0

evet arkadaşlar patates oturtma tarifi mizi vermeye başlıyorum öncelikle malzemelerimizi size sarılayım 6 adet orta boy patates 600 gram dana kıyma 1 yemek kaşığı salça birazcık 34 yemek kaşığı kadar sıvı yağ 2 küçük boy kuru soğan bir miktar maydanoz tuz karabiber 1 su bardağı su 3 diş sarımsak evet hemen yapılışını geçelim yapılışı zaten çok basit öncelikle kıyma mızı çok az yağda kavuruyoruz kıyma kavrulurken yanında soğanlarımızı soyup ince bir şekilde doğruyoruz sarımsakları soyup onları da doğrayıp kavrulan kıymanın içerisine ekliyoruz soğanlar öldükten sonra 1 yemek kaşığı salça mı ekliyoruz ve birazcık kavrulmasına bekliyoruz daha sonra domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz küp küp doğradığımız domatesleri karışımın içine ekliyoruz ardından baharatlarını da dökerek bir su bardağı su ekliyoruz domatesler tam pişene kadar ocaktan almıyoruz sonra patatesleri müziği yıkayıp soyup çok ince dilimler halinde halka halka kesiyoruz kestiğimiz hal kalkalım patatesleri borcumuzun tabanına yerleştiriyoruz üzerine kıymalı harcımızı yarısına kadar boşaltıyoruz daha sonra kıymalı harcı üstüne tekrar bir patates halka halka doğradığınız patatesleri istiyoruz sonra onun üzerine de kıymalı harcımızı boşaltıp üstüne bir kat daha patates lerimizi diziyoruz sonra üzerine birazcık ya döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patates yerimiz pişene kadar pişiriyoruz ama üstünü folyo ile örtelim ki yalnızsın piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun

1

patates oturtma yapmak için gerekli olan malzemeler
ve yapılışı şu şekildedir ;
hazırlayacağınız kişi sayısına göre patatesleri ayarlıyorsunuz.
sonrasında ise patatesleri soyarak halka halka doğruyoruz ve bol sıvı yağ içerisinde güzelce kızartıyoruz. diğer taraftan da, bir tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ ekliyoruz ve üzerine yemeklik olarak doğranır olduğumuz soğanları ve çok ince bir şekilde kesmiş olduğumuz sivri biberleri ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz kavurma aşamasında üzerlerine bir miktar tuz ilave ediyoruz.
soğan ve biberler sotelendikten sonra içerisine 150 - 200 gram kadar kıyma ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. kaymalar kavrulduktan sonra içerisine rendelenmiş domates ve domates ve biber salçası da ekleyerek bir süre daha soteleme işleminiz sürdürüyoruz. ocaktan almadan önce bir miktar daha tuz ayrıca karabiber , çok az kekik ve pul biber ilave ederek güzelce karıştırıyoruz ve ondan sonrasında birkaç dakika daha pişirdikten hemen sonra ocaktan alıyoruz.
patateslerin üzerine dökeceğim iş kıymalı harç da hazır olduktan sonra geniş bir borcam tepsinin içerisine öncelikle patatesleri diziyoruz ve üzerine kıymalı harcımızı döküyoruz. eğer fazla patates kaldıysa üzerine bir kat daha patates ve kıyma şeklinde bir uygulama daha yaparak bütün malzemeyi bu şekilde bitiriyoruz. önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. yemeğimiz piştikten sonra yanına güzel bir pirinç pilavı da yaparak servise hazır hale getirebiliriz .yaparsanız şimdiden afiyet olsun.

0

benim sıkça yaptığım yemek türüdür. tabi kıyma varsa oturtma kiyma yoksa sade patetes pisiriyorum o da çok lezzetli oluyor. size patetes oturtmanın tarifini yazayım.
9 adet patates alın.kabuklarini soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın.firin tepesine koyarak biraz tuz ve sıvı yağ ekleyerek 180 derece ısınmış fırında pişirin. çukur bir tava alin 500 gram kıymayı koyup kavurun. icerisine 2 adet kuru soğan ve 2 adet yeşil biber ilave edin.iyice kavurduktan sonra bir dis sarımsak ve karabiber, pul biber ve tuz ekleyin.3 adet kabukları soyulmuş domateste ekleyerek biraz sulanmasını bekleyin. 5 dal mayonuzu da ekleyerek 4 dk pişirip altını kapatın.firida pişen patateslerimizi çıkarıp , isterseniz kiyma harcı patateslerin aralarına, isterseniz tamamıyla üzerine dökebilirsiniz. bu sizin tercihinize kalmış. afiyet olsun.