ancak para kazanabilirim . diğer türlü kazanç elde edemiyorum maalesef eskisi gibi orada herhalde eski performansım yok diye bir berkin bilemeyeceğim ama bu site eğlenceli bir sitede ama eski üyeleri burada göremiyorum ben de daha iyi ben de çok eski diyeyim ama maalesef burada bulunamıyorum. zaten bebeğim küçük hani böyle olmasaydı sorumani şu kazançları biraz yükseltirse daha iyi olacak bizler uzun cevaplar veriyorum ama gene de 20 kuruş 10 kuruş alıyoruz biraz daha yüksek tutsa belki bu sitede herkes tekrar devam edecek diye düşünüyorum ve yarışma olmuyo. eskisi gibi yarışma olsa daha heyecanlı oluyor ve insanlar para kazanmak için cevapsız sorular bile kalmıyor şu siteye bakıyorum hep cevapsız sorular da olur ama karışma olunca millet tekrardan geliyor sorumani kaç aydır yarışma yapmıyor sadece iki kat kazanç veriyor onun nedenini de anlamış değilim hani açıklama yapsa en azından bizler de anlamış oluruz diye düşünüyorum yani durumu yarın olsa çok güzel olur bekleyelim görelim bakalım neler olacak gerçekten de sorumani bu soruyu paylaşarak ve diziler uzun cevap vererek daha fazla kazanç elde ettiğimizi anlayabiliyoruz zaten eskiye olduğum için gayet iyi biliyorum bugün cevap verdikçe daha fazla kazanç elde ettiğimi ama gene de ben de bir şeyler paylaşmak istedim gerçekten de ihtiyacı var yani sonuçta inşallah site ayakta durur diyorum gerçekten hak ediyor ayakta durmayı böyle ödemeleriniz sağlam bir şekilde yaptığı sürece de ayakkabı olacağına inanıyorum ama keşke eski günler ki gibi olsa daha iyi olur maalesef bu heyecan kalmamış yani benim düşüncem bu bilemem yeni yeni üyeler gelmiş zaten tanımıyorum o da sizde girmediğim için görmedim mesajlar bölümü nihal atsız silme uygulaması da gelmemiş o da gelse daha iyi olacak bakalım hayırlısı neyse o olsun inşallah sorumani her zaman devam eder ve hiçbir zaman yıkılmaz site hayatta dursun isterim sonuçta bizler burada para kazandık çok şükür hala da kazanmaya devam ediyoruz .

