0

euroleague basketbol ligi avrupanın en üst düzey basketbol takımlarının yer aldığı ligdir. tabii ki güç farklılıkları bazen çok olabiliyor ancak yine de çok zevkli maçlar izlediğimiz bir basketbol ligi. son formatı itibariyle 16 takımdan oluşan bu ligde normal sezon mücadeleleri 2 devre halinde toplam 30 maçtan oluşmaktadır. sezon bitimindeki sıralama sonrasında da son sekiz takım elenir ve ilk sekiz takım kendi aralarında çarpraz bir şekilde eşleşir. yani 1. takım 8. takımla 2-7, 3-6 ve 4-5 şeklinde eşleşmeler tamamlanır. sonrasında bu dört maçlık play off turunda toplamda 3 maç kazanan 4 takım üst tura yükselir ve final four da yani dörtlü finalde oynamaya hak kazanır. final four maçları cuma cumartesi ve pazar günlerini kapsayan 3 günlük periyotta yapılır ve tek maç üzerinden kazanan takımlar finale yükselir. pazar günü ise final günüdür ve kazanan takım bu uzun süren sezonu şampiyon olarak tamamlar. avrupada en iyi takım böylece belirlenmiş olur. uzun ve zevkli mücadelelerin olduğu bir lig ve bu ligde fenerbahçe'nin son 3-4 yılda elde ettiği başarılar ve bu ligde artık sürekli olarak en iyiler arasında gösterilmesi eminim bizim açımızdan da daha ilgi gören bir lig haline gelmesini sağladı.

0

şu an eurolig basketbol liginde fenerbahçemiz lider durumda,dün yine milano yenerek üst üste 8. galibiyetini elde etti.anadolu efes olympiakos yenildi.olsun yine de mücadele ederek yenildiler. fenerbahçe böyle oynamaya devam ederse zaten yine garanti final four'a kalacaktır diye düşünüyorum.anadolu efes biraz daha mücadele ederse o da kalacaktır bana göre bu sene euroleague şampiyonu fenerbahçe olacaktır. çünkü fenerbahçe eksiklere rağmen seri seri galibiyetler elde ediyor. eksik olmasına rağmen böyle galibiyetler elde eden bir takım tam kadro olduğunda neler yapar düşünemiyorum.bile özellikle koç obradovic'in sayesinde oluşan bu takım şu an avrupa'nın bana göre en büyük basketbol takımıdır.bu sene yine şampiyon olacaktır ya da finale çıkacaktır diye düşünüyorum.umarım o şampiyonluğu bize bir kere daha getirirler anadolu efes'in de final four oynamasını çok isterim.

0

turkıye olarak basketbola oldugu gıbı eurolıgede damga vurmaya basladık ozel bı platform.

0

eurolig basketbol takımlarına baktığımız zaman gerçekten bu sezon daha çok keyifli geçtiğini söyleyebilirim. bu sezon eurolig ligi'ne katılan takımların çoğu kadrolarını tamamen yeniledi ve tamamen güçlendirmiş durumdalar. bu da bu sene ne kadar çekişmeli geçebileceğini gösteriyor bize eurolig basketbolun. özellikle temsilcilerimiz gerçekten başarılı bir şekilde ilerlediğini düşünüyorum ama bazı eksiklikleri olduğunu da söylemek isterim. özellikle iki takımımızda da bazı savunma eksiklikleri olduğunu söyleyebiliriz. sayı atmakta pek fazla zorlanmıyoruz ama savunmamız biraz daha dirençli olursa maç koparma imkanları daha o kadar kuvvetli olacağını düşünüyorum. bunun için biraz daha dirençli bir şekilde sahaya çıkmadan lazım ve savunma atlarına destek verilmesi lazım diye düşünüyorum kendimce. diğer takımlara baktığımız zaman gerçekten cska moskova diğer ekipler arasında yer aldığını söylemek isterim çünkü kadrosu tamamen mükemmel olduğunu dile getirmek isterim. bunun için de biraz daha türk takımlarının kadroları daha iyi olması lazım ve kupadaki finalde oynamaları için bir bize bu gurur yaş atmaları için belli oyuncuları almaları lazım diye düşünüyorum. büyük bir ihtimalle fenerbahçeyi finalde gören kişilerin çok olduğunu tahmin ediyorum çünkü kadrosu gerçekten o yapıya sahip olduğu için bu sene de büyük bir çekişmeli bir final maçı bekliyor diyeceğim. inşallah geçen yıllardaki gibi fenerbahçe yine büyük bir savaşla buradaki kupayı alır ve türkiye'yi bir onurlandıracak bir kupa olacağını tahmin ediyorum. diğer türk takımlarımız da inşallah ilerleyen turlarda büyük işler başarılar ve finalde iki türk takımı görmek gerçekten bizleri gururlandıracak söylemek isterim.

