0

para biriktirmenin en iyi yolu kumbara başka birsekilde birikmiyor malesef . kumbara sürekli yaparım ama sürekli bir eksik çıktığı için patlatmak zorunda kalıyoruz malesef. daha full dolduğu olmadı. onun dışında nakit şekilde evde birikmiyor birsey oluyor kesin ordan para alınıyor. yada altın düşükken hemen gidip altın yapmak en iyisi hiç değilse yazın değerlenir . ama bu devirde birikim yapmak zor yapabilen varsa tebrik ederim ben yapamıyorum malesef.

1

ben iki senedir açılmayan testi kumbaralardan ediniyorum ve bu şekilde biriktirmeye çalışıyorum. biriktirmekten ziyade artırmak desek daha doğru olur. sonra dolduğunda veya ihtiyaç duyulduğunda açıyorum. görünmemesi ve açılmaması çok avantajlı oluyor biriktirme açısından. tavsiye ederim. diğer türlü para harcanıyor her türlü biriktirmek pek mümkün olmuyor.

0

yani kardeşim bu devirde para biriktirmek normalde çok zor hani benim eşim 3 milyar 700 tl almasına rağmen biz yine de birikim yapamıyoruz hiçbir şekilde zaten ben kendim kiracıyım. eğer senin tabii ki; hani evin varsa veya bekarsan birikim yapabilirsin. yani harcamalarını biraz kısıtlı tutumlu olmaya çalış elbet bir gün biriktirirsin en iyisi bence 25 yaş altı isen veya bekarsan ziraat bankası'ndan hesap aç çeyiz parası diye 3 sene boyunca orada çeyiz parası biriktir. erkek, kadın fark etmiyor 3 sene sonra evlendiğinde en azında devlet de sana para vermiş olur. hani ben şu an kendimi evli olduğum için yapamıyorum. sadece bekarlara yarayan bir şey hani öyle yaparsan en azında param birikmiş olur veya olmadı o bana uygun değil diyorsan. bankadan hesap açıp oraya o şekil para biriktirebilirsin. en azından bir daha elliyememiş olursun ve birikim de yapmış olursun. ben anca sana böyle bu şekil şeyler tavsiye edebilirim
diğer türlü birikim yapmak gerçekten zor.