0

yüksek enflasyon işşizliği tetikler. işyerleri işçi çalıştırmakta zorlanırlar. sigorta ve gider ücretlerini ödeyemedikleri için, 5 kişinin yerine 1 kişi çalıştırırlar ki; maliyet azalsın, masraf düşsün diye. yüksek enflasyonda kişilerin alım gücü düşer. bu da işyerlerinin üretimi azaltması, dolaylı yoldan işçi çalıştırılmamasıdır.

0

enflasyon ile işsizlik birbiriyle doğrudan bağlantılıdır örneğin enflasyon arttıkça hayat pahalılaşır işyerleri iflas bayrağını açar haliyle işten çıkarmalar olur ama enflasyon düştükçe ürün maliyet fiyatı azalır üretim artar iş gücüne ihtiyaç olur işsizlik azalır bu durumda

0

enflasyon yaşamamız için cok önemli bir şeydir . fiyatlar genel seviyesinin sürekli yükselmesi demektir . eğer bir ülkede enflasyon artarsa işsizlik o oranda artar isten çıkarmalar başlar geçim sıkıntısı yaşanır . hickimse gereksiz masraf yapamaz eli kolu bağlanır . allah bizi yüksek enflasyon dan korusun

0

şöyle anlatayım simdi enflasyon yüksek ise gelir fazla olur ama alacağın eşyalardan pahalı olur venezuelayı ele alalım burda 10 tl orada 100000 venezuela parasına eşdeğer gibi birşey ama 100.000 venezuela parasına bir tane tavuk alınıyor bunu gibi enflasyon artıkça gelir azalır gelir azalınca herkes iş bulmaya yönelir ve işsizlik ortaya çıkar.

0

bilindiği üzere enflasyon ülkedeki para biriminin değer kaybetmesi ile enflasyonun yükselmesi anlamına gelir. bir ülkede enflasyon ne kadar yüksek ise o ülkede ekonomik ilişkiler bozulmaktadır. bu da ülkede bunlar işsizlik oranında ciddi artışları meydana gelmesinin en önemli sebeplerinden biridir.

0

merhaba arkadaşlar bugun sızlere bu konu hakında detaylı bırer bılgı verıcem benı ıyı bır sekılde atlamadan okuyunuz yoksa hıcbır sey anlamazsınız ılk olarak enflasyon ıssızlık artarsa duser buda ıscılerın cok calısması anlamına gelır ıscı ne kadar calısırsa enflasyonda o kadar du ser arasında kı fark budur herkese ıyı ve hayırlı aksamlar kendınıze ıyı bakın

0

ekonomi de işsizlik artarsa enflasyon düşmesi, enflasyon artarsa işsizliğin düşmesi beklenir. tabi ki bu durumun istisnası verimsizlik ve tüketim ekonomileridir. hele ki türkiye hem verimsiz hem de tüketime dayalı ekonomik pariteleri ile birçok ekonomik durumun istisnası olmaktadır.

0

ekonomide eflasyonla ters ilişki ortaya cıktığı görülmüştür.

0

ülkemizin para değeri enflasyon u oluşturmakta enflasyon yükseldiğinde para değerimiz düşer ve zamlar işten çıkarmalar artar

0

2018 yılında enflosyanin çıkması sonucu herseye gelen zamanlar piyasayı allak bullak etti, bunun sonucunda işçi çıkarmalar başladı. birbirine doğru orantılı çalışır.

0

bu sorunun cevabını vermek için ilk enflasyonun tanımını yapmalıyım. enflasyon, mesela bir fırın 5 ekmek üretiyor fakat kasabada 10 kişi var. bu 10 kişiden 5'i 18 tl maaş alıyor. diğer 3'ü ise 23 tl maaş alıyor kalan 2 kişi ise 50 tl maaş alıyor. fırıncı üretimi arttırıp fazla maaş vermek yerine 15 tl olan ekmeği 20 tl ye çıkartarak sadece kalan 5 kişinin alabilmesini sağlıyor. bu sayede alamayan 5 kişi ekmek yiyemiyor. şimdi gelelim işsizlik ile orantısına. işsizlik, bir patronun artan fiyatlara karşılık işçi çıkarımı yani işçi azaltma politikasından ibarettir. eğer bir fabrikada 10 kişi çalışıp 2000 tl maaş alıyorsa ve diğer ürünlere enflasyondan dolayı zam gelmişse maaş yükseltmesi yapmak zorunda kalan patron şöyle bir yol izliyor. fabrikadan 3 kişi çıkarıyor ve kalanlara 200 tl zam veriyor ve bu sayede 3 kişi işsiz kalmış ve enflasyon artmış oluyor. bu işten atılan 3 kişi ise iş bulamıyor çünkü bütün fabrikalar işçi çıkarma politikası uyguluyor bu kalan 3 kişi yoğun faturalar ile başa çıkmak zorunda kalıyor ve ülkeye gelen suriyeliler daha düşük maaşlara çalıştırıldığı için iş ve işçi bulma kurumları iş bulamıyor kendi vatandaşlarına.

