1

parmak kebabı yapmak için gerekli olan malzemeler
4 adet kemer patlıcan
4 adet patates
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
sebzelerimizi kızartmak içinde bolca sıvı yağ.
kıymalı sos için
250 gram kıyma
bir kaç diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1 büyük boy domates 2 orta boy domates
sıvı yağ salça pul biber tuz ve karabiber

3 adet üzerine koymak için domates…
kebabın üzerine dökmek için de bir tatlı kaşığı salça ve salçayı inceltmek için bir su bardağı kadar sıcak su ayrıca tuz ve kekik.

yemeğinizi yapmaya ilk önce patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayıp ve 20 dakika kadar tuzlu suda acısını çıkartmayı bekliyoruz.
patlıcanların acısı çıkarken diğer yandan biberleri ve patatesleri aynı parmak şeklinde doğruyoruz. tüm doğrama işlemi bittikten sonra patlıcanları da suyun içinden çıkartıp yıkayıp kuruladıktan sonra diğer sebzeleri de kurutuyoruz ve bol ya da iyice kızartıyoruz. kızartılan sebzeleri kenara aldıktan sonra diğer taraftan soğanları bir deri ve sarımsağı yemeklik bir şekilde ince ince doğrayıp sıvıyağda iyice kavuruyoruz.online kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz ardından baharatlarını ve salçasından ve rendelenmiş domatesleri de ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz. kıymalı harcımızı hazır olduktan sonra, öncelikle yuvarlak bir borcam içerisine kızarmış olduğumuz sebzeleri sırasıyla diziyoruz. bu işlemi yaparken bir patates bir patlıcan kırmızı biber yeşil biber şeklinde sırası ile gidelim ki görüntü çok daha güzel bir şekilde olsun. ayrıca, servis yaparken de her tabağa eşit miktarda sebzelerden gelmesini bu sayede sağlayabiliriz.
dizme işlemi bittikten sonra orta kısmı boş kalacak şekilde yapıyoruz bu işlem 2 borcamın ortasına hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı dökelim. yani borcamın kenarlarına sebzeleri diziyoruz ortası boşluk kalacak ve oraya kıymayı dökeceğiz.
üzerinde yuvarlak şekilde kesmiş olduğumuz domatesleri dizip en son olarakta , salçalı sosu üzerine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişmeye bırakıyoruz. yemeğiniz iyice piştikten sonra serseme yemeye hazır hale gelmiştir yapanlara şimdiden çok afiyet olsun.

0

parmak kebabı kebaba giren malzemelerin parmak boyutu ile kesilmesiyle bu ismi almıştır. lezzetli ve bereketli bir yemektir.
malzemeler:
-400 gram kuşbaşı et
-3 adet patates
-3 adet patlıcan
-2 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 adet soğan
-2 yemek kaşığı domates salçası
-zeytinyağı
-2 su bardağı su
-karabiber ve tuz
yapılışı: etleri teflon bir tavaya koyun güzelce kavurun sonra üzerini geçecek kadar su koyun pişmeye bırakın. etler suyunu çekene kadar. suyu çekince doğranmış soğanı, zeytinyağı da hafif gezdirerek etleri kavurun. ardından domatesleri doğrayıp koyun tuzu ve karabiberi de atıp kısık ateşte iyice pişirin.
diğer yandan patlıcanları alacalı soyun, parmak şeklinde dilimleyin, patatesleri de soyup elma dilimi şeklinde doğrayın bir güzel kızgın yağda kızartın. sonra bir borcam tepsiye güzelce kızartılan patatesleri dizin ortasına pişen etli harcı koyun daha sonra kızaran parmak patlıcanları da dizin son olarak biberleri ince ince kesip domates dilimleriyle dizin. hafif bir salçalı su hazırlayıp gezdirin. zeytinyağı tuz ve karabiber de ekleyerek fırına sürün. 190 derecede suyunu çekene kadar pişirin. parmak kebabı hazır.