0

malzemeler
yarım kilo beyaz ve siyah incir
450 gr toz şeker
1 çay kaşığı kadar tereyağ
yarım fincan su
çeyrek limonun suyu
yapılışı ;
incirin sap kısımlarını kesmeniz gerekir. daha sonra incirleri yıkayıp suda bir süre bekletmeniz gerekiyor. daha sonra suyunu süzmeniz gerekiyor.süzmüş olduğunuz incirleri bir tencereye koyun. incirleri birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin. incirlerin üzerine toz şeker ve su ilave edin. daha sonra ocağın üzerine kısık ateş ile kaynamaya bırakın. ,incirlerin birbirine yapışmaması için ve zedelenmemesi içinde lütfen karıştırmayınız.
incir reçeli, kaynamaya başladığında içine biraz tereyağ ilave ediniz. daha sonra içine limon suyu dökün ve 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin

1

yarım kilo incir
450 gr şeker
1 çay kaşığı tereyağı
yarım fincan su
çeyrek limon suyu
yapılışı ;
incirlerin süt geldiği kısmını kesin ve iyice yıkayın biraz bekletin saha sonra süzün süzgeç yardımı ile . süzdükten sonra incirleri tencereye birbirine temas etmeyecek şekilde dizin .incirlerin üzerine toz şeker ve suyu ilave edin.kısık ateşte kaynamaya bırakın.kaynamaya başladıktan sonra içine tereyağını koyun.kaynadiktan sonra çeyrek limonun suyunu ilave edin ve tekrardan beş dakika kaynatın.sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın soğuduktan sonra kavonozlara koyabilirsiniz.
afiyet olsun .... :)

0

ilk olarak işleme incirlerin sap kısmını kesmekle başlamanız lazım. sap kısımları incirin süt geldiği kısma kadar kesilmeli. incileri iyice yıkadıktan sonra suda bekletilmeli, bekletme işlemi bittikten sonra incileri sudan çıkarıp, tencereye konulmalı, tencereye konulan incirlerin üzerine toz şekeri ve su ilave edildikten sonra ocağın altını açıp kaynamasını beklenmeli.