0

önce o kişi emekliyse asgari maaş alıyorsa enflasyon artar ürünlerin fiyatı artar ama oda çalışmaya başlar ve yaşlı olduğu için iş bulamaz işsiz kalır.

1

enflasyon ile işsizlik birbiriyle tamamen doğru orantılı olan iki kavramdır. çünkü enflasyonda artış yaşandıkça işsizlikte de doğrudan bir artış meydana gelecektir. bu iki durum da birlikte meydana geldiğinde stagflasyon durumu ortaya çıkmaktadır. yani işsizlik artış göstermesine rağmen bir yandan da fiyatlarda aşırı derecede bir artış yaşanır ve alım gücü daha da zorlaşır. enflasyon durumu yaşandığında da fiyatlarda artış gözlemlendigi için işverenlerin masraflarını da aşırı derecede artışlar yaşanır. bu zararlarını karşılayabilmek adına da işçi çıkarma yoluna giderler. bu şekilde de enflasyon alım gücünün zayıflamasına alım gücünün zayıflaması da işsizliğin artmasına sebep olur. yani enflasyon dolaylı yoldan işsizliği direkt olarak etki eden ekonomik bir buhran halidir. iktisatta enflasyon yani ücret artışları ile işsizlik arasındaki dengeyi gösteren grafik philips eğrisidir. bu ürün sayesinde enflasyonun işsizliğine derecede etkilediği görülmektedir. işsizliğin azaltılması isteniyorsa kesinlikle öncelikle enflasyona çözüm bulunması gerekmektedir.

0

para biriminin dolar karsisinda duşmesi enfikasyondur. tl kiymetini kayb etdikcr işsizlik basiyo bu nedenle

0

enflasyon artığında insanların alım gücü azalacağı için dolaylı yoldan firmaların da kazançları düşeceğinden dolayı firmalar işçi sayısını azaltacak bu yüzden işsizlik oranı daha fazla artacak. eğer enflasyon az olsaydı işsizlik oranı azalırdı ve daha verimli insanlar işe alınırdı.

0

enflasyon ülkeler için oldukça önem arz etmektedir. enflasyonun ne olduğu konusunda birçok tanım yer alıyor. enflasyon ülkelerin talep ile arz arasındaki ilişkisi sonucunda meydana çıkan ekonomi ifade eden olaydır. bir ülkede enflasyon yüksek ise bu o ülke için kötü bir durum olarak göze çarpıyor. enflasyon düşük yada tam dengeli ise o ülkede rahat bir ekonomik yaşam belirtisi vardır. aksi halde ülkede krizlerin yaşanma olasılığı çok fazla miktarda risk ile belirir. enflasyon yüksek ise ülkede işsizlik gibi olumsuz durumlarda meydana gelir. zaten gelişmiş ülkelere bakıldığında rahat bir ekonomik ortam olduğundan işsizlik minimum düzeyde görülür. enflasyon bu ülkelerde düşük veya hiç yoksa işsizlik adına çok az miktarda olduğu söylenebilir. buda ilkelerin gelişmişlik düzeyine bağlı olarak enflasyon ile işsizlik arasındaki ilişkinin en bariz örneği olarak göze çarpıyor.

0

enflasyon bir ülkenin ithalat ve ihracatı arasındaki bir köprüdür. eğerki ülkenin yaptıgı ithalat ihracatı geçerse ve üretim duraganlaşırsa enflasyon artar. bunun tersi durumunda ise enflasyon azalır. bir ülkenin sanayisi ticareti üretim hacmi tarım ve hayvancılıgı yeterli seviyeye denk getirilirse ülkedeki refah seviyesi artar. ülkenin refah seviyesi artması demek işsizlik oranını minimuma inmesi demek. eğerki bir ülke bu saydıklarımı tam zıttını yaparsa vay o ülkenin haline.

0

bizim ülkemizde işsizlik arttıkça enflasyonda artıyor bi garip şeyler

0

enflasyon ve işsizlik doğru orantılıdır.
enflasyon arttıkça işsizlik de artar enflasyon düştükçe işsizlik de azalır.

0

enflasyonla issizlik birbiriyle bağlantılıdır çünkü enflasyon yuksek oldumu issizlikte çoğalır maalesef.