0

parasızlık kötü birşeydir hastalandığın zaman hastahanelere gidersin hastahaneler de senden muayene ücreti adı altında ücret alır oradan çıkar eczahaneye gidersin ilaç parası vermek zorunda kalırsın evine gitmek istersin özel araban varsa bu araba su ile çalışmadığı için benzin parası verirsin toplu taşımaya binmek istersin akbiline para yükleyip binebilirsin karnın acıkır eve gelirsin buzdolabının boş olduğunu görürsün dışarı çıkar markete girersin sebze meyve et alırsın evine götürürsün ocağı çalıştırmaya kalkarsın doğalgaz sistemi varsa ay sonunda ücrete tabii tutulursun elektriğin suyun bu hayatta kalabilmenin tek sırrı paranın olması ve hayatın başından sonuna kadar para ile varolabilmendir.

0

tabiki parasızlık kötü bir şeydir çünkü parasız insanın yapamayacağı şey yoktur çoğu suça yönelim bence bundan kaynaklanır çoğu zengine göre paranın bir önemi olmasa da aynı şeyi fakir ya da gelir düzeyi düşük insanlarsa sorduğumuzda farklı cevaplar alırız mutluluğu tabiki para sağlayamaz ama aracı olduğu gerçeğini değiştirmez bu yüzden bu yüzden para önemlidir değerlidir ki bu devirde insan ilişkileri bile parayla yürüyor artık be yazık ki

0

parasızlık özellikle fakirleşen zenginler için zordur çünkü lüks harcamaya alışmışlardır bu huylarını kolay kolay bırakamazlar. parasızlıktan dolayı arkadaşlarınla dışarı çıkmak istemezsin, teklif ettiklerinde bahaneler uydurursun, eğer gidersen hesap ödenirken senin sadece izlemen gururuna dokunur vs. vs. gerçekten parasızlık zor.

0

parasızlık aslında kötü birşey değil. ama bir yola gireceksem ve bu yolda bana para lazım olacsksa tabi ki parasızlık kötü bir durum olabiliyor.

0

pzarlık sünnettir. pazarlıksızalış veriş keyifli olmaz

0

parasızlık kötü bir şeydir çünkü;

-paranız yoksa aç kalırsınız
-paranız yoksa hayatınızı güzelleştirecek şeyleri alamasınız
-hastalanırsanız ilaç alamasınız. yani paranız yoksa sağlığınızdan da olabilirsiniz
-eviniz barkınız olmaz. soğuk havalarda dışarda donarsınız. yani hayatınızdan da olabilirsiniz.
-paranız olmadığı için temiz giysiler alamazsınız.
-kötü kalpli insanlar tarafından dışlanabilirsiniz.
-ancak güzel bir aileniz varsa birlikte yaşarsınız. para her şey değildir.

0

parasızlık kötü bir şey değildir iyi bir şey değildir ama genellikle parasızlık iyi bir şeydir neden diye sorarsanız youtuberlara örnek verelim parayı buldular değiştiler parayı bulan değişiyor çoğunluğu kötü anlamı değişiyor kimisi iyi ananı değişiyor her ben senin olsam büyük ihtimal iyi anlamlı bir şey şu anda senle ben arkadaşımla yemek yemeye gitmiyorum lokantaya gitmiyorum sinemaya da gitmiyorum çünkü para yok bir kesilmediyse tüm param bitecek biriktirmiş olduğum tüm param bitecek eğer zengin olsaydım marketten bir şey alırdım onu yerdim sinemada ama şu an öyle bir şey yok şu an kaptan var var ona bile para harcasam mı acaba alsam mı diye düşünüyorum gitmek istiyorum ama bir alanda gitmek istemiyorum eğer kötü anlamda değişmeyeceksen zengin olmak isterdim ama kötü anlamda değişecek sem zengin olmak istemezdim.

