0

umut insanı hayata bağlar.umutlarımız olmazsa hayat bom boş olur.umudu olan insanlar hayata sım sıkı sarılır.kendilerini huzurlu hissederler.ama boş umutlara da kapılmamak gerekir

1

yani umutlu olmak insana huzur verir ama bir gün umudu yıkıldımı, güçsüz kalmaması lazım her zaman güçlü olması lazım ve umutlu olmaya devam etmesi lazım. hani ilk önce acıyı yaşarsın, sonra tatlıyı hani her an her şey güzel olabilir veya daha kötü olabilir. sonuçta burası imtihan bir dünya hepimiz imtihandayız. hani o mutlu olmak gerçekten çok güzel bir şey zaten umutsuz yaşanmaz. pes etmemek lazım ,insan hayalini gerçekleştirmesi lazım gerçekten de eğer umutsuzluğa kapılırsa zaten hiçbir zaman umutlanamaz hiçbir şey ve güçlü olamazin en azından kendi umutlara risk huzuru bulmuş olur. yani umut bence riskli bir şey ve zaten insanların bence risk taşıması lazım. ben her zaman umutluyum risk olsa da olmasa da hiç umrumda değil. kendimi ben öyle olur ediyorum eğer umutlarım yıkılırsa da olsun bir dahaki sefere der, geçerim öyle bir yapıya sahibim bence insanların da böyle olması lazım çünkü bu bence güçlülüğün simgesini gösterir. bu gibi yani huzur verir tabii ki; insana diye düşünüyorum.

0

tabiki kavusturur bana göre umut çok önemli birsey. umut olmazsa vazgeçmişsin demektir. ama bu hayatta hiç birşeyin sonunu görmeden vazgeçilmez bence ne zaman ne olacağı belli olmaz . o yüzden umudu kaybeden sonuna kadar gitmek gerekiyor. istediğimiz şey olmasa bile sonunda hiç değilse denedim sonuna kadar elimden geleni yaptım demek bile daha iyi hissettiriyor insana . diger türlü gün gelip keşke sonuna kadar ugrassaydim belki olurdu demekten çok çok iyi bence.