0

köyde yaşamak ister miydin?

12 cevap
0

hayır istemezdim çünkü çok zorlukları var şehir güzel şehirde devam

0

ben zatrn yilin bir iki ayini koyde grciriyorum. koyle aramizdaki bagi hic koparmadik. findiklariniz oldugu icin surekli gidip geliyoruz yani

0

şahsen ailem şehirli olmasına rağmen ben özel sebeplerden köyde büyümüş bir insanım. şehir yaşamından o kadar güzel ve farklı ki, içinde bir hafta bulunmadan anlayamazsınız. yemekleri, tarımı, insani, mahalle kültürü, hala tükenmemiş oyunlar, örnek alacağınız büyükler... kendimi oldukça şanslı sayıyorum. köy yaşamı organik bir yaşam. ayrıca yaşam standartlarına göre köyde yaşayanların ömürlerinin şehitliklere göre daha uzun olduğunu da bildiğinizi düşünüyorum. hayat kaliteniz yükselir, sağlıklı beslenir ve insanlarla iletişim halinde olursunuz. demek istediğim şehir yaşantınızda ne eksikse köyler bunu hala sağlıyor. o yüzden yaşadım ve yaşamak da isterim.

0

sorulunca herkes can atar ve yaşamak istediğini belirtir fakat kimse yağmur çamur ve dedikoducu cahil insanları düşünmez. bunlar olmasa neden olmasın.

0

köyde yaşamak isterdim . hatta şöyle söyleyim benim hayalim diyebilirim . bazen annemlere derim ki ya hadi toplayalım tası tarağı gidelim karadeniz de bir köye yerleşelim . oralar ne güzeldir kimbilir . hem kendimiz yetiştiririz seblzelei meyveleri. hem doğa harikası olduğu için . hemde doğaldır oralar güzeldir .

0

arada yaşamak isterim sürekli değil bol yeşillik bol oksijen

1

köyde yaşamak şehirlerde yaşayanlar için bir özlem gibi düşünülse de.. ben asla bir köyde yaşamak istemezdim. köy hayatı derken şu çiftçilik anlamında geçinebilinecek işlerin yapılacağı ortamda olmak istemezdim. ancak şöyle yaşamak isterdim. çok güzel köylerimiz var ege sahillerinde denize sıfır, bakir.. sessiz.. bu köylerden birinde denize sıfır bir evim olsun isterdim.. ama evin içi bütün teknolojik imkanlara sahip olmalı.. öyle imkansızlıkların olduğu ortamlarda olmak istemem.. artık rahat ve huzurlu yaşayacağım zaman dilimindeyim.. huzur istiyorum.. denize karşı olmak istiyorum... eşimi yanımda hep istiyorum.. bir de lap topumu, kitaplarımı istiyorum.

0

köy hayatı oldukca güzel bir hayattır. hersey organik ve saglıktır. insanların en çok tercih ettiği bir karar olmasada köyde yaşayıp hayatını devam ettiren insan sayıları oldukca fazladır. sessiz ve sakin bir hayat için tercih nedeni olabilir. herseyin bir zorlugu oldugu gibi köy hayatıda zordur. herseyi kendi imkanlarınız ile yapmak oldukca zor olsa gerek. inek sağmak,tavuklardan yumurta toplamak, kuzuları otlatmak gibi bir çok zorlugu oldugunu düşünüyorum. suan ülkemizde 2018 yılında ve oldukca teknolojik bir dönemde olmamıza rahmen hala köylerinde doğalgaz,market,sebeke olmayan köyler var. buralarda yaşam diğer köylerden çok daha zordur. sularını kendi imkanları ile ısıtarak banyo yapan insanlar var. köy hayatları oldukca güzel olsada zor bir yaşam bicimidir diye düşünüyorum. fakat bu zorluklara deger mi diye sorulursa evet bence deger.

0

kim istemez ki bu kadar ses kirliğiğinin içinde çok güzel olurdu.

0

köy hayatı herşeyden güzel çok isterim

1

tabiki insan kim istmez güzel doğal ortamda sobanı yak çıtıl çıtıl çırpnı sobanı yak çayını demle köy peyniri koy önüne ve yufka ekmek eksik olmaz televizyon yok ses yok huzur var kitabını okuyacaksın
bide bir tane de radyo uyuken dinlecen

1

köyde yaşamak istemezdim çünkü köy hayatı baya zor