1

neden mahrumsa onu ister esasında insan. çünkü ulaşamadığı her şeyin delisi, ulaştığı her şeyin nankörüdür aslında. aşkı bulur, mutluluğu parada bulacağına inanır, parayı kazanır ama aşk eksikliğini hisseder. elimizdekilerle mutlu olmasını bilmediğimizden ya da mutluluğun anlardan oluştuğunu kestiremediğimizden hep elimizde olmayanda ararız mutluluğu. insana aslında sadece kendini gerçekleştirecek maddi ve manevi ihtiyaçlar yeter, azı karar çoğu zarar ikisinden de olmalı.

1

bence para , çünkü bu dünyada herşey para üstüne dönüyor ve parası olmayan eziliyor , küçümseniyor ve dışlanıyor fakat parsı olana saygı duyuluyor . gerçeklerden kaçamayız .

0

aşk önemlidir gercek aşkı bulduysan onun icin karşına cıkabilecek bütün zorlukları aşacagına inanıp ve kararlı birşekilde ilerliyorsan ve hala mutluysan aşktan vaz geçme derim. paranın satın alamayacağı mutluluklar pahabilemez duygular aşkın vazgeçilmezleridir.

para konusuna gelinirse paran varsa %98 her kapıyı açarsın en kaliteli aşkıda yaşıyabilirsin en kalitesiz aşkıda yaşıyabilirsin çevremizde medyadan habererden gördüğümüz gibi adam cok zengin ve yaşlı kızı veya torunu yaşındaki kızla evleniyor bu parayla satın alınan sahte aşktırlakin çevremizde parası cok lup ömür boyu aşk yaşayan dünyayı gezmeyi seven insanlarda var.

1

öncelik kesinlikle paraya verilmeli. hem şu an çok ihtiyacım var, hem de hayatta her şey para ile satılıyor, her şey para ile alınıyor! aşk tercih edilmemeli, çünkü aşklar gelip geçicidir, en sonunda ya ilişkin biter, ya da tartışma sonucu bir daha görüşmezsiniz falan filan. fakat para geçici değildir, tabii ki harcamadığınız sürece. ama parayı tekrar tekrar kazanabilirsiniz. en çok yaşadığım şey, bir ürüne bakıp "ya ne güzelmiş, dur bakayım fiyatına!" dediğim zaman, fiyatına baktığıma bin pişman olmaktır. o yüzden bir daha böyle hissetmek, böyle yaşamak istemiyorum ve bunun için para istiyorum! para kazanmak için 10-15 sitede üyelik açtım, artık ben de almak istiyorum o ürünleri! ben de kullanmak, ben de onunla yaşamak istiyorum! o yüzden para.

0

gençler aksini düşünsede, benim önceliğim para.

0

bence para önemli çünkü aşk karın doyurmuyor ne yazıkki . bu yüzden ailemi düşündüğüm için de para bence .

0

her ikisine de önem veriyorum aslında. hem aşk hemde para. yani öyle aşk olsun paramız olmasın samanlık seyran olsun gibi saçmalıklar bana hiç de gerçekci gelmiyor. hem aşk hemde para olmalı benim paradan beklentim öyle zenginlik vs. değil para benim için bir araçtır yani çok önemsediğim birşey değildir sadece bir ihtiyaçtır. ihtiyaçlarımızı karşılamak için paraya gereksinim duyarız para sayesinde giyinir yer içer ve barınırız. bu bakımdan da parasız olmaz vs. gibi şeyler söyleyen insanlar bana gerçekçi gelmezler. öncelik tabiki sevgidir emektir çabadır maneviyattır ekmeğini taştan çıkarmaktır sorumluluklarının bilincinde olmaktır. ancak daha sonra da para gelir. yani aşk tek başına karın doyurmaz doğal olarak insana karşılıklı olar hayatını idam ettirmek durumundadır. bunun içinde paraya gereksinim duyar paraya ihtiyacı vardır öncelikşle maneviyat daha sonra da aora diyorum her ikiside olmalı tabiki.

