1

kıymalı patatesli bezelye yemeği yapmak için gerekli olan malzemeler şunlardır,
1 kilo ayıklanmış bezelye
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet büyük boy soğan
100 gram kıyma
domates ve biber salçası
sıvıyağ
yuz
sıcak su

kıymalı ve patatesli bezelye yemeği yapmak için öncelikle soğanlarımızı yemeklik bir şekilde küp küp doğruyoruz. soğanlar kavrulduktan sonra içerisine 100 gram kıymayı ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. sonrasında ise içerisinde az miktarda domates ve biber salçasını ilave ederek içerisine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave ediyoruz. salçaları su yardımı ile inceltilir ve kokuları çıkana kadar pişiriyoruz ardından içerisine eklemiş olduğumuz bu biraz çektikten sonra öncelikle havuç ve patatesleri ilave edip 5-10 dakika kadar kavuruyoruz. kavrulduktan sonra son olarak ayıklanmış ve yıkanmış olan bezelyeleri yemeğin içerisine ekliyoruz ve bir 5 dakika kadar daha kavurma işlemini sürdürdükten sonra içerisine yemeğin üstünü birkaç parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. sonrasında en son aşamada yemeğin içine göz kararı arzuya göre tuz da ekledikten sonra birkaç taşım kaynatıp altını kısıyoruz ve tencerinin ağzını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. sebzelerin pişip pişmediğini bir süre sonra kontrol ederek eğer piştiler s ocaktan alıyoruz. kıymalı ve patatesli bezelye yemeğinin yapılışı sadece bu kadardır.

0

öncelikle bezelyeler ayıklanıp yıkanır ,haslansada olur haslanmasada,ben haşlama ama bazı bezelyeler pişmek bilmiyor cinsinden dileği ,neyse şimdi ben ince kıymayı az su ile açtırıp yağ koyup karurup yemeklik doğranmış soğan
ilavesiyle kavurmaya devam edin domates ve biber salçası koyup kokusu çıkınca bezelye ve çok büyük olmayan küpler halinde doğradığımız patates ve bezelyeler eklenip beş dakika kıymalı harcın içinde çevirilir ben havucta eklerim ama isteğe bağlı buda tabiki hafif yumuşayan bezelyelerin üzerine sıcak suyunu döküp pişirilir pişen bezelyelerin üzerine bir miktar kıyılmış dereotu çok yakışıyor afiyet olsun şimdiden.

1

bezeye nedir? bezelye mi? bezelye ise patatesli hiç yan yana yakıştıramadım. ancak havuç da eklenirse güzel olur.
bir soğanı yemeklik doğrarsınız, tencereye ayçiçek yağını koyar ve soğanları yanmayacak kadar pembeleşecek kadar kavurursunuz. kıymanızı eklersiniz, kıymanın rengi döndüğü an daha evvelden haşlanmış bezelyeleri, ve doğranmış küp küp patatesleri de eklersiniz. salça da koyarsınız renk versin diye.. tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra üzerine su ilave edersiniz. orta ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakırsınız. dediğim gibi havuç da ekleyecekseniz, havucu da daha önceden pişirin yumuşasın.