0

bu sitenin farklı ve zekaya dönük girişimlerini seviyorum.ilk olarak bahsedebileceğim sitenin gerçekten sade ama bir o kadar kullanışlı teması ve her biri yerleştirilmiş reklamlarla da kullanıcı ve ziyaretçilerini yormaması ayrı bir güzellik. bu yüzden sosyal medya sitelerinde çok vakit harcamaktansa burada vakit harcamayı daha çok tercih ediyorum. çünkü burada belli oranda bilgilerimi aktarıyor olabilmek ,beni bir nevi sosyal sorumluluk projesi gördüğüm burayı daha ileri konuma taşıma konusunda istek ve arzumu arttırıyor. çünkü daha önceleri internet ve sosyal medya bu kadar aktif şekilde hayatımızda yokken,ve belli konulardaki bilgileri sadece kütüphane ve kütüphanelerde bulunan ansiklopediler ile ulaşabiliyorken, şimdi seçeneklerimiz daha fazla. ayrıca o dönemdeki hazırlanan ansiklopedilerin sadece belli başlı bir araya gelmiş yazarlar ve bu yazarların görüşlerini aktarma olarak değerlendirdiğimiz zaman daha subjektif bir kriterlerle hazırlanmış bilgiler olduğunu söyleyebiliriz. fakat sorumani gibi platformlar, çok sesliliği güzel bir şekilde aktarabilmek için objektif olmak ve sorulan konu ile ilgili çok farklı yönlerden görüşler aktarıp harmanlandığı için, konu ile ilgili tam anlamıyla bilgi sahibi olunabilecek bir hizmet haline geliyor.hal böyle olunca ben ve bu konuda aynı fikirde sahip olan insanlar gerek sorduğu sorularla gerekse detaylı ve özgün cevaplarıyla bu konuda güzel bir bilgi kaynağı ve arşivi oluşturma konusunda günden güne daha bir başarılı olabiliyoruz. o yüzden burası hem kişilerin bilgi paylaşımında bulunduğu sosyal bir platform, hem de sorulara cevap yazdığı dönemde bilgi sahibi olduğu konularda güncel bir bilgi aktardığı içinde güncelliğini hiç yitirmeyecek düzeyde bilgilerin olduğu muhteşem bir kaynak site haline geliyor. daha önceleri forum sitelerinde de aktif olarak bulunmuş hatta moderatörlük yapmış biri olarak diyebilirim ki, burasının kopyala-yapıştır konusundaki katı tutumu ve kontrol mekanizması gayet başarılı. bu yüzden de burada hem katkı sağlayıp hem de bir miktar gelir elde etmek ki günümüzdeki sosyal medya siteleri bile yapmış olduğunuz paylaşımlarla kendilerini büyütüp büyüttüğünüz halde,ekonomik değerlerinin ciddi oranlarda arttığı halde bu konuda kullanıcılarına hiçbir şekilde bir kar payı dağıtmıyor.fakat burası farklı bir şekilde kazancının bir kısmını üyeleriyle paylaştı içinde üyelerin kalıcı olması ve uzun soluklu katılım sağlamasına yardımcı oluyor.şimdi yazdıklarımı baktığım zaman bir nevi bir inceleme yazısı gibi olmuş fakat güzel olduğunu düşünüyorum. zamanla daha da bir katılım sağlayarak bu konudaki görüşlerimi aktarmaktan geri durmayacağım.ayrıca bir nevi günlük gibi içimi dökme fırsatı verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim. umarım site daha iyi yerlere gelip ülkemizde hatırı sayılır ve belli görüşe hizmet etmeyen objektif bir platform olarak hayatını ve faaliyetini sürdürür. çünkü bu tarz insanların görüşlerini paylaştığı belli başlı sözlük siteleri var fakat özgünlükleri yok.

0

hatta bu site icin sunlari da soylemem gerekir ki, ben suan calismadigim icin burayi buldugumda sevinmistim. en azindan hem 3 is gunu icerisinde paramizi yatiriyorlar, hrm de bizim hakkimizi kimseye yedirmiyorlar diye. yeri geldiginde beni bile banladiniz. :d yani tekrar geri geldigime gore bu sitenin ne kadar kaliteli oldugunu da gosteriyor. yqni dedigim gibi suan issizim ve ulkemizde issizlik son zamanlarda o kadar artti ki. en azindan burada soru sorarak ya da cevap yazarak az da olsa elime bir para gecer dusuncesiyle gelmistim siteye. oyle de oluyor yani. cok buyuk ihtiyaclarimi belki alamayabilirim. ama en azindan bir ay iceridinde bir kontor parami ya da birkac kitap parami cikarabiliyorum. hatta uygun bir site var... 1tl ile 5 tl aradinda kitap satiyorlar. oradan kitap alip baya bir kitap okumusluum var. hatta o kitaplar arasinda brgrnmedigim olduysa ayiriyorum ve hemen takasa goturuyorum. baska kitaplar daha okuyabiliyorum yani o kitaplarla.velhasıl kelam bu site buradaki cogu kisinin ek gelir kapisi oldu. cunku katalog isleri de artık baydı. cevrede hep bir katalog isi yapan insanlar filan. tamam, internet uzerinden satis yapiyorum ama suan millet de ekonomik durumun ne olacsgini pek bilemedigi icin kipirdamak istemiyorlar. internet satisi da o yuzden zorlasti biraz. hatta ben disari ciktigimda bircok dukkanin kapisinin onunde kirilip acilan kumbaralarin buyuklerini goruyorum. yani millet hep birikim yapmaya yoneliyor. yani bu yonden sorumani buradski arkadaslara bir ek gelir imkani da sagliyor.

