1

ali nazik yemeği gerçekten benim de çok sevdiğim ve ara sıra yapmış olduğunuz güzel bir yemektir. ali nazik yemeğinin ana maddesi patlıcan ve kıymadır. kıyma yerine çok küçük doğranmış kuşbaşı ette kullanabilirsiniz. ben küçük kuşbaşı ile yapılan ali nazik kebabını çok daha fazla seviyorum.
ali nazik için gerekli olan malzemeler şu şekildedir;
4 adet patlıcan
1 kase süzme yoğurt
bir kaç diş sarımsak ve tuz
300 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
soğan, domates ve biber
domates ve biber salçası

öncelikle patlıcanları güzelce közlüyoruz közlenmiş olan patlıcanları kabuklarından ayırarak çok ince bir şekilde doğruyoruz. patlıcanlar közlenirken , diğer taraftan genişçe bir tavanın içerisine yemeklik olarak doğramış olduğumuz soğan ve biberleri alarak sıvı yağda soteliyoruz. onlar süt elendikten sonra içerisine küçük küçük kuşbaşı doğranmış olduğunu etleri ilave ediyoruz. etler kendi suyunu salıp tekrardan içine çekerek yumuşayana kadar pişiriyoruz. etler piştikten sonra üzerine rendelenmiş domates ve azar azar domates ve biber salçası ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. içerisine tuz pul biber ve bir miktar kekik de attıktan sonra kavurmaya devam ediyoruz.
ince ince doğramış olduğunuz patlıcanların içerisine süzme yoğurt sarımsak ve tuz ilave edip iyice karıştırıyoruz. bu hazırlamış olduğumuz patlıcanlı karışım yemeğin beğendi kısmı olacak. sonrasında servis tabaklarının altına önce beğendiği ince bir tabaka halinde yayıyoruz ve üzerine hazırlamış olduğunuz et soteye koyarak bu şekilde servise hazır hale getirmiş oluyoruz. isterseniz üzerine az miktarda tereyağı eriterekte dökebilirsiniz.

0

ali nazik yemeği tarifi, 4 adet patlıcan ve 2 adet kırmızı biber alıp kozleyelim. üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp gezdirelim. küçük bir tava içerisine kıyma koyup kavuralim. biraz tereyağ, 1 yemek kaşığı dometes salçası ve tuz ilâve edelim. kısık ateşte pişirelim. çok az su ilave ederek 3 dakika kadar daha pişirelim. kıyma sosumuzu , hazırladığımız sarımsaklı yoğurtlu , közlenmiş biber ve patlıcanlarımız üzerine ilave edip servise hazır hale getirelim.