1

buğu kebabı yapmak için gerekli olan malzemeler
yarım kilo kuşbaşı et
arpacık soğan
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet kırmızı kapya biber
1 su bardağı bezelye
bir kaç diş sarımsak
sıvı yağ yarım su bardağı et suyu ve tuz karabiber ile arzuya göre baharat
beşamel sosunu hazırlamak için bir yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
iki buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı un tuz ve karabiber
üzeri için ise rendelenmiş kaşar peyniri

kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tencerenin içinde yarım saat kadar haşlıyoruz haşlandıktan sonra suyunu ayrı bir yere ayırıyoruz ve başka bir tencerenin içerisine sıvıyağ ekleyerek öncelikle ayıklanmış olan arpacık soğanları kavuruyoruz.
soğanlar kavrulduktan sonra içerisine küp doğranmış havuç ve patatesleri ayrıca haşlanmış bezelyeleri doğranmış kırmızı biberi ince ince doğranmış olduğunu sarımsak ve tuz karabiber pul biber gibi baharatları da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
et ve sebzeler hafifçe kavrulduktan sonra ayırmış olduğumuz et suyundan yarım su bardağı kadar ilave ederek penceremizin ağzını kapatıyoruz.et suyu kaynadıktan sonra yemeğin altını kısarak o şekilde pişirmeye devam ediyoruz.yemeğimiz ilçesindeki sebzeler piştikten sonra altını kapatıyoruz ve diğer taraftan beşamel sosunu hazırlamaya başlıyoruz.beşamel sosunu hazırlamak için bir tencerede öncelikle tereyağı yada margarin eritiyoruz ve ardından unu ilave ederek sadece kokusu çıkana kadar ve hafif renk alana kadar kavuruyoruz bu aşamada onun fazla kavrul mamasına dikkat etmelisiniz ki beşamel sosunun rengi koyu olmasın.un kavrulduktan sonra içerisinde sütü ilave ederek topak olmaması için sürekli olarak çırpıyoruz sütümüz bununla birlikte yoğunlaşıp kaynayana kadar beşamel sosunu pişiriyoruz ve ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberini de ekleyerek bu tamamen karışması için karıştırıyoruz. bir 2 dakika daha karıştırdıktan sonra beşamel sosunun altını kapatabiliriz.hazırlamış olduğumuz etli ve sebzeli karışımı güveç kaplarına pay ederek üzerine beşamel sosu döküyoruz. beşamel soslarını da yemeğin üzerine döktükten sonra en son aşamada rendelenmiş kaşar peynirlerini bolca yemeğin üzerine serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sadece kaşar peynirleri eriyip hafif renk alana kadar pişiriyoruz. pişirme işleminde kaşarların çok fazla kızarıp kurum olmasına dikkat etmelisiniz yaklaşık beş 10 dakika kadar fırında tutmanız yeterli olacaktır.

0

başlayın buğu kebabını sen den duyuyorum böyle bir kebabın oldugu