0

mesela diyelim bir şey alacaksanız fiyatı 50 tl ama yanınızda 100 tl var. onun hepsini harcamayın. o ihtiyacınız olan 50tlyi harcayın ihtiyaç olduğu için kalan 50yi de biriktirmeye bir kenara koyun. her gün veya her hafta bir şekilde ne kadar kenara atabiliyorsanız o kadar atın . bu şekilde birikir. gereksiz harcamalardan kaçınırsanız çok daha iyi olur.

0

ben para biriktirmek isteyen kişilere oncelikle kumbarayı söylüyorum... kumbarayı hatırlatıyorum. cunku kumbara olayına alışmamış kişiler para harcamaya meyilli kişiler. öyle pek para biriktirme huyları yoktur. birde öyle bir şey ki her ne kadar baska bir hesap acip her ay oraya belli bir miktar para da atsalar, bir sure sonra oradaki parayi harcayabiliyorlar. yani kartı verseler birine, internet bankacılığından ulaşabilirler. en fazla para koyacaklarsa eğer bankaya, en fazla vadeli hesaba yatırabilirler. ama kumbarada para biriktiren için şöyle bir şey diyebilirim, kırıp açılanlardan aldığımızda dışarıda olduğumuz zaman asla müdahele edemeyiz. yani eve geleceğiz de, kumbarayı kıracağız da… içindeki parayı sayıp bütünleştireceğiz. hani baya uraşması var. ondan dolayı biraz geri çekiyoruz kendimizi uğraşacağız diye. hani birde ben dolmadan niye kırayım diyorum. öyle düşünüyorum yani. kumbaraya başlamışken neden daha dolmadan kırayım ki. değil mi ama. birde para biriktiren arkadaşlara, biriktirdikleri paraları altın ya da döviz almalarını tavsiye edebilirim. en azından biriktirdikleri paranın değeri düşmez. o yüzden döviz ya da altına çevirsinler diyorum. gerçi benim gönlüm hep altından yana ama. birde öyle bir şey ki altının artış yönüne baktığımızda en az 2 yıl gibi bir sürede yine iyi artış gösteriyor. ki elinizde daha uzun süre kaldığında da baya bir artış oluyor. ilk defa birikim yapacaklar için bunları söyleyebilirim ben. yani aslında ilk kumbara ve kumbarayı kırdıktan sonra altın ya da döviz diyorum. aslında istikrarlı olsak çok güzel para biriktirebiliriz. birde ahh bu gençlik.. kazandıkları paraları hep kafelerde harcamıyor mu? hani ileriki günleri düşünüp 3 bin tl maaş alıyorlarsa 200 tl kenara koysalar en azından. aylık 200 tl gençler için hiçbir şey değil aslında. ama işte gel gelelim gençler işte.

0

ben para biriktirmek isteyen kisilere oncelikle kumbara olayini hatirlatiyorum. cunku kumbara olayina alismamis kişiler surekli para harcayan tipler her ne kadar baska bir hesap acip her ay oraya belli bir miktar para da atsalar bir sure sonra oradaki parayi hemen harcayabiliyorlar. ama kumbara yonteminde disaridayken kumbarayi kirip harcayamazsin. orasi bir kesin. birde biriktirdikleri parayı kesinlikle altin veya doviz gibi yatirim araçlarına yatırmalarını tavsiye ederim. cunku biriktirdikleri paranin degerinin kaybolmasini kimse istemez, degil mi? o yuzden en az 1 yil o paraya dokunulmamak kaydiyla altin ya da dovize cevirmelerini tavsiye ederim. eger 1 yildan az bir surede kullanacaklarsa o parayi o zaman tl de kalabilirler. ama 1 yil ve daha uzun surelerde kesinlikle bu yatieim araclarina yatirsinlar. gun gectikce pranin degeri daha da kuculuyor cunku. o yuzden para biriktirmeye bu kadsr ugrasiyorken neden degeri kaybolsun parasin. o yuzden en azindan degerini bu sekilde koruyabilir. yani ilk defa birikim yapacaklar icin bunlari soyleyebilirim. devamli birikim yapan arkadaslar banka hesaplarında da birikim yapabilirler, yaptiklari birikimleri nasil degerlendireceklerini iyi bilirler diye dusunuyorum. o yuzden onlara pek akil vermek istemem. onun disinda ayni kalite urunleri daha uyguna bulmaya calisin, mutlaka sezon sonlarini ve internet sitelerini takipte olun diyorum. çünkü ihtiyaçlarınızı cok uyguna alabilme imkaniniz var.

0

bence para biriktirmek isteyenler bir hesap açmalı ve aldığı paranın bir kısmını oraya atmalı. iradesine sahip olmalı ve her şeyi almamalı. geleceğide düşünüp ona göre planlar yapmalı. gereksiz harcamlardan ise kesinlikle kaçınmalıdır.

0

bence boş yere para yemesinler birde alcakları şeylere biraz ucuz yollu baksınlar yani bir ayakkabı alcaklarsa 100 liralık değilde 50 liralık bir ayakkabı alıp idare etsinler.

0

çok gereksiz yere para harcamaktan kaçınmaları gerekir ki kenara üç-beş bir şey koyabilsinler. mesela bir kıyafete 50-100 vermek yerine gidip daha uygun fiyatlı olanını bulup onu almak gerekir.

0

öncelikle gereksiz harcamalarını unutsunlar. sonra paranın büyüklüğüne küçüklüğüne bakmasınlar birikir hertürlü. hesap kitap tutsunlar örneğin gelir ve gider ayarlarını bilsinler kalan parayı birikime kullansınlar. biriktircem diye borç yapmasınlar. biriktirsinler borçsuz harçsız bu en iyi yöntem onlar için. baktınız iyi gidiyo hiç niyetinizi bozmayın devam edin birikime baktiniz paraya içiniz gidiyo gidin altın alın. çoksa araba çoksa arsa yeterki harcamayın.

0

kolay kolay açamayacağın bir kumbara alıp gereksiz harcamalardan kaçınılırsa kolay ama bir o kadar da zor bir iş kişinin kendisiyle alakalı bir durum bence bu :)

0

giyim alışverişine dikkat edilmeli, mümkünse eskimeden yenisini almayın. çeşme/bodrum yerine bir tanıdığınızın yazlığında takılın. dışarda yiyeceksen illa kararında harcamalısın, çay, tost, pide, döner, lahmacun size yeter de artar. gece hayatı nedir unutun. enerjinizi gündüz atın, gece uyuyun, asosyal olmanıza gerek yok. arkadaşlarınız ve sevgiliniz ile buluşmalarınız para harcamaya dayalı olmasın, lüks bir yere gidecekseniz de senede en fazla iki kez olsun. biriktirdiğiniz paranın bir kısmı ile en fazla yılda bir kere antalya'da herşey dahil tatil yapmak yerine yurtdışında hostelde kalarak güzel turlar yapabilirsiniz. buralarda gidip en turistik restoranlarda yemek yememek, seyahat bütçenizin bir aylık gelirinizi çok fazla geçmemesi şartı ile. mümkünse cebinize paranızı koyup idareli harcayın.

2

pintiliği yaşam biçimi haline getirirseler , olur...

1

gereksiz harcamalar yapmamalılar ve mümkün olduğunca kilitli kumbara kullanmamalılar kırılınca açılandan olmalı yoksa her türlü kilitli kumbaradan para alınıyor

1

gereksiz masraf ve harcamalardan kaçınsınlar