1

patates püreli tavuk sote yapmak için öncelikle patatesleri genişçe bir tencerenin içerisine alarak haşlıyoruz. patatesler haşlanırken büyük bir tava içerisine yemeklik olarak doğramış olduğumuz soğan ve kırmızı ile yeşil biberleri alarak sıvı yağ içerisinde kavuruyoruz. bunlar kavrulduktan sonra içerisine kuşbaşı doğranmış olan filmin devamı tavuk göğüslerini ekleyerek tavukların suyunu salıp, sağ almış oldukları bu suyu da tekrar çekip yumuşayana kadar soteliyoruz. tavuklar yumuşadıktan sonra üzerine tuz
karabiber kırmızı pul biber, kekik, kimyon ve köri baharatlarını ilave ederek bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz.tavuk sotenin içerisine tercihinize göre krema ekleyerek kremalı tavuk sote ya da soya sosu ekleyerek soya soslu tavuk sote olarak yapabilirsiniz. bunların dışında tavuk sotenin izin içerisine mantar ekleyerek çok daha leziz olmasını sağlayabilirsiniz. bu aşamada tavuk soteye nasıl hazırlamak istediğiniz tamamen sizin damak tadınıza kalmış olan bir şeydir. hayal gücünüzü kullanarak değişik şeyler çıkartabilirsiniz. tavuk soteyi hazırladıktan sonra, haşlanmış olan patatesleri kabuklarını soyarak patates ezeceği ya da blender yardımıyla güzelce eziyoruz. sonrasında içerisine bir miktar tereyağı ,süt ve tuz ilave ederek iyice karıştırıyoruz. patates püresi hazır olduktan sonra dilerseniz düz bir servis tabağının üzerine öncelikle patates püresini güzelce yaydırarak üzerine tavuk sotelerini koyarak servis edebilirsiniz. daha güzel ve değişik bir sunum hazırlamak istiyorsanız eğer küçük toprak kapların içine önce patates pürelerini, kürelerin üzerinede tavuk tavuk sote sine ekledikten sonra en üstüne hazırlamış olduğunuz beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek fırınınızın sadece üst tarafını çalıştırıp beşamel sosunun pişmesini, kaşar peynirinin erimesini ve kızarmasını sağlayacak kadar fırında tutarak bu şekilde de servis edebilirsiniz. her iki şekilde de değişik ve göze fazlaca hitap eden bu güzel bir sunum hazırlamış olursunuz. ayrıca bu yemek çok fazla doyurucu olduğu için yan ama sadece çorba ve salata yaparak akşam yemeğiniz de ikram edebilirsiniz.

0

patatesli püreli tavuk sote: sote için kullanılacak malzemeler: 1 paket tavuk göğsü, 1 soğan, 1 domates, 1 tane kapya biber, 1 yemek kaşığı salça, karabiber, pul biber, tuz, biraz sıvı yağ. püre için malzemeler: 5/6 tane patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, bir çay bardağı süt, biraz karabiber ve tuz.
yapılışı: patatesleri haşlayın, güzelce ezin, blenderle iyice ezin hiç pütürlük kalmasın, içerisine kalan malzemeleri koyup iyice püre haline getirelim. borcam tepsiyi hafif yağlayıp içerisine bu püreyi yayalım. tavuk göğsünü tavaya alıp hafif su alıp suyunu çekene kadar iyice kavuralım. içerisine doğranan biberi, sebzeyi, soğanı, salçayı koyup iyice kavuralım. geri kalan tüm malzemeleri de kavurup soteleyelim. kaşarları koyduğumuz borcam tepsiye bu karışımı da ekleyip yayalım. son olarak isteğe göre güzelce kaşar rendeleyip veya kaşar dilimleri ekleyip fırına yerleştirelim. 170 derecede kaşarla kızarıncaya kadar pişirip çıkaralım. püreli tavuk sote hazır.