0

bebeklere çorba yaparken önce denemeli yapılmalı yani mesela patates havuçlu yapılcaksa 2 3 gün yapılmalıki bakalım alerjisi varmı yokmu örnek tarif vermek gerekirse
1 patates
1 havuç
1 kabak
1 tatlı kaşığı pirinç
sebzeleri haşlayalım ardından pirinci koyalım pirinç azcık sulu kıvamı alıcaktır
daha sonra haşlandıktan sonra hepsini blenderdan geçirelim ve çok soğumayacak şekilde kenarda bekletelim
afiyet olsun

1

bebeklere çorba yapmak için genellikle sebze çorbaları yapılır. havuç, patates kabak , bezelye ,pırasa, soğan gibi sebzeleri arzuya göre bu sebzelere arttırıp azaltabilirsiniz çeşitli olarakta yapabilirsiniz. bu sebzeleri güzelce yıkayıp soyduktan sonra et ya da tavuk suyunda haşlayarak hepsi iyice haşlandıktan sonra blendırdan geçiriyoruz. çok yoğun bir kıvam olduysa içerisine sıcak su katarak kıvamını inceltebiliriz.çorbayı bebeğimize içeceğimiz için içerisine fazla baharat koyma olunuz gereklidir sadece tuz eklemekte fayda olacaktır. çorbanın içerse çok hafif ya da ekleyerek kaynatıyoruz ve sonrasında çorba ılındıktan sonra bebeğimize de rahatlıkla sağlıklı olan bu çorbadan içirebiliriz.

0

ben çocuklarım bebekken şu şekilde yapardım çorbayı, önce kırmızı et ürünleri bir parça, bunu haslar iyice gidip içine kırmızı mercimek ,bulgur ve mevsim sebzeleri , patates ve havuç ekleyip bir güzel pişiririz sonra b pişen sebzeleri dağdan geçirirdim az tuz ve zeytin yay ekleyip öyle yefirirdim bol vitaminli bir çorba ben bile severek yerdim.

1

yani ben genellikle oğluma patates ,kabak havuç çorbası yapıyorum. patates ve havucu ,kabağı bir tencereye koyup ilk önce haşlıyoruz. ondan sonra içine de az bir miktar su koyuyoruz, ondan sonra blendırdan geçirip çorba haline getiriyoruz. genellikle ben her zaman bu çorbayı tercih ediyorum.. çünkü bebekler açısından daha sağlıklı diye düşünüyorum gerçi bebeğim şu an 1 yaşını geçtiği için tüm çorbaları da veriyorum yani doktorlar da söylüyor zaten ama sebze çorbasını daha fazla tüketmesini sağlıyorum yani bebekliğinden beri patatesli ,havuçlu, kabak çorbası yaptım ve oğlum çok da sever.