0

evet, boyle bir soru basligini actigi icin oncelikle soeumaniye tesekkur etmek istiyorum. cunku bu sitede hala cevaplardan para kazanilmaz mantigi var. bazi arkadaslar sirf soru sorarak ilerledigi icin. hani belki bir deneme olur onlar icin bu baslikta. her neyse. biz kendimize gelelim.
öncelikle bu aitenin ne kadar kaliteli bir site oldugunu soylemek istiyorum. sitede soru sorma odakli degil de cevap odakli gitmemizi istiyorlar qslinda. bunun icin bu zamana kadsr iki kati kazanc etkinlikleri ve yarismalar duzenlediler. bizr bir sinirlama getirmediler soru sorma konusunda ama bu konuda biraz sikayetciyim aslinda. soru sorma limiti olmadigi icin bazi arkadaslar malesef hic nefes almadan soru sormaktalar malum. yani en azindan soru sorma limiti gelirse hem bu kisiler bu kadar sorulara yonelemez, sadece sorudan para kazanamaz. paraya ihtiyaci olan cevaplara da yönelir bu sayede. o yuzden sadece soru sormada limit istiyorum sevgili sorumani. brn bunu kac defa size dillendirdim. iki defa da fikriniz alindi bu konu uzerinde dusunecegiz dediniz. yani ahdi ben pek soru soran biri degilim ama bu soru soran arkadaslar yuzunden siredeki yazarlarla birlikte sirf bunlar bu kadar bogamasin siteyi diye bizde soru sormaya basliyoruz. beyin bedava modu acilinca sadece bu arkadaslarin sorularini gormeyelim diye. yani bu konuda bir cozum bulunmasi gerekiyor. ya surekli sorular cevap alsin diyr boyle etkinlikler, yarismalar yapacaksiniz ya da soru sorma limiti getirip bu etkinlikleri de belli bir duzene sokup belli bir takvim iceridinde yapabilirsiniz.
birde ben sorumani yonetimine bir fikir daha vermek istiyotum aslinda. bu dedigim yapilirsa eger site icerisindeki yazarlarin aktif olacagini dusunuyorum. site icerisinde haftalik oduller dagitilabilir. nasil diyeceksiniz simdi. şöyle ki biz site icerisinde bir hafta boyunca yazdigimiz cevaplar baz alinarak listrye girelim diyorum. yani bu cevaplarimiz esas alinip haftanin aktif uyesi belirlenirse sitr yonrtiminin brlirleyecegi birinciye ya da ilk uce diye para odulu verilsin. bu sayede haftalik para odulu var diye yazar arkadaslarimiz daha bir cevap odakli yazacaklardir site icerisinfe. bu hafta odul alamazsam haftaya listeye girerim diye dusumeceklerdir. sorumaniden ricamiz bu soylediklerimi goz ardı etmemeleridir.
bunlardan ziyade site icerisinde iki kati kazanc etkinligi mevcut suan site icerisinde. bu etkinlik sayesinde bircok kisi sitede daha aktif oluyor. boyle etkinliklerin daha cok olmasi dilegiyle.
birde arkadaslar; site icerisinde reklamlara gunde 1 kere de olsa tiklayalim. site ne kadar cok kazanirsa bize de bu etkinlik ve yarismalari daha fazla yaparlar. yqni dedigim gibi herkes gunde bir kere bile bassa hem site yararina hem de bizim yararimiza olacak. cunku site kazandikca bize daha cok bu etkinliklerini düzenler.

2

merhaba,
sitede hazır iki kat kazanç varken ve cumartesi sabahı mesaiye gelip, işsizlikten yapılacak en güzel aktivite olan sorumani'ye yazma eylemini gerçekleştirirken, yazılacak en doğru başlık bu olsa gerek.

siteden o kadar çok iki kat kazanç ve yarışma istedik ki yönetim sağolsun yine sesimizi duydu. ya bizde ilk zamanların hevesi kalmadı, ya kazançlar düştü bilmiyorum ama artık sürekli aktif olsak bile günlük kazancımız çok düştü. o yüzden bu kazanç katlama uygulamaları çok iyi oluyor gerçekten. umarım süresi biraz daha uzar.

