1

tiramisu yapması oldukça basit olan güzel bir tatlıdır şu sıralar kardeşimin cana tiramisu ya çok istiyor sanırım bugün yarın yapacağım. öncelikle hazır kakaolu pandispanya kekini alıyoruz , ikiye ayırdıktan sonra her iki tarafını da az miktarda suda erittiğiniz hafif şeker kalktığımız nescafe ile ıslatıyoruz.
bu işlemi yapmadan önce diğer tarafta süt şeker un ve labne peyniri ile pürüzsüz bir krema elde ediyoruz. hazırladığımız bu kremayı kekimizin alt tabanını üzerine bolca sürüyoruz. isterseniz arasına damla çikolata serpiştirebilirsiniz öyle de çok güzel oluyor. ardından kekin üst kısmına da kremanın üstüne kapattıktan sonra yine çok hafif bir şekilde nescafe ile ıslatıyoruz.hafifçe içine çektikten sonra kalan kremayı üst kısmını sürüyoruz yalnız sadece üç kısımlarına , yan tarafları krema sürmenize gerek yok.kremayı sürdükten sonra bir süzgeç yardımı ile üzerine kakao serpiyoruz her yeri kapanacak şekilde. bu işlemler bittikten sonra birkaç saat soğumaya ve dinlenmeye bırakıyoruz. tiramisunun kurumaması için bir kek fanusu ile üzerini kapatabiliriz. iyice soğuyup dinlendikten sonra tatlımız servise hazır hale gelmiştir.

0

çok severim ve severek yaparım
malzemeler
hazır pandispanya keki
muhallebi sini yaparken
2,5 şu bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
200 gram labne peyniri
keki ıslatmak için
yarım su bardağı sıcak su
neskafe
ilk önce muhallebiyle başlıyorum yumurta, şeker, un ve sütü ocakta kaynayana kadar çırpıyorum topak olmasın diye sürekli çırp. daha sonra kaynayinca altını kapatıp ılımasini bekliyorum ılık olunca labne peyniri ekliyorum ve iyice karışan kadar çırpıyorum.
daha sonra sıcak suda kahveyi eritiyorim pandispanyanin yarısı alıp kahveyle ıslatıyorum kremayı da koyuyorum kalan kahveyi de döküp pandispanyanin ikinci katını kapatıyorum kalan muhallebeyi güzelce üzerini kapatıyorum ve hazır afiyet olsun deneyen olursa :)