0

eurloig basketbol ligi şuan futboldaki şampiyonlar ligi gibidir. bu ligde ülkemize şampiyonluk getiren ilk takım fenerbahçe basketbol takımı olmuştur. bence fenerbahçe basketbola yatırım yaparak çok iyi bir şey yaptı. eurolig her ligden iki üç veya dört takımı toplar ve euroligde toplam 16 takım mücadele eder ilk sekize girenler diğer tura geçer.bence şuan ülkemizi fenerbahçe ve anadolu efes en iyi şekilde temsil etmektedir fenerbahçe 10 maç oynadı ve 9 unu kazandı. efes ise 10 maç oynadı ve 8 ini kazandı diye biliyorum ikisininde ilk sekize gireceğine garanti gözüyle bakıyorum. ancak darüssafak basketbol takımı bu sene basketbola gereken yatırımı yapmadığı için iyi bir oyun sergilediğini söyleyemem 10 maçta sadece bir galibiyet elde etti. öte yandan rus temsilcisi cska moskova her zamanki gibi liderliğe oynamaya devam ediyor. benim düşüncem bu sene final foura kalan takımlar şu sekilde olacaktır
1-fenerbahçe
2-anadolu efes
3-real madrid
4- cska moskova
bu turnuvayı kazanan ise benim tahminimce fenerbahçemiz olacaktır.

0

rant üzerine kurulmuş fifa ya euro ya bağlı olmayan kişiselleştirilmiş kendi çapında bir lig organizasyondur.

0

eurolig basketbol ligi'ne bakıldığı zaman aslında çok zevkli bir lig olduğunu söyleyebilirim. özellikle avrupa'daki en iyi takımlar gerçekten bu ligde oynadıkları için çok şanslı olduklarını söyleyebilirim. çünkü buraya gidebilmek için gerçekten büyük bir kadroya sahip olmanız gerekiyor bana göre. geçen senelere baktığımız zaman daha zevkli birlig yaşıyorlar bu sene. şu anda lige bakıldığı zaman aslında cska moskova takımının başarılı bir şekilde ilerlediğini görebiliriz. kadroları tamamen kaliteli oyuncularla dolu olduğunu söyleyebiliriz ve bu da doğal olarak şampiyon olmaları anlamına gelebilir. ama tabii ki bu oyuncuların maç sırasındaki performanslarına da çok önem verildiğini görebiliriz. türk takımlarımızdan özellikle anadolu efes ve fenerbahçe ülker gibi yetenekli takımlarımızın da burada üst turlara çıkmak için ellerinden geleni yaptıklarını görüyoruz. fenerbahçe bir kez olsun bu kupayı kazanabilmiş durumda aslında. bu da türkiye'yi gerçekten çok gururlandımış. bu sene de inşallah türk takımlarımızdan birisi yine bu kupoya uzanacağını tahmin ediyorum. eğer anadolu efes biraz daha yetenekli oyuncular alırsa devre arasında onlar da üst sıralarda yer alır ve şampiyonluk için maçlara çıkacağını tahmin ediyorum. hangi türk takımı kazanırsa kazansın türkiye için gerçekten onur verici bir kupa olacağını düşünüyorum.