1

size efsane bir tarif edeceğim beşamel soslu buğu kebabı misafirlerimiz en çok sevdiği yemekler emin arasında gelmektedir evet lütfen malzemeleri not edin öncelikle beşamel sosu için kullanacağımız 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt tuz ve karabiber bunları beşamel sosla kullanacağız üzeri için 2 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar şimdi bu ki babamızın diğer malzemeleri ne geçiyorum 750 gram kuşbaşı et 1 adet havuç 1 adet patates 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı kapya biber bir buçuk su bardağı haşlanmış bezelye 5 diş sarımsak tuz ve karabiber hemen hazırlanışı na geçelim öncelikle etlerimizi çok geniş bir tavaya alıyoruz tavanın üstünlüklerin üstünü birazcık geçecek şekilde su döküyoruz sonra ellerimizi orada hoşlanmaya başlıyoruz başlamayan başladığında üzerinde beyaz beyaz köpükler oluşacaktır o köpükleri kaşık yardımı ile alın daha sonra etleri 50-55 dakika kadar pişirin sonra crusoe andımızı çok ince bir şekilde küp küp ince bir şekilde doğrayıp üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar bunu soteleyin sonra etimiz piştikten sonra onun suyunu bir kenara sözün bir kenara sözünü daha sonra kullanma şansınız olur bizi suyu lazım değil o yüzden etin suyunu süzüp soğanların üzerine eti koyun sonra bir kenarda havuçları yıkayın sonra onları soyun küp küp doğrayın patatesleri yıkayıp soyun onları doğrayın ve kırmızı biberlerin izi doğrayın sarımsakları hiçbir işlemden geçirmeden bunların hepsini etlerin üzerine koyun et suyundan bir su bardağı üzerine dökün tuz ve karabiberi üstüne ekleyip karıştırın sonra garnitürlü bezelye mizi koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım bu burada yaklaşık 25-30 dakika pişecek tir bu piştikten sonra bir fırın kabının içerisine koyuyoruz ve tabanına dağıtıyoruz beşamel sosumuzu hazırlamak için bir tencerenin içerisine yağımızı koyup eritiyoruz sonra üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sütümüzü bu karışımın üzerine eklerken dikkat etme biz gereken bir nokta var ki yavaş yavaş ekleyip topaklanmasını neden olmamalıyız koyu bir kıvam aldığı zaman ona ocaktan almalıyız ocaktan aldıktan sonra hemen sıcağı ile tuz ve karabiberini ekleyin buğu kebabının üzerine bu sosu dökerek üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dağıtıyoruz ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz afiyet olsun

1

güveçte beşamel soslu buğu kebabı yapmak için gerekli olan malzemeler şu şekildedir.
600 gram kuşbaşı doğranmış et
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
bir su bardağı bezelye
4-5 diş sarımsak
zeytinyağı tuz ve karabiber

beşamel sosunu hazırlamak için ise 1 yemek kaşığı tereyağını içerisinde 2 yemek kaşığı un kavuruyoruz ardından içerisine 3 su bardağı süt tuz ve karabiber ilave ederek hafif yoğun bir kıvam elde ediyoruz.

güveçte beşamel soslu bugün kebabını yapmak için ise kuşbaşı etlerimizi düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlıyoruz. ilk etapta ağzını kapatmıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra etlerin üzerlerinde oluşan kökü alarak ondan sonrasında düdüklü tencerenin altını kapatıyoruz ve 20 dakika ile yarım saat arasında pişiriyoruz.
etler düdüklü tencerenin içinde haşlanırken başka bir pencerede ise soğanları yağ ile birlikte soteliyoruz. soğanlar piştikten sonra haşlanmış olan etlerin üzerine süzerek ekliyoruz. efe soğanları birkaç dakika kavurduktan sonra içerisine incecik doğranmış havuçları küp küp doğranmış patates ve sarımsak ,bezelye ve biberleri de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. sonrasında içerisine baharatlarını da ekleyerek son olarak bir su bardağı su ilave ederek yemeği pişirmeye bırakıyoruz. yemeğimizi içerisindeki sebzeler yumuşadıktan sonra küçük güveçlere yemeğimizi pay ediyoruz. daha önceden hazırlamış olduğunuz beşamel sosunu ise güveçlere ayırmış olduğumuz yemeğin üzerine ilave ediyoruz. beşamel sosun da döktükten sonra en üstüne rendelenmiş kaşar peynirlerini döküyoruz ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz. kaşarlar renk aldıktan sonra yemeğimiz servise hazır hale gelmiştir.

0

beşamel soslu buğu kebabı:
malzemeler:
- yarım kilo kuşbaşı et
-1 tane soğan
-1 tane havuç
-1 tane patates
-1 tane kırmızı biber
-1 su bardağı bezelye
-3 diş sarımsak
-zeytinyağı
-tuz ve karabiber
beşamel sos için malzemeler:
-1 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı un
-2 su bardağı süt
-tuz, karabiber
üzeri için: kaşar peyniri
yapılışı: etleri bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su koyun. kaynayınca köpükleri alın ateşi kısık dereceye alın 45 dakika kısık ateşte etler pişsin. soğanı doğrayın zeytinyağı ile kavurun. pişen etleri süzün bu soğanların üzerine koyun, ardından havucu, biberi, patatesi doğrayıp koyun, sarımsağı da ekleyin kavurun. bezelyeyi yıkayıp içerisine koyun. tuzu ve karabiberi ekleyip 20 dakikaya yakın pişirin. beşamel sosu için tencerede tere yağını eritin, unu ekleyip un kokusu çıkan kadar bir iki dakika iyice kavurun, un topaklanmasın diye sütü yavaş yavaş içine karıştırarak dökün, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. son olarak tuzu ve karabiberi de ekleyin. eğer koyu olursa sütle açabilirsiniz. harcı fırın tepsisine dökün üzerine beşamel sosunu yayın en son kaşar rendeleyip fırına yerleştirin. 170 derecede kaşarlar kızarana dek pişirin. yemek böylece hazır olur.