0

evet dovme yaptıracak olan insanların bu konuyu ince ayrıntıya kadar düşünmeleri gerekiyor çünkü bu çocuk oyuncağı isi değil bugün yapıyım yarın sileyim öyle bir dün yok maalesef dkvme kuranda gunah ve haram diye geçiyor ama insanlar dovmeye özeniyor o arkadasım yaptı ben niye yapmıyorum falan filan iü izden herkes ozenti olmuş herkes yapıyor yapmada. önce iyi düşünün tasının sonradan çıkaramayacaksınız çıkarsanız bile izi kalacak bunlara dikkat edin kalıcı dovme yapmayı düşünüyorsanız eğer a geçici dovme de yaptırabilirsiniz tabiimde onu istediğiniz zaman çıkartabilirsiniz

1

hijyenik ortamda yaptırılmalı,
sağlık şartlarına riayet edilmeli,
dr kontrollü olmalı.

0

dövme yaptıracak kişinin dikkat etmesi gereken ilk nokta bence o dövmeyi gerçekten isteyip istemediğini defalarca düşünmesidir.kişi sildirmediği sürece hayatı boyunca o dövmeyi vücüdunda taşıyacaktır ve bu yüzden yaptırdığı dövmeden emin olması gerekir .daha sonra dövmeyi yaptıracağı kişiye güvenmeli ve iyi kusursuz yapabileceğinden emin olmalıdır.hijyenik bir ortamda dövmeyi yaptırmalı ve dövme yapıldıktan sonra dövmeyi yapan kişinin bahsettiği önemli detaylara(örneğin ;bepanthen kullanmak,suya tutmamak) uymalı ve dikkat etmelidir.

0

dövmenin yapılacağı alan temiz olmalı, yapacak kişi mutlaka eldiven kullanmalı. merdiven altı diye tabir edilen işletmelerde değil gerçekten düzgün ve steril alanlarda yaptırın. iğneyi gözünüzün önünde sizin için açmalı. daha önceden açılmış bir iğne ile kesinlikle dövme yaptırmayın. iyi karar verin. sildirmek istediğinizde çok canınız yanacak ve ciddi rakamlara mal olacak. sürekli görebileceğiniz el, parmak, yüz gibi yerlere dövme yaptırmadan önce iki kez düşünün. sıkılabilirsiniz. bugün moda olan bir sembol yarın size çok demode gelebilir. kapattırmak istediğinizde cover-up denilen yöntemde mevcut dövmenizden çok daha büyük bir şey seçmek ve daha çok rahatsız olma ihtimalini göz önünde bulundurun. acıya dayanıklılığınızı iyi değerlendirin çünkü bazı bölgelerde gerçekten çok acıyor eğer dayanamayacaksanız hiç başlamayın yarım kalması daha kötü bir sonuç doğurur. dövme yapılırken hareketsiz kalmak mecburiyetindesiniz en ufak hareketiniz dönülmez bir görüntüye sebebiyet verebilir.

0

dövme yaptıracak olan kişiler ilk başta dövme yapılacak yerin temiz ve hijyen olmasına dikkat etmeli yer konusunda tatmin olduktan sonra kullanılacak cihazların, iğnelerin ,boyaların temiz ve hijyen olmasına dikkat etmeli. dövme yapacak olan kişinin el temizliği ile son kontrolünü yaptıktan sonra dövmesini yaptırabilir. birde dövme yapacak olan kişinin işinin ehli veya kursunu görmüş belgesi olan kişiler olmalıdır. çünkü yapılacak olan dövme deri altına işlenildiği için mikrop kapıp hastalanmamıza ve yada ölüme kadar bizi götürebileceğini unutmamamız lazım. birde din yönünden düşünürsek dövme yapılan yer abdest aldığımızda oraya su vurduğumuzda su geçirmez ve aldığımız abdest kabul sayılmaz.