0

para el kirinden başka hiçbir şey değildir.para ile saadet olmaz , bir şekilde ikiniz de çalışır toplarsınız ama paraya bakan insanların aşkı sahtedir.sosyal medyada veya haberlerde de sıkça görmekteyiz paranın nelere kadir olduğunu ama şunu bilmeyiz ki allah'a duyduğumuz aşk ve emek sana hem parayı hem saadeti getirir.

0

aşk ayrı bişeydir elbette parada olmalı insanın karşısına düzgün kendini seven biri çıktığı zaman paranın önemi zaten kalmaz bence aşkın sonu yoktur ama doğru kişiyi bulmak önemli

0

aşk denilen şeyin ömrü iki yılmış. iki yıl sonra ölmüş olacak bir şeydense parayı tercih ederim.

0

yani bu devirde para çok önemli çünkü insanların mutluluğu bile paraya bağlı diyebilirim. bu devirde geçim sağlamak da gerçekten çok zor ,geçinmek de çok zor bunu zaten bildiğimiz bir şey. hani aşk karın doyurmuyor. zaten ben aşka inanmıyorum aşk diye bir şey yok bence aşk dediğimiz şey. leyla ile mecnun, kerem ile aslı, ferhat ile şirin zamanında kalmış bir şey diye düşünüyorum. onlar öldükten sonra başka ölmüştür. hani insanların ağzında iki kelime seni seviyorum derler ama sevgiyle aşkı karıştıra biliyorlar. sevgi farklı bir şey, aşk farklı bir şey hani herkesi sevebilirsin. anneni ,babani, kardeşini, bir çiçeği, yani aklına gelecek her şeyi sevebilirsin ama kimseye aşık olamazsın. çünkü aşk sadece bir kişiliğe yaşayabilirsin, ikincisi bile olmaz zaten olursa da onun adı aşk olmaz. ben mesela bu zamana kadar sadece aşk eşimle yaşadım.. çünkü insanın bence en önemlisi hayat arkadaşı ile aşkı yaşaması çünkü aşk dediğin bir şey ömürlük süren bir şey ve bizim de çok şükür inşallah ömürlük sürecek böyle giderse yani aşkıma da değer veriyorum. para ya da şöyle bir şey var. mesela ben eşimle mutlu olduğum için eşimle aç kalmaya razıyım gerekirse hiç param olmasın aç kalayım yavan ekmek bile yerim ama her zaman eşimi severim eşimin parası yok diye hiçbir şekilde ayrılmam. çünkü ben o insanın parası yokken onu öyle kabul ettim. eğer benim eşim kötü bir insan olsaydı parası olmadığı zaman onu bırakabilirdim ama çok şükür benim eşim iyi bir insan olduğu için hiçbir şekilde eşimin yerini para tutamaz her zaman benim eşim yani eşime olan aşkım büyüktür. aşk biraz önce aşka inanmadığımız söyledim ama bazı insanların aşkına inanmadığını söylemek istiyorum. yani onu ifade ettim çünkü gerçekten de gerçek aşk yaşayan insan yok gibime geliyor. ayrıldıktan sonra onu da biliyorlar ben kendi adıma söylüyorum. mesela ben hiçbir şekilde eşimi unutamam çünkü ben eşimi gerçekten de büyük bir aşkla seviyorum rabbim de şahittir. bu şekil inşallah açıklayıcı olmuştur.

1

allah sağlık versin para kazanılır. ama aşk kolay bulunmuyor, hele de günümüzde. bulunsa da bazen kıymeti bilinmeden yitip gidiyor. ikisi nasıl aynı kefede sunulan tercihler olabiliyor hiç anlamış değilim.

2

tabi ki önce allah sevgisi ama para olmadan aşk olmaz ki...

2

önce allah'a duyulan aşk sonra allah sana parayı da sevgiyi de verir