0

patlatılmamalı, yumuşatıcı krem sürülmeli, çorap giyilmeli.

0

asla patlatmayın tedavi için gereken şeyleri ihmal etmeyin

0

ayakta su toplanmasının nasıra ve mantara oluşmaması için çoraplarımız sık değiştirilmeli kişiye en uygun ayakkabı seçilmelidir. özellikle yaz aylarında bu sorun daha fazla görülür. çünkü ayakkabı hava almadığı için ve ayaklar fazla terlediği için ayak tabanında veya parmaklarda nasır görülebilir. bu yüzden kişiye uygun en ideal ortepedik ayakkabı seçilmeli ve duzenli olarak her gün ayaklarımız sabunlu su veya duru su ile yıkanmalıdır.

0

ayakta çorabı çıkarmalı posetle iyice bağlanmalı hava almamalı terlemeli

0

su toplanmasından sonra oluşan ölü deri nasira dönüşmeden ponza taşı ile banyo esnasında yavaş yavaş yumusatilarak temizlenmelidir .

0

suyu patlatmak yerine bir sağlık kuruluşuna gidip içindeki suyu aldırmanız daha faydalı olur

1

laztık ayakabılar giyilemeyeceklerdir set tabalı aykablarda su yoplamasına neden olur eğerki aykta su toplarsa baloncuğu patlatmanızı tavsiye derim.

0

nelere dikkat etmeliyiz hava alan ayakkabılar giymeliyiz gore-tex özellikli çünkü ayakta su toplandığı zaman zamanla deri sertleşir

0

ilk olarak ayakta su toplaması fazla üzerinde durulması yada rahat edici ayakkabı giymek, dar küçük ayakkabı giymenin sonucunda ortaya çıkmaktadırlar.bunun nasır'a dönüşmemesi için ise su toplayan bölgeye dokunmadan patlamasını beklemek ve doktor tavsiyesi ile krem kullanmak üzerini nemli bezle kapamaktır

0

ayak bilindiği üzere hassas bir insan organıdır. temiz tutulmadığı takdirde ciddi sonuçların ortaya çıkabileceğini de unutmamak gerekir. özellikle gün boyu ayakkabı içinde kalan ayağın günlük olarak yıkanması tavsiye edilen bir durumdur. eğer ayak uzun süre ayakkabıda kaldığı takdirde yıkamıyorsa ciddi sağlık sorunlarına yol açacağını da unutmamak lazım. ayakta su toplanması ayağın maruz kaldığı kötü koşullardır. bu koşulları sağlamak için ayakları temiz tutmak son derece önemlidir. bu da ayakların günlük yıkanması ve çeşitli bakteri öldürücü ilaçların kullanılması da faydalı bir şeydir.

0

su toplanan bölgenin dezenfekte edilen bir iğne yardımıyla nazikçe patlatıldıktan sonra üzerine bir yarabandı yapıştırılmak ve dar ayakkabı giymemek kaydıyla geçecek olan problemdir. dipnot:sakın derisini soymayınız

0

ayaklarda su toplanmasının asıl nedeni ödemdir. ödem ise fazla ayakta durmadan ya da fazla tuz tüketiminden dolayı ortaya çıkar. bu yüzden yediğimizde içtiğimize dikkat etmelisiniz. nasır ise ya ayaklar fazla havasız kalmıştır. ya da kir birikiminden dolayı olur. mümkün oldukça ayaklarımız törpülememiz gerekir.

