0

kışlık domates yapmak için domatesler rendelenir sonra kaynatılır ve sıcak halde kavanozlara konulup kapakları kapatılıp ters çevrilir... yada yazın güzel domateslerini küp küp doprayıp buzdolabı poşetine doldurup derin dondurucuda muhafaza edilir....

0

rendele kaynat koy kavonaza al sana sos

0

domayesler soyulur, rendelenir ve kaynatılır.... çok zahmetli değil mi?

aman durun, ben size en pratik tarifi anlatacağım. domateslerimizi alıp gizelce yıkıyoruz. doğal domates tercih ediyoruz tabii ki... yıkadığımız domateslerin kök kısımlarını alıp dörde bölerek büyük bir tencereye dolduruyoruz. ateşin üzerine koyarak biraz sularını salarak erimeye başlamalarını sağlıyoruz.

sonra blendırla bir güzel parçalıyoruz domateslerimizi... iyice sıvı hale geldikten sonra kaynamaya bırakıyoruz. biraz koyulaşana kadar bekliyoruz.

altını kapatım onbeş dakika kadar bekliyoruz o ilk sıcaklığı gitsin... sonra kavanozşarımıza doöduruyoruz hazır hale gelen sosumuzu. kapaklarını kapatıp yanyana ters çevirerek diziyoruz. üzerlerine sıcağın uzun süre kaybolmaması için örtü örtüyor, iyice sarıyoruz. ..bir gün kadar bu şekilde beklettikten sonra kışlıklarımızın arasına disiyoruz...

poşetlere koyarak buzlukta muhafaza eden de var ama benim tercihim konservedir.

0

domatesleri soyup rendeleyin ve bir tencerede suyunu çekene kadar pişirin tabi pişirme sırasında tuzunu atmayı unutmayın kavanozlara koyun hazır.