0

para biriktirmek tabi ki çok faydalıdır. bir insanın güvencesidir, geleceğe yatırımıdır. para olmayınca birçok sıkıntıya düşüyoruz o yüzden birikim yapmak bence çok güzel bir alışkanlıktır. para biriktirme durumu cimrilik boyutunda olmazsa daha iyi olur. sonuç olarak birçok durum için para gereklidir.

0

tabikide faydalı bişey paranın ne zaman lazim olacağın bilemeyiz

1

para biriktirmek güzel bir alışkanlık. tabi bu günlük yaşantınızı olumsuz etkilemiyorsa. bir şeyleri ihtiyacınız olduğu halde almıyor ve bu size günlük hayatta olumsuz dönüyorsa, o parayı biriktirmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. ama tasarruflu olmak her zaman iyidir. elbette cimrilik değil. günümüzde yetmiyor ki artsın, allah daha kötüsünü göstermesin ama zor zamanlar için insanın kenarda kıyıda birikmişi olmalı, darda kalmamak için.

0

bence faydalı ailevi sorunlar oldugunda kolayca cikarip destek cikabiliyorsunuz

0

para biriktirmek, cimri olmayı kastetmiyorum tabii ki faydalıdır. sakla samanı gelir zamanı diye boşuna dememiş atalarımız değiş mi.

0

evet faydali ama tabi biz parayı aldığımız gibi borçlara gittiği için biriktiremiyoruz

0

bence de faydalıdır.insan ne zaman dara düşüp düşmeyeceğini bilemez bilemeyeceği gibi kendini garanti altına almalıdır.

0

tabiki faydalıdır ihtiyacın olduğundan harcayacaksın öyle gördüğün herşeyi almayacaksın o zan para biriktirirsin

0

tabiki de faydalıdır. bir köşede paran okdugunda kendini maddi yönden güvende hissedersin. aniden bir ihtiyaç olduğunda başkaların eline bakmazsın. başkasına muhtaç olma hissine kaptırmaz.

0

faydalıdır fakat hangi şartlarda ne zorluklar ile bu birikiminin yapıldığına bağlıdır. herşeyden kısa kısa bir birikim sahibi olmak tutumlu olmaktan daha çok hayatı cimri olarak yaşamaya eşdeğer.

0

faydalı tabii bunu yaparken anı da kaçırmamak gerek

0

para biriktirmek çok faydalıdır çünkü yarın nerede ne kadar ihtiyacımız olacağını bilemeyiz ve bir gün ihtiyaç anında kredi çekip borçlanacağımıza biriktirdiğimiz parayla ihtiyacımıza göre rahatlıkla harcama yapabiliriz.

0

para biriktirmek gerçekten faydalıdır. çünkü para her zaman lazım oluyor. biraz para biriktirip bir köşede durması birçok şey için kullanılabilir.

0

faydasız olur mu faydalı tabi... şimdi abim bankaya gitmek yerine bana geliyor rossmann bana destek çıksana diyor mesela. ;)

0

faydalı tabii ki.
geleceğe yatırım.
yaşlılıkta arkadaştır para.
biriktirmezsek dımdızlak ortada kalma ihtimalimiz artar.
paramız olunca daha güzeliz, daha iyiyiz.

0

aniden toplu bi paraya her zaman ihtiyac duyulacagi icin faydalidir