uzamasa da elimin altında, boş zamanlarımda yazarak kazanacağım bir platform olmasını bilmek çok güzel. ek gelir için bir dönem çok araştırma yaptım ama en uygunu ve tek ek gelirim sorumani şimdilik. kuruş kuruş kazanmayı küçümseyen insanları da anlamıyorum. her gün onlarca mesaj atıyorlar. sosyal medyada gerekli gereksiz onlarca yorum yapıyorlar, hatta bazen bunu insanların kişilik haklarına saldırarak yapıyorlar ve karşılığında para almıyorlar. ama iş burada kendi düşüncelerini sosyal bir mecrada özgürce belirtip, ekstra olarak para almaya gelince miktarlar küçümseniyor. hiç de yadsınacak paralar kazanılmıyor çabalansa.

ayrıca bu devirde artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde. sözde asgari ücrete zam geldi ama enflasyon karşısında ilk ay o zam eridi bitti. durum yine eski halini aldı. eskiden memurlar sürekli ek iş yaparlardı, özel sektör güzel paralar alırdı. şimdi devran tam tersine döndü. özel sektör can çekişiyor ve herkes ek kazancın peşine düşüyor.

internette evde el emeğiyle yapılacak iş arıyorum. el emeği gibi ilanlar veriliyor, mesaj attığınızda katalog işi olduğunu anlıyorsunuz. katalog işlerini de hiç beceremedim. o yüzden sorumani benim için çok avantajlı. konuşmayı ve yazmayı seven bir insan olduğum için burası keyif alarak para kazandığım bir platform. istediğim hedeflere ulaşamadığım için sitede artık kazanç kısmını takip etmekten çok günlük girip bir şeyler yazmaya çalışıyorum. alışkanlık oldu. onca kötü alışkanlığın yanında ne güzel bir alışkanlık.

öyle içimden geleni yazmak istedim ama konu sorumani'ye yazmak olunca mevzu yine site odaklı oldu. devam edecek olursak baharın gelmesiyle neşelerde yerine gelmeye başladı. kışın kasvetli havası kalktı ufaktan. sıkıntılar yerini biraz daha eğlenceye bırakır, gözümüz gönlümüz açılır umarım.

daldan dala atlayarak saçma sapan şeyler yazmak istemem. o yüzden başka bir cevapda tekrar görüşmek üzere bu cevaplık bu kadar.

herkese bol kazançlar bakalım ne kadar uzun cevaplar olacak bu başlıkta hep birlikte görelim.

0

söylediğin şey konusunda çok haklısın. ne kadar uzun cevap verilirse parada o kadar artış oluyor ama yine de az bir miktar verilmekte. henüz soru soramadım yeni üyeyim. soru sorunca verilen parada bir değişiklik oluyor mu acaba merak ediyorum ama. cevaplar konusunda da her cevap gerçekten tek tek kontrol ediliyor mu? insanlar çok garip hiç bilinmeyen araştırılma yapılması gereken ve araştırılsa bile öyle bi okumayla özgün cevaplar verilemeyecek sorular soruyorlar ve bu durum aşırı derecede rahatsız ediyor. buradan sonuçta onlar da biz de para kazanmaya çalışıyoruz. neden bu kadar zorluyorlar ve bencil davranıyorlar anlamıyorum. ayrıca bu sayfadan 400 500 tl alan arkadaşlar bunu ne kadar sürede aldı merak ediyorum bir günde sadece 2 türk lirası kazandım ve gerçekten vakit ayırdım aslında. hep saçma soru soran arkadaşlar yüzünden oldu. dünya insanlae paylaştıkça güzelleşir arkadaşlar. bunu hiçbir zaman unutmayın. bu kadar bencil olmak iyi bir şey değildir. herkes uzun cevap yazılabilecek sorular sorsum, soru kotası olsun ki herkes soru sorabilsin. ben mesela sigara içen bir insanım ve bura sayesinde en azından tütün parası çıkarmayı planlıyorum çünkü artık sigara almaya bile param kalmadı. zaten aç geziyoruz. sigara içenler bilir öncelik sigaradır. bize yardımcı olun lütfen. bu uygulama umarım parada biraz bi artış sağlar kendisinden rica ediyoruz. verilen para çok düşük bir miktarda. komşusu açken tok yatan bizden değildir diye bir söz var bilirsiniz. rica ediyorum güzel sorular sorarak bize bu konuda yardımcı olun. ancak bu kadar geldi elimden.

