0

eğer sildirecekseniz bilinen bir yere gitmenizi öneririm.
silinen bölgenin bir kaç hafta nemli olması geregir ve kremlerle cildi ıslatmanız gerekir.

0

sildirme işleminden sonra o bölgenin hijyenik açıdan iyi korunması gerekir. yoksa iltihaplanabilir. sildirme işleminide güvenilir ve hijyene dikkat eden tattocuda yapmanızı öneririm

0

güneşten dövmeyi korumalı ve krem bakımını yara olmaması için düzenli yapmalıdır.

0

dövme yapımı yada silinmesi konusunda ki en önemli husus hijyen bir ortam olmasıdır. silme işleminde lazer kullanılarak yapıldığından güneş ışığına dikkat edilmesi gerekir. lazer yapılan bölge güneş ışığına maruz kaldığında tende yanma hissi oluşturur ve deri kızarır. güneş görecek bölge kapatılmalıdır ve mümkün olduğunca güneş kremi kullanılması gerekir. lazer işlemiyle dövme silme işlemi yapılan bölge hassas olacağından temizliğine de dikkat edilmesi gerekir. temizliğin yanında bölge sürekli olarak nemli tutulmalıdır. yanlış bilmiyorsam eğer dövme silme işlemi yapılan bölgeye tekrar dövme yapılması da uygun değildir. biraz önce de bahsettiğim gibi alan çok hassas olacağından olabildiğince dikkat edilmesi gerekir.

0

dövme yaptırılırken ilk önce hijyene temizlige dikkat etmemiz lazım.dövme yaptırırken derinin tam içine kadar bastırırsak deride dövmenin izi çıkar.dövme yaptırıp pişman olan kişiler bile var.dövme yaptıracaksanız sade bir dövme yaptırin ve canınız acıyacak ona göre.benden bu kadar.

0

merhaba dövme yaptırılması taraftarı değilim ama yaptirilirsada sağlıklı ve hijyene bir ortamda yaptırılması gerekir ay şekilde şili irken de sağlıklı bir ortamda silinmesi gerekir dövme silindikten sonra 1 kaç ay içerisinde vücut kendini toplar vesiline yer derinin kendi rengini almaya başlar

0

yapılmasına karşıyım ama olduda yapıldıysa bi kaç seansta orası temizlenir ve izler kalır bu izlerde bir kaç ay belkide 1 sene içerisinde ten rengini almaya başlar ve eski haline döner saygılar.

0

silinen bölge bir kaç seans sonrasında silinir ve 1 yıl sonra da o bölge ten rengini almaya başlar. yaptırdıktan sonra hijyenik olunmalıdır.

0

gençken bir hevesle dövme yaptırıp sonradan pişman olup silmeye çalışan binlerce insan var .malesef kolay bir işlem de değildir dovme silme işlemi . ilerleyen teknoloji sayesinde günümüz de biraz daha kolaylaşmış olsa da silinen bölge hijyenik bir şekilde temiz tutulmalıdır. ve destekleyici kremlerle iyileşme süreci hızlandırılmalidir

0

dövme işlemi pek çok insanın gençken yaptığı ve ilerleyen yaşlarda pişman olduğu bir durumdur. pek çok yerde satılan dövme silme kremleri ile bu işlem geçici ve yüzeysel olarak silmekte. dövme yaptırmış kişilerin yüzde ellisinden fazlası geri sildirmek istemiştir. tek seferde te k tedavi sırasında dövme silinir mi bu uygulanan dövme işlemine göre değişir. dövmeden kurtulmak isteyenler rastgele merdiven altı merkezlere gitmemelidir. günümüzde en yaygın silme işlemi lazerle silme işlemdir. ve lazer sonrası cildin bazı bölümlerinde renklerde koyulaşma görülebilir. bazı silme işlemleri sırasında titanyum benzeri bir madde kullanıldığı için silme sırasında deride farklı renkler belirtmektedir bu da ilerleyen seanslarda yok olmaktadır. cildi koyu olan kişilerde ise renkler sarılaşmaya başlar. bu renk farklılıkları ise 12 ay civarından kaybolmaktadır. en sık karşılaşılan sorun ise deri silme sonunda deride yanıklar ve deri kavlamalarıdır.

0

dövme silme ıslami halamlar sonradan çok dikkat etmelidir çünkü dövme yapılan yerdeki dokular birhayli zedeleniyor zarar görüyor normal yaşantıdan daha dikkatli olsunlar herkese burdan bunu tavsiye ediyorum

0

dikkat edilmesi gereken en büyük durumlardan bir tanesi hijyenik ortamlarda silme işleminin yapılması ve işlem yapıldıktan sonra etkiye maruz akalan bölgelerin destekleyici krem türü malzemelerle takviyesinin sağlanması

0

ben kendim bile dövme yaptırmayı ve yaptıranları desteklemem dövme işlemi vücuda resim gibi farklı farklı işlemler uygulayarak resim kalıp gibi varlıklar çıkarmaktadır. dövme yapıldığından itibaren o bölgeyi temiz ve sağlıklı tutmamız gerekmektedir temiz ve sağlıklı tutma isek o bölge iltihap ve mikrop kabı ağrılara ve zararları bulundurur.aynı şekil dövmeyi sildirdikten sonra da temiz ve sıcak tutmamız gerekmektedir o bölgeyi.ardından farklı farklı hastalıkları ile mücadele etmesi gerekmektedir o kişinin.

