0

para biriktiremiyoruz malum çocuklarımız var evde birde tek kişi çalışıyorsa çok zor hayat şartları çok pahalandi mesela hersey çok pahalı bişey ektradan birsey alamiyoruz faturalar gerçekten çok pahalı geliyor.bir çocuk kıyafetleri gıdalar fiyatlarda çok fazla fiyat farkı koyuyorlar ama iscinin maaşı ise zaten artirilmiyor olsada az insanlar geçim yönünde gerçekten insanlar çok zorlanıyor çağ okadar ilerdeki hersey para oldu malesef birikim yapamıyoruz.

0

ben çok para harcayan bir insan değilim ama sigara kullandığımdan dolayı havaya 300 tl boşa gidiyor. normal olarak ben elime geçen veya biraz yüklü miktarı her zaman değerlendiririm. bu yaz ayında elimde bir miktar param vardı, o zamanlar sürekli altın, dolar, euro alıp sattım.

1

valla kardeşim benim borcum çok.o yüzden para biriktiremiyorum.ustelik birde sigara tiryakisi olduğum için iş çıktıkça gittiğim ev temizlik işlerinden kazandığım para ve sorumaniden kazandığım para borçlarıma ve sigara parama yetiyor. şuan sürekli bir iş bulamadim. uzun zamandır arıyorum
sürekli çalışabileceğim market tarzı bir iş bulursam inşallah o zaman birikim yapabilirim. hatta birikimlerimle ileride bir araba alabilirim.en çok istegim araba kullanmak. inşallah birgün bu isteğim gerçekleşir. su durumda şartlar beni zorlasa da mücadeleye son gaz devam ediyorum.

0

harcamayacaksam niye kazanıyorum değil işte arkadaşım. aldığın maaşınıı hepsini birikim yap demiyor kimse. ayda 50 tl kenara koysan bir yılda 600 tl. sen şimdi bir hastalık geçirsen aylarca çalışamasan sana kim bakacak, kim para verecek. al bu faturalarının parası, kiracıysan al bu kiranın parası diye kim diyecek. o yüzden ayda 20 lira 50 lira 100 lira demeden yani az çok demeden kenara para konulması taraftarıyım ben

0

aynen valla birikmiyor damlaya samlaya göl olur derler ama damlamiyorda kac gündür çabalıyorum hala çekim talebinde bulunamadim.

0

benim anlamadığım çok nadir konulardan bir tanesi de bu neden para birikimi yapamıyoruz yada neden benim köşede param yok biriktiremiyorum? bizler bu hayata bir kere geliyoruz demi bir kere kazanıyoruz bir kere yaşıyoruz yarının garantisi olmayan bir dünya da insan neden para biriktirir ki ? ben şahsen para biriktiren bir insan değilim gerek duymuyorum para bu harcamak için kazanılıyor harcamayacaksan neden kazanıyorsun diye sorarlar insana önce sorun kendinize harcamayacaksam neden kazanıyorum.

0

çünkü harcanacak çok yer olduğu için kenarı maalesef atamıyoruz. insanların cebinde artık kenarı atabilecek paraları kalmadığını düşünüyorum. hayat şartları iyice uçmuş durumda.

0

sebebi aslında çok basit. gelire ve gidere dikkat etmeden gereksiz ve yanlış onlarca harcama. aldığımız para örneğin aylık 2 bin lira ise, 2 bin 100 liraymış gibi harcıyoruz. sıfırı tüketiyoruz. sanki bedavaymış gibi kullanılan kredi kartları da dahil. artık market alışverişleri için bile kredi kartı kullanılır oldu. kredi kartları sayesinde evde lazım olmayan mutfak malzemelerini bile alır olduk. sonra paramızın bereketini göremiyoruz diye serzenişte bulunuyoruz. giyim alışverişinde de karta taksit yaparız diye dolaplarımızı doğru düzgün kullanmadığımız kıyafetlerle dolduruyoruz. daha üstünüzde eskimemiş hatta ilk alındığı gibi duran kazaklar, tişörtler, gömlekler pantolonlarla doluyor dolaplar. ve modası geçen bir o kadar ürün. sizce biz kadınların dediği “giyecek hiçbir şeyim yok!” sözü nereden geliyor acaba hiç düşündünüz mü? çok uzun zaman önce değil, sadece bir 10-15 yıl öncesine bakmamız lazım aslında… ne kimsenin dolabı bu kadar doluydu ne de az kıyafetimiz var diye dert edinirdik kendimize. annelerimizin&babalarımızın, ablalarımızın-abilerimizin dolaplarında o kadar çok elbisesi, ayakkabısı yoktu mesela. ama yine giyecek birşeyimiz yok demezlerdi ki. şimdi o zamanla bu zaman bir mi diye soracaksınız. evet aslında bir. ama biz farkında değiliz. sadece o zamandan bir farkımız var şimdi doyumsuzuz. kredi kartları var diye, taksit özelliği var diye, yok şu kadar ertelemesi yok bu kadar ertelemesi var diye neredeyse her yıl telefon değiştirenler görüyorum… hem de bozulmadan. neden para biriktiremediğimiz ortada değil mi sizce?