1

orman kebabı yapmak için gerekli olan malzemeler yarım kilo kadar kuşbaşı et,
2 adet büyük boy patates
1 adet soğan
2 adet havuç
1 kase kadar haşlanmış bezelye

öncelikle patates ve havucu soyduktan sonra küp küp doğruyoruz. doğrama işlemi bittikten sonra patates ve havuçlarımızı sıvı yağ içerisinde kızartıyoruz. onlar kızarırken bir yandan da bezelyeleri haşlamaya başlıyoruz.
kuşbaşı doğranmış dana etleri de düdüklü bir tencerede 10-15 dakika kadar haşlıyoruz haşlandıktan sonra suyunu mutlaka bir kenara ayırıyoruz. sonrasında geniş bir tencerenin içerisine sıvı yağda kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayarak kavuruyoruz soğanlar kavrulduktan sonra içerisine az miktarda domates ve biber salçası ilave ederek kavurma işlemine devam ediyor ve içerisine çok az su koyarak karıştırıyoruz. sonrasında kızartmış olduğunuz patates ve havucu ayrıca haşlanmış eti de tencerenin içerisine alarak 5-10 dakika kadar bunları soteliyoruz. soteleme işlemi bittikten sonra içerisine ayırmış olduğu et suyundan ilave ediyoruz, son olarak da tuz ve diğer baharatları da ilave ettikten sonra yemeğimizi kaynamaya bırakıyoruz. birkaç dakika kaynattıktan sonra altını kısarak ve tencerenin ağzını kapatarak yaklaşık olarak 20 dakika kadar yemeğinizi güzelce özdeşleşebilmesi için pişiriyoruz. piştikten sonra servise hazır hale gelmiştir.

0

orman kebabını içerisinde çeşitli sebzelerin olmasıyla bu ismi almıştır. orman kebabı malzemeleri: yarım kilo kuşbaşı et, kilo bezelye, 2 havuç, 2 patates, 2 soğan, 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 tane yeşilbiber, yarım çay bardağı sıvı yağ, karabiber, tuz, pul biber, kekik, sıcak su.
orman kebabının yapılışı: tencereyi kızdırın, yıkanan kuş başı etlerini içine koyun, suyunu çekene kadar bir güzel kavurun. yemeklik doğranan soğanları, sarımsağı, tereyağı ve sıvı yağı etin üzerine koyun. kavurmaya devam edin, 2 su bardağı sıcak su koyun kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişsin. pişip suyunu çekince biber ve domates salçasını içerisine koyun kavurun. doğranan havuçları koyun, daha sonra yıkanan bezelyeleri içerisine koyun, bezelyeler yumuşayınca küp küp doğranan patatesleri ilave edin. patateslerin dağılmasını istemiyorsanız çok karıştırmayın, son olarak biberleri ve baharatları ekleyin, hafif bir pişirmeden sonra kapağı kapalı olarak biraz dinlendirin. sonra afiyetle yiyin. bu arada bu yemek dana etiyle de kuzu etiyle de yapılır. dana eti daha çabuk pişiyor. bazen kuzunun kokusunu sevmeyenler olabiliyor. kuzu etinde kavurma işlemi çok önemlidir.