1

insanların kültürlerini geliştirmesi, hafızalarını kuvvetlendirmeleri, bilgili olabilmeleri açısından bol bol kitap okumaları gerekmektedir. okumayan insan cahildir. okumak insanı geliştirir, diksiyonu düzeltir, hayata bakışını ve bakış açısını geliştirir. gidemediği, göremediği yerlere gitmiş kadar olur. alzheimer hastalığına yakalanmayı engeller. objektiflik kazandırır.

0

kitap okumak, insanın bilgilerini tazelemek değildir tam olarak. sadece insana yeni bilgiler öğretir. olan bilgileri tazelemek için herhangi bir konu üzerinde bildiklerimizi, başka aynı konuyla ilgili kitapları okuyarak tazeleyebiliriz. ama kitap okumak yine de bilgilerin tazelenmesi değil de büyümesi, geliştirilmesi, bilgilerin artması anlamına gelir bence. her kitap okuyan birey, zamanla görecektir ki, kendine güveni artmış olacaktır. diksiyonu düzgünleşmiş olacaktır, hayalgücü genişlemiş olacaktır. ve karşısındaki insana kendini aktarma gücü gelişmiş olacaktır. bunu okumadan da elde edebiliriz fakat kitap okuyarak daha hızlı daha seri bir şekilde kendimizi ifade etmeyi geliştirebiliriz. mesela atatürk'le ilgili bugüne kadar okuduğumuz kitaplar, atatürk'le ilgili bilgilerimizi tazelememize yardımcı olur ve hatta bir biliyorsak üstüne 2, 3 bilgi eklemiş oluruz. yolu kat kat ilerletiriz. bilgilerimizin üstüne koyarak kendimizi geliştirmemiz demektir kitap okumak.

1

evet tazeler çünkü her yeni bir kitap oluduğumuzda yeni bilgiler öğrenebileceğimiz gibi aynı zamanda mevcut bilgilerimizide yenileriz doğru bildiğimiz yanlışlarımızı düzeltebiliriz bu şekilde ya da daha donanımlı bir bilgiye sahip olabiliriz

0

kitap okumak tabiki bilgileri tazeler . yeni bilgiler öğrenmemizi sağlar . okuma konusunda gelismemizi sağlar . türkçeyi daha doğru yazıp telaffuz etmenizi sağlar . yani gayet fazla yararları vardır . tabi bunu uygulayan kaç insan var onu tartışmak lazım .

0

kitap okumak insanın bilgilerinin tazelediğini söylememiz daha doğru olur. aslında günümüzde pek fazla kitap okuyan çok insan olduğunu söyleyemeyiz. özellikle okul çağlarında kitap okumak ve bunu bir alışkanlık haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. bilmediğimiz ve yorum yapamayacağımız birçok kelime olduğunu söylememiz gerekiyor. bunları öğrenmemiz için ne kadar çok kitap okursak o kadar çok faydası olacağını düşünenlerdenim aslında. bakıldığı zaman haftada en az bir kitap bitirmenin faydalı olacağını düşünüyorum. özellikle evlerde belirli saatlerde herkesin toplu bir şekilde kitap okunması gerektiğini düşünüyorum. bence ilkokullarda bazı derslerin yerine okuma saati olarak konulması gerektiğini düşünüyorum. tabii ki bunun bir anda olamayacağını görebiliyoruz.