0

ispanya basketbol ligi yani abc de en başarılı olan ya da başarılı olması beklenen takımlar barcelona ve real madrid'tir. yalnız son yıllarda nispeten rakip olacak takımlar çıkmaktadır. bu takımlar bazı yıllarda malaga, bazen valencia bu yıla baktığımızda ise euroleaguede de mücadele eden gran canaria takımıdır. ancak bu takımların yanında esas olarak üst düzey mücadelesini uzun süredir devam ettiren basconia takımını görürürüz. gerek kazandığı kupalar gerek kadro kalitesi ile olsun son yıllarda hem liginde hem de avrupa'da real madrid daha başarılıdır ve bariz bir fark yaratmıştır. yine de kendi liglerine bakarsak sürekli bir mücadele ve bu üç takımın (real madrid, barcelona, basconia) çekişmesini görürüz.

0

ıspanya futbolda oldugu gıbı basketbolda da ekol bir ülkedir.

0

ispanya basketbol ligi ülkemizdeki basketbol ligine benzemektedir iki takım vardır başarılı olan barcelona ve real madrid ülkemizde ise anadolu efes ve fenerbahçedir.

0

ispanya basketbol ligini yorumlayacak olursam eğer çok başarılı takımlar bulunmaktadır. bunlar real madrid ve barcelona takımı ayrıca baskonia ve valencia'da son zamanlarda çok başarılıdır. ispanya basketbol liginde ya real madrid yada barcelona şampiyon oluyor bu iki takım hiç değişmiyor bence değiseceğinide düşünmüyorum.

0

ispanya ligi'ne baktığımız zaman gerçekten büyük çekişmeli bir lig olduğunu söyleyebiliriz. özellikle de savunma yapmıyorlar fazla ve daha iyi eğlenceli oluyor açıkçası bu yüzden de genel olarak aslında daha iyi olduğunu söylemek isterim. ispanya ligi'nde ki takımlara baktığımız zaman gerçekten daha kaliteli oyuncuların olduğunu söylemek doğru olur diye düşünüyorum. real madrid takımının kadrosu bu sene biraz daha iyi olduğunu söylemek isterim. özellikle sayı atma konusunda pek kaza sıkıntı yaşamıyor real madrid takımı görüyoruz ki savunmada büyük sıkıntılar yaşadığını söylemek doğru olur. yakın zamanda transfer sürecinde girdiklerinde savunma hattına büyük kaliteli oyuncular alması gerektiğini biliyorlardır galiba. diğer ligler bakıldığı zaman gerçekten ispanya basketbol daha da çekici hale geliyor bana göre. bu zamana kadar gerçekten büyük performans sergileyerek ile diyorlar takımlar ve bunu gerçekten de daha çok zevk aldığını söylemek isterim. özellikle taraftarlarına baktığınız zaman ispanya'da gerçekten büyük bir destek geliyor bütün takımlardan. bu da izleyici ve takımın daha da ciddi bir maça çıkacağı anlamına geliyor ve genellikle taraftar arkasına aldıktan sonra da o maçı kazanmadan bırakmıyorlar açıkçası. ispanya ekiplerinin avrupa'daki başarılarına baktığımız zaman gerçekten fena durumda değiller gibime geliyor. inşallah yakın zamanda biraz daha kadroları kuvvetlenir ve avrupa'daki takımlara karşı savaşma da kafa tutabilirler.

0

ispanya basketbol ligi'ne baktığımız zaman aslında büyük bir ilgi odağı haline gelebilen birlig olduğunu söylemek çok doğru. genel olarak avrupa'da büyük bir ilgi odağı haline gelebilecek bir ozisyonda olduklarını ve inşallah da ilerleyen zamanlarda daha iyi yerlere gelebilecek lerinde tahmin ediyorum ispanya basketbol ligi'nin. özellikle gördüğüm kadarıyla ligi'nde çok önemli takımlar olduğunu söylemek çok doğru olur barcelona ve real madrid gibi köklü kulüplerinde burada olması gerçekten daha çok renkli hale kalktığını söylemek isterim ispanya basketbol ligi'ne. o yüzden genel olarak ispanya ligi'nde takip ettiği maçlar ve takımlar vardır ve genel olarak da hafta sonları maçlarını izlemeye ya da hafta içindeki maçları izlemeye özen gösteriyorum açıkçası. tabii ki bizim ligimize bakarak ispanya ligi gerçek bir lig olduğunu bizzat olduğunu çok doğru bir ifade ile her zaman daha çok iyi yerlere gelebilecek bir lig olduğunu söylemek isterim. bu yüzden de bana göre her sene belirli oyuncuların ve belirli taraftarların zaten kazanabileceğini ve oyuncuların hangi takımda kalabileceğini tahmin edebiliyorsunuz inşallah bu sene de gördüğüm kadarıyla kadrolar muhteşem bir şekilde ilerlediğini görebiliyoruz. şu anda ligde benim en çok takip ettiğim takımlardan biri de real madrid takımının çünkü bu sene kurdukları kadro gerçekten efsane bir şekilde ve hiçbir maçını kolay kolay kaybedebileceğini zannetmiyorum avrupa kupalarında çok maç yapıyorlar bu sıralar ama yine de bunun üstesinden gelebilecek bir takım olduğunu söyleyebilirim real madrid takımının. inşallah ilerleyen zamanlarda transfer döneminde özellikle real madrid in 1-2 yerinde sıkıntı yaşayabildiğini görüyorum ama diğer belgeleri tamamen sıkıntısız bir şekilde işlediğini görebilmekteyiz aslında bu yüzden de o bölgelere takviye yapıldığı sürece hiçbir sıkıntı yaşamadan daha çok iyi yerlere geleceğini söylemek çok doğru olur inşallah bu senede şampiyon olacak takımlarının başında da real madrid geleceğini tahmin ediyorum ispanya basketbol liginde. şu ana kadar ligdeki performansı barcelona takımları bakarak daha çok iyi yerlere geldiğini söyleyebiliriz. diğer yandan baktığımız zaman diğer takımların da kadroları biraz daha iyi olsa gerçekten muhteşem bir ortam yaratacaklarını tahmin ediyorum ama gördüğümüz kadarıyla şu andaki maddi konuda sıkıntı yaşadıklarını diğer takımların ve bu yüzden de hiçbir şekilde transfer yapamadıklarını görebiliyorsun zaten. ispanya basketbol kupası'nda baktığımız zaman bu sene oradaki büyük kalırım gerçekten de benim favori takımı andorra takım olarak söylemek isterim. çünkü kadrolu olarak pek fazla ilgi odağı haline gelmiş olsalar da oynadıkları basketbol gerçekten de bana göre çok iyi ve iyi bir derecede olduklarını söyleyebilirim inşallah ilerleyen zamanda özellikle bu performansıyla göstereceklerini ve büyük bir şampiyonluk yarışı içerisinde girerse der muhteşem bir lig olacağını düşünü ispanya basketbol liginde en çok sevdiğim taraftar gruplarının biri barcelona.