0

sogan dogramadan once hava iyi ise cami acabilir vede sogani dogramadan önce suyun altinda bir muddet kaldikdan sonra dograrsaniz eger gozleriniz yanmaz.

0

annem sakiz cignememi soylerdi hic denemedim ama faydasi vardir bence. birde sogani kapali ortamda dogramayin pencere basinda veya balkonda dograrsaniz gozunuzu yakma ihtimali azalir.

0

ben genelde soğanları suyla yikiyorum birazdaha gözlerimizi yakmasini engelliyor.

0

soğanın doğramadan önce ne kadar suyun altında tutup yıkarsanız o kadar az gözü yakar birde hiç denemedim ama soğan doğrarken sakız çiğnemek engelliyormuş

0

soğan doğrarken öncelikle ikiye bölüp yıkayın öylece doğrayon ayrıca balkon, cam önü gibi açık alanlarda da doğramak gözün yaşarmasını engeller. yanında su bulunursa ve sakız çiğnenirse de soğanın göz yakmasını engelleyebiliriz.

1

soğan doğrarken musluğu açıp suyu akıtmak göz yaşarmasını engeller diye duymuştum. kendim de denedim, evet gerçekten fayda ediyor. fakat o zaman da su boşuna akıyor ve israf oluyor. daha farklı, israfa yol açmayan ve gerçekten işe yarayan yöntemler varsa ben de bilmek isterim. çünkü soğan doğrarken gözlerim aşırı bir şekilde yaşarıyor. ciddi bir çözüme ihtiyacım var.

1

soğan soyarken ağlamayı engellemek için soğanı ilk önce çeşmede yıkamanız yetecektir. soğanı soymadan önce suya tutarsanız soğanın acısını almış olursunuz.

0

sogani soyup buzdolabında bekletin veya keserken musluğu açıp suya bakın ben öyle yapıyorum.

0

soğan doğrarken aslında açık bir alanda doğradığımız sürece hiçbir şekilde gözlerimize o kadar zarar vereceğini düşünmüyorum. çünkü kapalı bir alanda doğradığımız zaman gerçekten gözlerimizi çok yaptığını söylemek isterim.