0

sonuçta lazerle cildin üst tabakası yakılıyor.bir çeşit travma hatta baya baya travma bu.tüm trabmalarda olduğu gibi düz mantıkşa ilerlersek sıcak ve direk güneş ışığından uzak tutulmalı bir süre yıkanılmamalı.bir süre sonra soyulma kabuklanma vesaire olursa katiyen elle müdahele edilmemeli kaşınmamalı.cilt doktoru ,cildiye tarafından verilen özel kremler bepanthen silverdin felan düzenli kullanılmalı yoksa kötü durumlar göz önüne alınmalı.

0

dövme silme işlemi için düşünülmelidir hatta dövme yaptırma hakkında daha da düşünülmelidir.bu başta olacak şeydir sonda ben silmek istiyorum deyip yapılmaması gereken bişeydir zorunda kaldıysan sildirmek gerekir.silme işlemi bitince deri çok zorlanır yaralar yada deride hırpalanmalar olabilir kalıcı hasarlar bile kalabilir üzerinde uzunca düşünülmesi lazım olduğunu düşünüyorum.ve artık derinizi ellediğinizde aynı hissi vermez. geçermi o his bilmem ama yaptırması da silmesi de tehlikeli birşey.

0

dövme iyice düşünülmüş ve anı bir karar olarak alınması gereken bir karar değildir çünkü dövme vücut ile bir bütün olur sildirme işlemi ise zor bir şeydir çünkü onu ordan sildirmek için galiba etten temizleniyordu buda çok kötü bir şey ama diyelim ki dövme sildirildi dövme olan yeri her gün temizlenmeli ve temiz tutmamız lazımdır çünkü mikrop kapma durumu gibi durumlar ile karşı karşıya gelirsek çok ama çok ciddi bir durum oluşabilir buda kötü ve zararlı bir şeydir dövme silindikten sonra uzun bir zaman orası kapalı kalmalı orası yakınırken soğuk su ile yıkanmalıdır.soguk su ne kadar kötü bir his vericegini düşünmemelidir vücut zamanla orayı onarır ve yeniler tabi belli bir yaşı geçmediyse çünkü 40 yaş üstünden sonra mitoz bölünme bittiği için dövme sildirmek ve o yarayı onarmak mümkün olamaya bilir çünkü vücut kendini onarmayıyor ve yenilenemiyor zaten.

0

hic kalıcı dovme yatırmadım. oldukca sikilgan biriyim ve derimde bi değişiklik canimi sıkar. ancak dovme yaptiran tanidiklarimdan biliyorum. silindiginde tam anlamiyla eski yaptirdiginiz sekilden bir eser kalmiyor sanmayin kendi derisnizin rengi degisiyor ve o sekil gibi kaliyor. demek istedigim diyelim ki bir isim yazdirdiniz siyah renkle dovmenize cikarttirdiginizda isim yine okunabiliyor ve sadece soyah degil de derinizin birkac ton acigi renginde. ustelik dovme sildirme isleminin dovme yaptirmaktan da cok daha aci verici oldugunu duydum yanik gibi aciyor. sildirme ve yaptirma isleminden sonra bepantol merhem onerdiklerini biliyorum. yine de iyi dusunmekte fayda var..ileride sildirme ihtimaliniz olacak bir dövmeyi asla yaptirmayin derim.

0

dövme sildirmek kesinlikle çok acı vericidir kendimden biliyorum silme işleminden sonra tam olarak dövme yapılan yer eski haline dönmez orada bir işlem yapıldıgı belli olur dikkat edilmesi gereken bir husus yoktur sonuc olarak iğne ile işlem yapılır neşter ile değil bundan dolayı dikkat gerektiren birşey yoktur

0

dövmeyi sildirmenizi tavsiye etmem, kalıcı dövme yaptırmadan önce bir ay kadar vücudunuzda kalacak geçici bir dövme yaptırın hem kendiniz nasıl hissettiğinize bakın hem çevrenin tepkisine bir bakın eğer memnun kalırsanız kalıcı bir dövme yaptırın çünkü silmesi o kadarda kolay bir işlem değil üstelik lazerle silmek sağlığınıza hücrelerinize yan etki yaratacaktır hormonsal bozukluk yaratacaktır diye düşünüyorum ve bu bozukluklar belki sonraki gün çıkar belki üç dört yıl sonra, sağlığınızı riske attığınıza değmez ama sildirmek yerine sildireceğiniz dövmenin üzerine daha büyük bir dövme yaptırarak sıkıldığınız dövmenizden kurtulabilirsiniz veya daha önce yaptırmamış biriyseniz benim tavsiyem ; dövmeyi kendinizi her baktığınızda görmeyeceğiniz bir yerinize yaptırın çünkü sık sık gördüğünüzde kısa sürede sıkılmaya pişmanlık yaşamaya başlıyorsunuz.

0

dikkat edilmesi gereken en büyük durumlardan bir tanesi hijyenik ortamlarda silme işleminin yapılması ve işlem yapıldıktan sonra etkiye maruz akalan bölgelerin destekleyici krem türü malzemelerle takviyesinin sağlanması