0

gün içerisinde belirli bir kalori ihtiyacı örnek olarak 2500 kalori ihtiyacı var bir bireyin, bu 2500 lük kalori ihtiyacı ne şekilde karşıladığı çok önemlidir. örneğin bir diyetisyen eşliğinde veyahut bu işlerden anlayan birisiyle birlikte belirli bir kalori hesabı yaptınız, ve günlük kalorinizi hesapladınız. hesapladıktan sonra bir gün içerisinde hangi besin türlerini tüketmelisiniz bunları belirlemeniz gerekmektedir, siz ihtiyacınız olan 2500 lük kaloriyi olduğu gibi fast food veya karbonhidrat ağırlıklı besinler ile tüketirseniz tabi ki de kilo kaybı yaşamazsınız. kilo vermek isteyen bir bireyin istedikleri kadar kalori hesabı yapsınlar hiç fark etmez hangi besin türlerini tüketeceğine ve sağlıklı bir şekilde sarkmalar vs gerçekleşmeden çatlaklar oluşmadan kilo vermesi için kesinlikle spor yapması gerektiği fikrini savunmaktayım, kendi vücudunun ihtiyacı olan bütün vitamin ve mineralleri tüketmeli bunları es geçmemelidir. özellikle belirli bir saatten sonra neler yiyip içtiğine ekstra dikkat etmelidir. gece belirli saatlerden sonra sadece meyve ve su tüketip saat 11-12 civarına geldiği zaman meyve tüketimini de bırakmalıdır, 11-12 diyorum çünkü şuan artık en erken yatma saati neredeyse gece 2-3. eskiden olsa bunu 9-10 olarak belirleye biliyorduk. bunların hepsini 2-3 ay boyunca düzenli yapıp sporunu aksatmamasına rağmen kilo veremiyorsa kesinlikle ama kesinlikle bir doktora gözükmeli vücut sistemini bir gözden geçirtmesi gerekmektedir. bu tür durumlarda eğer bahsettiğim bütün şeyleri yapıp kilo verme işleminde sıkıntı yaşanıyorsa sağlık sorunu yaşıyor olması ve doktora gözüküp gerekli testleri yaptırması gerekmektedir.

1

gün içerisinde az miktarda kalori alacağınız besinler tüketiyorsanız buna rağmen kilo veremiyorum probleminiz varsa kesinlikle bir an önce bir dahiliye uzmanına görünerek hormonal testlerinizi yaptırmanızda fayda vardır. özellikle tiroid bezinin yavaş çalışması sebebiyle metabolizmamız da çok fazla yavaşlar ve kilo vermede zorluk yaşayabilirsiniz. bazen tiroid hormonunun normal çıkmış olsa bile boğazda bulunan tiroid nodülleri yüzünden evde metabolizma yavaşlamaya başlar bunun için eğer bununla alakalı bir şüphe duyuyorsanız doktorunuzun bir boğaz ultrasonu çektirmeseni izleyebilirsiniz.
ayrıca şeker hastalığı gibi bir sorun yaşıyorsanız da metabolizma olmaya başlayacak ve kilo vermekte sıkıntı yaşayarak sürekli olarak kilo almaya başlayacaksınız.
ayrıca ne kadar az yesekte bazen çok sağlıksız besinler tüketir ve dengesiz bir beslenme şekli de uygulayabiliriz özellikle sabahları düzgün bir şekilde kahvaltı yapmak ve gece geç saatlerde yemek yememek çok önemli. gecelerin metabolizmanız daha fazla yavaş çalıştığı için gece yediğimiz her şey neredeyse kilo olarak vücudumuzda yer ediyor. özellikle yemek yedikten sonra çok kısa bir süre içerisinde uyuyor ve hiç hareket etmiyorsa yediğiniz en ufak bir şey bile kilo olarak bize geri dönebilir. bunun için geceleri yediğimiz şeylere dikkat etmeliyiz özellikle metabolizmanızı hızlandıracak besinleri yatmadan bir süre önce tüketebiliriz örneğin ,yoğurt, limon ve pul biber karışımı ya da bir bardak tarçınlı sütü tüketerek bir yarım saat sonra yattığınızda bu besinler sayesinde uyurken de metabolizmamız çalışmaya devam edecektir.

0

aldığı besin önemli orada da... benim alacağım günlük kalori 1600 kalori olsun mesela... ben bunu cipsle çilolatayla, börekle poğaçayla da doldurabilirim.... meyve sebzeyle de doldurabilirim. sence hangisini yersem kilo veririm. hemde aç kalmadan...aynı kaloride birisinde daha az miktar yiyebiliyorken diğerinde daha fazla yiyebiliyorum... tercih senin...