0

çökertme kebabı yapmak için öncelikle patatesleri çok ince bir şekilde kibrit çöpü gibi doğruyoruz ve bol yağda güzelce kızartıyoruz. patatesleri kızarttıktan sonra geniş bir servis tabağına içerisine alarak üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. üzerine ise isterseniz jülyen doğranmış ve kavrulmuş olan et sote ya da kavrulmuş kıyma dökerek servis edebilirsiniz. ayrıca en üstüne de salçalı sos ve eritilmiş tereyağı dökerek servis edilir. eğer kıymalı bir sos yapacaksanız soğan biber ve domates ile birlikte içerisinde az miktarda salça ve sarımsak da ilave ederek tarzınıza göre baharatları ekleyerek lezzetli bir kıymalı harç hazırlayabilirsiniz.

0

çökertme kebabının diğer kebaplardan farkı kibrit çöpü büyüklüğündeki kızarmış patateslerin eşliğinde sunulmuş olmasıdır.uzun süre en az 3 4 dört saat boyunca pişirilen etlerin kızarmış patates yoğurt ve domates sosuyla birlikte sunum yapılmış şeklidir çökertme kebabı

0

çökertme kebabı:
malzemeler:
-300 gram jülyen doğranmış et
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı tuz
-4 yemek kaşığı yoğurt
-2 diş sarımsak
-biraz tuz
-4 adet patates
-sıvı yağ(kızartmak için)
-1 kaşık domates sosu ve salça
-1 kaşık sıvı yağ
yapılışı: etler düdüklüde kaynatılıp ardından kavrulur, suyunu çekince sıvı yağ, ezilmiş sarımsağı koyup biraz daha su koyup kavrulmaya bırakılır. etler yumuşar suyu da çekilir, bu sırada patatesler ince şerit halinde kesilir, yağda kızartılır, yoğurt ezilmiş sarımsak, tuz da ayrı yerde karıştırılır, biraz yağ ile salça kavrulup yoğurt üzerine gezdirilir, en alta patatesler, sonra yoğurtlu sos, sonra domatesli sos ve en son etler servis tabağına alınır.