1

hangi ayaklarını sürekli olarak su topluyorsa bu ayakkabınızın gerçekten çok rahatsız ve sağlıksız olduğunun bir işaretidir. bu yüzden ilk olarak yapmamız gereken şey ayakkabımızı o daha ortopedik olan bir ayakkabı ile değiştirmektir. bu şikayeti yaşadığımız ayakkabılı sürekli olarak kullanmaya devam ederseniz zaten bir süre sonra özellikle ayak topukları hızla nasırlaşmalar meydana gelecektir. bu da gerçekten çok can sıkıcı ve acılı bir durum olacaktır. ayak tabanında nasır oluştuğunu zaman yere basmanız bile tam bir işkence haline gelebilir. bu yüzden ayaklarınız da su toplama problemi yaşadığınız da vakit kaybetmeden buna bir çözüm bulmanız gerekmektedir. özellikle toplayan yeri kesinlikle patlatmamalısınız. kendiliğinden patlamasını beklemeden siz müdahale ederek patlatırsanız eğer açılan deriden mikrop kapma ihtimalimiz çok yüksek olacaktır. su toplama problemi yaşadıktan bir süre sonra ayak derisi kalınlaşır ve ayak tabanında bulunan sular nasıl haline gelir.
şu toplayan ayaklarımızın nasırlaşmasını engellemek için ayaklarımızı sürekli olarak nemlendirmeliyiz. özellikle içerisinde e vitamini bulunan yoğun nemlendirici kremler kullandırmak bu problemin önüne geçmekte size çok yardımcı olacaktır. badem yağı, zeytinyağı veya argan yağını ayaklarınızı nemlendirmek amacıyla rahatlıkla kullanabilirsiniz. ayrıca düzenli olarak girdiğiniz zamanlarda en azından haftada bir kere ayaklarınızdaki ölü derileri ponza taşı ile temizlemeniz önerilmektedir. bu işlemi uyguladıktan sonra da ayaklarınızı muhakkak nemlendirmelisiniz. ancak ponza taşını da çok uzun süre kullanmamaya dikkat edin bir süre sonra bakteri yuvası haline gelebilir. muhakkak birkaç ay kullandıktan sonra yenisi ile değiştirmelisiniz. ayrıca, eczanelerde satılan nasır bantlarını da ayaklarınızdaki nasırları yok etmek amacıyla kullanabilirsiniz. bu nasır bantları zaten reçetesiz olarak satıldığı için kolaylıkla eczanelerden temin etmeniz mümkündür.
ayrıca ayaklarınızdan nasır ve mantar oluşmasını istemiyorsanız ayaklarınızı yıkadıktan sonra muhakkak çok güzel bir şekilde kurulamalısınız. özellikle parmak aralarını havlu yardımı ile iyice kurulamak gerekmektedir... eğer evin içerisinde ayak sağlığı ile alakalı problem yaşayan birileri varsa kesinlikle hepiniz aynı ayak havlusunu veya terlikleri kullanmayın. siz de kendinize nasır tedavisi uyguluyor sana ayak aldığımız muhakkak evin diğer üyelerinin kullandığından ayrı olmalıdır. hatta normal havlularda ıslak kaldığı zaman bir süre sonra bakteri ürettiği için ayaklarınızı kağıt havlu yardımı ile kurutmanın çok daha sağlıklı bir yol olacaktır.
ayrıca ayaklarınızı tuzlu su içerisinde dinlendirmekte faydalı olacaktır. bunun dışında kesinlikle çıplak ayakla evin içerisinde gizlemeye de dikkat etmelisiniz. nasır tedavisi uygularken elma sirkesinden de faydalanabilirsiniz. elma sirkesini pamuğa batırdıktan sonra nasırlı olan bölgenin üzerini kapatıp bantlayarak bir gece o şekilde bekletirseniz düzenli uygulamada muhakkak faydasını görürsününüz.

0

doğru ayakkabı seçimi çok önemli ve de bunun için birsürü bant makine vs kremler var onlardan kullanılır

0

ayakda su topanmas cok kotu bır rahatsızlık ama bıtkıselılaclarla karsısı alınabılır

0

ayakta su toplanmasının nasıra dönüşmemesi için eczanelerde çeşitli losyonlar ve melhemler mevcut. bunun yanı sıra nasır oluşsa bile eczanelerde nasır sökücü var nasırlı bölgeye sürün ve bekleyin. daha sonrasında bir makas yada bıcak yardımıyla ilacın çürüttüğü nasırı kesip alın

0

ayakta su toplanması olunca patlamamız kötü olur cünkü patlatınca ayagımız ile bir yere basarken yanar ve acı cekeriz patlatmaz isek rahatsız eder ama gecer bir süre sonra nasıra donusur zaten basınca kendi kendine de patlaya bilir nasıra dönüşür bazı su toplamaları dönüşmez ama bazıları dönüşür diye biliyorum

0

su toplamış ayağa artık daha fazla ayakkabı içinde tutmamak ve su toplayan yeri asla patlatmamak gerekir inatla hala su toplayan ayağa aynı ayakkabıyı giyip su toplanan yeri hala zedelemeye devam edersek bu doğal olarak nasıra dönüşecektir nasırın da iyileşme süreci bir hayli sıkıntılıdır bu sebeple önlemimizi en başta almalı rahat ayakkabılar tercih etmeli ve inatla bizi rahatsız eden ayakkabıları giymeye devam etmemeliyiz

0

öncelikle yapılması gereken ayağı temiz tutmak olacaktır. çünkü nasır oluşmasının sebebi ayağı temiz tutmamak gibi durumlar olur. ayrıca ayak temiz tutulmaz ise daha ciddi sağlık sorunlarının oluşması da mümkündür. bu sebeple öncelikle ayağın temiz tutulması ve en yakın zamanda da doktora giderek bakteri öldürücü ilaçlar almak gerekir. günlük ayakları 2 veya 3 defa yıkamak son derece önemlidir. ayaklar yıkanırsa temiz tutulursa herhangi bir sağlık sorunu meydana gelmez. bununla birlikte ayaklara sürülecek ilaçlar da ayak sağlığının bozulmasının önüne geçmiş olacak. bu şekilde nasır tedavisi yapılır ve nasır oluşmadan önce önlem alınmış olur.

0

anani bacini suyun icinde sikim sorumani