0

cimrilikle ilgisi olmamak kaydıyla aileniz çocuklarınız için tabii ki biriktirebilirsiniz. bunun kazanç miktarıyla ilgisi yoktur . o yüzden de harcamalarınızdaki "gereksiz" olanları keşfedip bunlardan vazgeçme yaşam kalitenizi etkilemeyecek gerçekten gereksiz olanlar bahsettiklerim.

böyle yaptıktan sonra ister kumbaraya atmışsın ister başka bir yol bu artık size kalmış ama bir de sadaka vermek çok önemlidir. bunu tabii ki içinizden geldiği için iyilik adına bir şey beklemeden yaşam tarzı haline getirip gerçek ihtiyaç sahiplerine yaptığınızda. bir açı doyurup bir ekmek yemesine dahi sebep olsanız. bir susamışa su verseniz ya da diğer bir sadaka şekli yoldan insanlara zararı dokunacak bir taşı kaldırıp atsanız allah katında büyük ecir sebebi ve "allah yaptıklarınızı görendir" diyor bir ayetinde.

0

para biriktirnenin en iyi yolu döviz ya da altın biriktirmektir bu şekilde parayı harcayamazsınız

0

para biriktirmenin en iyi yolu bence tutumlu olmaktır. her gördüğü ve her canının istediği şeyi almamaktır. bunun yanında artı olarak ya kendine bir kumbara alacaksın ya da bir hesap açıp artık ne kadar biriktirirsen fırsatını buldukça para atmaya çalışacaksın. böylelikle belli bir miktar para biriktirmiş olursun. öyle şey diye de düşünmemek lazım aman bu beş kuruşu ben kumbaraya atsam ne atmasam ne diye. çünkü sonradan bir bakmışsın o beş kuruşlarla bile para biriktirebilmişsin. kararlılıkta çok önemli yani böyle bir durumda.

1

yani para birikimi yapmak için tasarruf yapmak gerek. boş durmadan devamlı çalışmak gerek. bir banka hesabı açıp üç beş ne kadar kaldıysa onu yatırırsan yine birikim yapmış olursun.

0

para biriktirmenin ilk yolu parayı nasıl harcayacağını öğrenmektir çünkü parayı kazanmak para biriktirtmez kullanmayı bilmek lazım ama günümüzde bu çok zor gibi

0

kesinlikle kumbara ile başlamalısınız. ve mümkünse açılmayan bir kumbara olmalı ki her an içerisinden para almayın. en başta küçük küçük başlayabilirsiniz mesela o gün eve geldiğinizde cebinizde veya cüzdanınızda olan bozuk paraları atın ve bir ay boyunca her gün devam ediniz ay sonunda açıp baktığınızda emin olun bir sürü para biriktirdiğinizi göreceksiniz.
ay sonunda biriken paraları tümlettirin ve kumbarya geri koyun o ay da bozuk paralarla birikime devam edin. ay sonunda yine kumbarayı açıp paraları tümlettirin. ve tekrar ve takrar. emin olun güzel bi alışkanlık ve biriktiğini görmek de insanı heveslendirip şevklendiriyor.
bir süre bu şekilde devam edebildiğiniz taktirde 5-10 tl de atabilirsiniz ve ay sonunda birikiminiz daha çok olacaktır. umarım birikim yapabilir ve birikiminizi güzel günlerde harcarsınız.

0

para biriktirmek eğer bekarsan kolay yani evliysen zor çünkü ev geçindirmek kolay bir şey değil.. ama kendine bir kumbaraya yap. pazardan geldiğin gibi içine at mesela markete gidiyorsun oradan da bozuk para arttığında içine at yani gene günde 5 tl 5tl de atsan gene ayda iyi bir para yapıyor yani en azından bir pazar paran çıkmış olur.. ya da olmadı çeyrek altın yapana kadar para biriktir hiç parani sayma ay sonu geldiğinde say en azından saydın mı bu niye birikmiyor demezsin. deme kendi kendine yani bu şekil biriktirebilirsin. ben mesela sadece 25 kuruş ,10 kuruş biriktiriyorum çünkü diğer 1 tl falan bakkala gidiyor abur cubur çok yediğim için en azında 25 kuruş, 10 kuruş bakkala vermiyorum. mesela para bir haftadır 10 kuruşlar ,25 kuruşlar 20 tl yapmışti.. ama ben bayağı bir atmıştım pazardan artmıştı.

1

yeni başlayansanız kumbaranız eksik olmasın diyorum. ve muhakkak ek kazanç sağlayabilecek şeyler bulun ek kazanç sağlamaya çalışın... bozukluklarınızı 5 kuruş 10 kuruş demeden kumbaraya atın. annem sadece 5-10 ve 25 kuruştan oluşan bir kumbarası var her markketten pazardan vesaireden döndüğünde bu paraları hemen atar kumbarasına 4-5 ay gibi bir sürede 120 tl yapmış. daha geçen gün saydım. ve sürekli altın döviz gibi yatırıma dönüştürün o biriktirdiğiniz paranızı. hem harcamanızı engelliyor hem de paranın değeri kaybolmuyor.