0

lades tavuk yediğimizde lades kemiği çıkar içinde tavuğun bu lades kemiği ile 2 kişi herhangi bir şey ne kim kazanırsa o o kişiyi alır. lades kemiği tavuğun içinden çıkan bir kemiktir ve 2 kişi kazanmak için her yolu dener. lades kazanmak için genellikle mesela bir şey verilebilir o kişiye ve eğer o kişi alırsa kazanmış oluyor aklımda derse maalesef oyun hala devam etmiş oluyor. onun en can alıcı durumlarında böyle şeyler verilmelidir diğer türlü kazanamazlar çünkü sürekli akıllarında olur onların unuttukları zamanlarda daha çok bir şey verilerek lades diyerek kazanılır.genel anlamda lades bu demektir gerçekten eskiden gelen bir gelenek bu ben de çok severim genellikle kardeşimi çok tutarız. kardeşim her yol dener ama hep kazanırım. genellikle bir şey verilerek ve alınarak kazanılan bir oyundur gerçekten çok severim ben de bu oyunu. her tavuk yediğimizde içinden çıkan lades kemiğini kardeşim ne be ablam mı sürekli oynarız. bazen ben kazanırım bazen de o kazanır.

0

iki kişinin karşılıklı olarak oynadığı bir oyundur. oyunun amacı karşı tarafa bir eşya vermesi, karşıı tarafında eşyayı alırken aklımda demesi gereklidir. yani önemli olan nokta oynadığı insanın ladeste olduğunu unutturarak bir şeyler vermektir. iki tarafta oyun arkadaşına oyunu unutturmaya çalışır. böylelikle de oyunun galibi olmayı hedefler. örneğin arkadaşına bir bardak verir, arkadaşı da bardağı alırken aklımda demelidir. yoksa oyunu kaybeder.

0

lades bir yarışma türüdür.tavuk yerken kemiği karşılıklı tutar kırarız.karşılıklı birbirimize elimize bi şeyler tutuşturmaya çalışırız.taraflardan biri bu tutuşturulan şeyi unutur aklımda demeden alırsa kaybetmiş sayılır.eskiden çok oynardık.

0

lades iki kişinin aralarında tutuştuğu bir iddiadır. ellerinde serçe parmaklarını birbirine sokuşturacak bir iddiada bulunur. birbirlerine karşı cevaplarında kesinlikle evet ya da hayır kelimelerini kullanmayacaklardır. eğer bir kişi bu iki kelimeden birini kullanırsa iddiayı yani ladesi kaybetmiş olur. iddia neyse kaybeden kazanana söz verdiği şeyi alır.