1

gerçekten soruya odaklı gidildiginde gerçekten bazı sorular sadece evet yada hayır olarak bile cevaplanacak soru sınıfında olduğunu düşünmekteyim özgün cümleler kendine has anlatım tarzı cümle ve anlatımın kalitesi tabii ki çok önemli ancak bazı sorumani sorularının içeriğini inceledigimde kullanılan cümlelerin arasında farkettim ki anlamsız bazi kelimeler sıkıştırilmak suretiyle yazılmış yada bir çok h sjxxgkssvxgs gibi anlatımları da görmekteyim buna istinaden yazmak istedim ki her bir metin tek tek inceleniyor mu? yoksa jddbdkdndkdka yazmak insanların kolayına mı geliyor şimdi insan biliyorum dememeli aslında kazanctan ziyade gercekten muazzam bir bilgi paylaşım platformu bu mecra gerçekten gerek kurucuları gerek ise yazan arkadaşları tüm ictenligim ile tebrik etmek istiyorum bilgi tazeleme yada bilmediğim bir konu hakkında tekrar bir araştırma yapmak ve bu konuyu araştırırken hem kazanmak hemde bilgi sahibi olmak hemde bilgi tazelemek gerçekten cok muzzam bir şey, yine belirtmek isterim ki bazi soruların kalitesinden midir ki cevap sadece bir kaç kelimeyi geçemiyor maalesef özgün anlatımı yakalamak böyle sorularda açıkçası oldukça zor kitap okumanın intermette bir seyler okumanın insanların bir şekilde bilgi ve kelime dagarcigini geliştirmeleri şu dunyada yapilabilecek en güzel sey diye düşünüyorum insanın kendini geliştirmesinin en guzel yolunun okumak ve hic bir zaman biliyorum d ememek ve sürekli araştırmak ve sürekli okumaktan geçtiğini düşünüyorum 2 yaşına yakin bir kızım var bir çok kitap edindik buyuk kısımda ayni sekilde kitap okuma sevgisi küçük yaşta kazandırılması gereken bir davranış yemek yemek dış fırçalama yada uyku eğitimi kadar önemli ben kacirsamda hayatin akışında o yatmadan önce mutlaka kitap okumak istiyor bu muazzam bir şey onlardaki potansiyeli açığa çıkartmak tamamen bizim elimizde daha sonra karşımıza çıkan kişilerin entellektüel seviyesinin bize ne kadar uyup uymadığıni da ancak kurduğu cümlelerin kalitesinden seçtiği cümlelerle ve kelimelerle anlayabiliyorsunuz bir kitap bir hayattan daha fazlası mezun olalı belki 10 belki 20 bilemedin 30 40 yıl olmuş bir kitap ve bir gazete dahi okumamış bir insan ile konuşmalar bir yere kadar gidiyor maalesef bundan dolayısıyla okumak yazmak bilgi paylaşmak aslında kazanctan daha onemli diye susunmekteyim hic bir zaman diliminde öğrenmenin bitmeyecegi görüşündeyim değişmeyen tek sey değişim ve okumak kaçınılmaz son tabii ki insan gelişmek isterse oda tabii ki ve son olarak daha iyi sorular bekliyoruz daha uzun cevaplar yazıp bilfi aktarımı için sormak için sormayalim lütfen teşekkürler

0

hay maşallah ne kadar yazmışsınız öyle, ben sanmıyorum o kadar yazı yazabileceğimi. üşengeç biriyim neyse.

