1

kabak oturtma yemeği yapmak için gerekli olan malzemeler şu şekildedir,
yarım kilo kabak
2 adet küçük domates
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
100 gram kadar kıyma
sıcak su tuz karabiber
salça ve sıvı yağ

öncelikle kabakları güzelce yıkadıktan sonra hafifçe kenarlarında çizikler atıyoruz. sonrasında ise yıkamış olduğumuz kabakları yuvarlak şekilde halka halka doğruyoruz ve bol sıvı yağ içerisinde hafifçe kızartıyoruz.
ayrı bir tava içerisinde de biber ve soğanları yemeklik bir şekilde küçük küçük doğruyoruz ardından bunları sıvı yağ içerisinde kavuruyoruz. soğanlar kavrulduktan sonra içerisine 100 gram kadar kıyma ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz kıymalar da kavrulduktan hemen sonra içerisine 2 adet rendelenmiş domatesi ilave ediyoruz. domatesler kokusunu attıktan sonra içerisine az miktarda domates ve biber salçası ilave ediyoruz ve çok az da bir çay bardağı ya da bir kahve fincanı bardağı kadar sıcak su ekledikten sonra salçalar yumuşayıp kokusunu bırakana kadar kavurmaya devam ediyoruz. içerisine tuz karabiber ve arzuya göre diğer baharatlar da ilave ederek bir süre daha kavuruyoruz ve sonrasında tavanın altını kapatarak harcımızı hazırlamış oluyoruz.
sonrasında yuvarlak bir borcamın öncelikle alt tarafını kızartmış olduğunuz kabakları diziyoruz ardından üstüne kıymalı harcı döküyoruz ve enişte tekrardan kalan kabakları dizdikten sonra üzerine bir miktar sıcak su gezdirdikten sonra önceden ısıtmış olduğunuz fırına tepsimizi öyle gün yerleştiriyoruz de bir yarım saat kadar bu şekilde pişirilir. yapılması gerçekten kolay ve lezzetli bir yemektir. isterseniz kabakları kızartmadan sadece biraz sıfırladıktan sonra üstüne kıymalı harç dökerek de çok daha hafif bir kıvamda fırında kabak oturtma yemeği yapabilirsiniz. servis etmeden önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

0

kabak oturtma:öncelikle kabaklar yıkanıp soyularak işe başlanır . yıkanan kabaklar yuvarlak dilimler halinde doğranır kızgın yağda kızartılır bu işlem bütün kabaklar bitene kadar devam eder, sonra yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur üzerine kiyma konup kavurmaya devam edilir bir,iki diş sarmısak doğra ve domates küp küp doğrayın ve ilave edin içine birazcık salça eklenip ,tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın bir kat kabak bir kat kıymalı harç ekleyin üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip ocaktan veya fırında pişirin afiyet olsun benim bildiğim kadarıyla böyle yapılıyor