0

parasızlık, fakir ol ak kötü birşey değildir beatıp birşey de değildir ancak üzücü bir durumdur bizim için. çünkü istediğine sahip olamamak istediğini karşılayamamak ve istediğine ihtiyaç hissetmek ancak buna sahip olamamak alamamak insanı üzer yıpratır ve yorar. belki kendinden çok insan çocuklarına ailesine veya yakınlarına yetmediği için üzüntü duyar. hiçbir ihtiyacını karşılayamaz hale gelir ve böylece de parasızlık insanı depresyona bile sürükleyenilir. yani mutlu olmak için sadece huzur ve sevgi gerekmez para da gerekir paranız olmadığı zama kötü bir insan olmazsınız ama mutsuz bir insan olabilirsiniz. çünkü bu yük bu durum size ağır gelmeye başlar kendinizden çok ailenizi ve başkalarını düşünürsünüz. borçlarını varsa bunları düşünürsünüz ve altından nasıl kalkacağını hesaplar kendinizi yer durursunuz. yani parasızlık evet insanı mutsuz edebilir huzursuz edebilir hatta depresyona bile sürükleyenilir ki intihar eğilimi bile gösterebilen davranışlara kadar insanı sürükleyedenilir bu tür durumlar da insandan insana değişiklik gösterir. kimi insan bunu kaldırır bu şekilde yaşamaya çalışır kimisi kaldırmaz daha mutsuz yaşar veya bu yükü taşımak istemez. insandan insana değişen bir durumdur. parasız inan fakir insan hiçbir zaman kötüdür diyemeyiz bu ayıpta değildir aksine ekmeğini kazanmaya çalışır parası olmasa da bir şekilde geçinmeye ailesine yakınlarına bakmaya çalışır emek alınteri çabaa vardır orada ancka mutluluk ve huzur var mıdır orası tartışılır. evet insanın her istediği hemen olmaz belki sabır göstermek sebat etmek şükür etmek gerekir ancak yetmediğinizi yetiremediğinizi düşündüğünüz zaman heleki bir işsiz kalın asıl ozaman mutsuz bir insan haline dönüşürsünüz. bu bağlamda parasızlık zordur bir yük haline gelebilir insanda üzücü bir durumdur insan için mutsuzluk da yaratabilir.

0

parasızlık her kötülüğün anasıdır. paran yoksa yaşama öl daha iyi. parasız insan boş insandır. muhabbet bile edilmez onlarla. fakirdir ya.

1

parasızlık çok çok kötü bir şey olmayabilir de, olabilir de.. elzem olan ihtiyaçlar için de parasız olunmaz. insanların en azından geçinebilecek kadar paraya ihtiyaçları mutlaka olur. bu hayat parasız asla yaşanmaz.

0

para tabii ki çok önemli bir araçtır. lidyalılardan parayı buldukları için nefret ediyorum ve onlara hiç dua etmedim bugüne kadar. hep beddua ettim. parasızlık kötü bir şeydir, çünkü öyle bir çağda yaşıyoruz ki parası olmayan insanlar hor görülüyor, bu benim çok umrumda değil açıkçası ben süslü giyinen takılar takan gösterişli bir insan değilim. ve böyle de olmak istemem. param olsa dahi böyle olmak istemem. ev haliyle dışarı çıkıp alışverişe gidebilecek bir insanım. kimin ne dediği çok umrumda olmaz. önemli olan zaten böyle yaşamaktır. çünkü kimse benim görselliğimden etkilenmek zorunda değil. bunu da parasız olduğum için yapmıyorum açıkçası. insanların ne düşündüğü gerçekten önemli değil. hatta ben süslü kokoş insanları gördüğüm zaman kendimden utanıyorum onların adına, çok abartıyorlar, parası olmayan fakir evlerde yaşayan kızlar, kendilerini o kadar zenginmiş gibi gösteriyor ki, anne babasını düşünmeden, açıkçası utanılacak bir duruma düşürüyor kendini. neysen osundur arkadaşım, neysen osundur. bunu abartmaya, göstermeye elaleme, utanmaya gerek yoktur. yani herkes farklı koşullarda yaşıyor günümüzde. ama parasızlıktan utanıp, dediğim gibi abartılı giyinen insan çok fazla. hesaplarına baktığımızda facebook veya instagram hesaplarını sanırsın ki prenses ama yaşadığı yere baktığında bir gecekondu bir mahalle arasında yaşayan kızlar ya da erkekler bu şekilde davranmayı çok seviyor. bu çağımızın getirdiği bir şey diye düşünüyorum. çünkü insanlar dışlanabiliyor, biraz fakir durumda olanları o yüzden böyle şeylerin yapıldığını düşünüyorum. ama bu bir cahilliktir. ben asla böyle bir şey yapmadım, yapamam da. neyse an olsun çünkü. parasızlık kötü bir şey değil aslında tam olarak, çünkü çok fazla parası olan sabancı bile, hiçbir evladını tam olarak güzel günlerini göremedi, onların evliliklerini göremedi, onlarla mutlu zamanlar geçiremedi, çok parası vardı fakat sağlık ve huzur açısından çok iyi bir yerde değildi sabancı. yani parası olan insanlar da mutsuz olabiliyor bazen. yine de para gerekli çünkü insanlar giyinme, yeme içme ihtiyacını karşıladığı sürece paraları vardır. ve mutlulardır zaten.

0

eger yaptigim isler ya da seyler genellikle parayla yapilabilecek seyler ise evet parasizlik kötü... ama kendi yaginda kavrulacak kadar varsa ve para harcayan bir tip degilsen o kadsr da onemli degildir para

0

sağlıgım huzurum olduktan sonra paranın çokta bir önemi yok aslında ama geçimini sürdürmen için gerekli olan bir şey parasızlık bazı zamanalrda kötü tabi ister istemez parasız insanın düşünceleri farklıdır