0

gelirimin uzun cevaplarla orantılı olmasını istiyorum ve bu anlamlı yada anlamsız bir cümle olursa da kabul ediliyor mu? gelirinin diyeceğine [geliririn] demişsin düzeltirseniz sevinirim. tşk

0

en uzun cevabımla en fazla 8 kuruş kazanabildim bu güne kadar. sorudan ziyade cevaplar yazmaya çalışıyorum genellikle. ama allah aşkına öyle sorular soruluyor ki cevabı iki cümleden öteye geçemiyor. geçirmeye çalışıyoruz bir şekilde. bu seferde gereksiz açıklamalar devreye giriyor. sorulan sorunun yanıtından uzak olabiliyor ve bunu da site kabul etmiyor. iki cümle yazınca 1 kuruş bile alamıyoruz bazen. bu yüzden daha çok yorum sorularını cevaplamaya özen gösteriyorum. bilmediğim konular hakkında cevaplamaya pek girmek istemiyorum çünkü. araştırmadan bilinmesi mümkün olmayan sorular çok fazla oluyor. belki ben de bazen sorabiliyorumdur. ama genel kabul görmüş bilindik ve cevaplanabilecek soruları sormaya özen gösteriyorum. ayrıca ayrı bir detay daha bence sürekli soru sorup hiç cevap yazmayan yazarlara bir soru sınırlaması getirilmeli diye düşünüyorum. çünkü arka arkaya o kadar soru soruyorlar ki daha biz soru soramadan beyin bedava modu yine aktifleşiyor ve saçma sapan soruları yanıtlamak zorunda kalıyoruz. bu duruma lütfen bir çözüm getirin artık. soruları soran yazarlar belki cevabını kendileri bile bilmedikleri sorular soruyolar. açıkçası bu durumdan rahatsız bir çok insan var şu anda bence. en kısa zamanda site yönetiminin bu konu hakkında bir çözüm getirmesini umuyorum.

0

bir çok yorumu inceledim ve şu kanıya vardım. adamlar kitap yazmış resmen :)
ben her zaman zeki çalışkan ve yetenekli biri olmak isterdim. yani başkalarının yapamadığını etrafta sadece ben yapmak isterdim. mesela herkes kağıttan uçak ve gemi yapıyorken, ben tüm hayvanlar ve bir çok şekil yapmak isterdim. zaten ilk okulda ilk okumayı ben öğrendim kendi sınıfımda. diğerleri daha hece hece okuyordu. öğretmenim bana 50 kr. vermişti hediye olarak kendime kalem ve silgi almamı söyledi. 25 kr. kalem ve 25 kr. silgi. sene 2000 o zamanlar tabi. herkesten iyi futbol oynamak istedim. sağ bileğim burkuldu yamuk kaynadı. herkesten iyi görmek istedim hep. sonuç sekiz yaşımdan beri gözlük kullanıyorum. bari gülüşüm iyi olsun dedim. yine altı veya yedi yaşlarımda dişlerim yamuk çıkmaya başladı.daha yeni birşey istemeden sağ kulağım yüzde 60 az duymaya başladı. şuan hiç bir şey istemiyorum. bir tek canım kaldı. uzun yaşamak istesem başıma ne geleceğini biliyorum. bu yüzden her şeyi akışına bırakıyorum artık. herkese sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum.

0

evet başlayalım bakalım bu soruya tam olarak ne yazacağımı bilmiyorum ama yine de yazmak istedim. eğer sorumani sitedi gerçekten de cevaplarınımızı ne kadar uzun yazarsak o kadar çok artacağına inanıyorsa biz de buraya bir şeyler yazalım diye düşündük ve yazmaya karar verdik. şu anda buraya ne yazacağım bilmiyorum ama sorumani ekibine çok teşekkür ediyorum. gerçekten de çok güzel kurgulanmış bir site ve insanlar için yeni bir ekmek kapısı bence. sorumani ekibinde kimler var ve burayı nasıl tasarladılar hiçbir fikrim yok ama gerçekten de güzel olmuş ve insanlara katkısının olduğunu düşünüyorum .çünkü insanlar burada hem para kazanıyorlar hem de bilgi ediniyorlar.yani diyebilirim ki bir taşla iki kuş vuruyorlar. ileride burasının daha da gelişmiş olacağını düşünüyorum ve herkes bu siteden çok memnun olduğunu düşünüyorum .özellikle de bu site diğer sitelere nazaran daha güvenilir ve daha iyi kurgulanmış bir sitedir herkese tavsiye edebileceğim bir sitedir. sorumani bu siteyi kurmakla çok iyi yaptı bence çünkü çoğu insan burada kendisine güzel vakit geçireceği bir site buldu ve herkes burada hem harçlığını çıkarıyor hem de boş vakitlerini değerlendiriyor. özellikle de ben burada bulunarak hem boş vaktimi değerlendiriyorum hem de kendime kazanç sağlıyorum .en azından harçlığım çıkmış oluyor .bir keresinde başka bir siteye üye olduğunda 20 tl vermişlerdi ve ondan sonra daha alamamıştım. siteyi bayağı kötü yapmışlardı ama sorumani sitesine baktığım zaman gerçekten de başarılı ve önünde hiçbir engellerin olmadığı bir site olarak görüyorum. sorumani sitesi daha da gelişecek ve tüm insanlar için daha da yararlı hale getirilecektir sorumani sitesinin bazı eksiklikleri olabilir ve buradaki kazançlar çok fazla olmamasına rağmen yine de mükemmel bir site. bu sitedeki insanlar ellerinden gelen her şeyi yapıyor ve bu siteyi daha da güzel hale getirmeye çalışıyorlar sorumani ekibi gerçekten de ilgili ve başarılı o yüzden sorumani sitesine çok teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

0

uzun cevap vermeye çalışayım bakalım ne kadar uzun yazabileceğim ve ne kadar kazanacağım bu cevaptan. cevap yazmaya başlamadan öncede kazancıma baktım... neyse... ben bu siteye nasıl geldim öncelikle onu söyleyeyim. bir sitede takılıyordum buraya üye olmadan önce. yani daha doğrusu orası da bir para kazanma üzerine kurulu bir site. nasıl bir site olduğunu sormayın. sadece para kazandıran bir site. öyle bilin. neysee... işte o sitede dolaşırken bir gün site içerisindeki reklamlardan bir reklam gördüm. ''soru sor, cevapla. para kazan'' diye... madem soru sorup para kazanabilyoruz. bir üye olayım bakalım ne olacak dedim. hem ödeme limiti düşük hem de belli bir süre beklemiyoruz diye düşünsüm. sadece bir inceleme süresi var o da 1 haftaydı ilk zamanlar. biz üye olduk belli bir süre sonra 3 gün içerisinde ödemeler yatacak dendi. ve limit 25 tl ye düşürüldü o sıra. sonra dedim ki kendi kendime... ilk limite ulaşayım da. yatırmazlarsa bir daha girmem dedim. ve o gün bugündür sitedeyim. ya birde öyle birşey ki... kazancını anlık görebiliyorsun. kazancın anlık yansıyor yanii... en çok o yönünü sevmiştim sitenin. çünkü o sorudan veya cevaptan kaç kuruş kazanmışız hemen görebiliyorduk. sitede yarışmalar oluyor ayrıca. yarışmalar olunca sitedeki birçok üye aktif oluyor. o kadar çok kazanan oluyor ki yarışma dönemleri. birde sitede şuan iki katı kazanç var. bu da sadece cevaplarda oluyor. e yani site yönetimi de haklı sonuçta. sorulara doğru düzgün cevap gelmiyor bile... bu iki katı kazançla bizleri belki biraz daha fazla cevaplara yönlendiririz diye düşünüyorlar. bakalım ne kadar kazandıracak bu cevap bana. uğraşıyoruz bakalım kazancımızı arttırmak için. bu ıkı katı kazancı iyi değerlendirebilirim umarım. geçen haftaki 3 günlük iki katı kazancı iyi değerlendirememiştim çünkü. umarım bir çok arkadaşımız bu iki katı kazancı layığıyla yaparlar kazançlarını... herkese bol kazançlar diliyorum.

0

sorumani gibi güzel bir sitede bulunduğum için çok memnunum ya.siteden hem para kazanıyorum hemde para topluyorum daha iyisi yoktur herhalde.inşallah site çok uzun ömürlü olur ve çok uzun sürede yaşar.