1

saç bakımı için öncelikle saç temizliğine önem vermek gerekir. saçı çok sık ya da çok seyrek bir şekilde yıkamak saça zarar veren şeylerdir. bazı insanlar saçta oluşan yağı saçı beslediğini ve sağlık verdiğini söylüyor güya bu yönde yapılmış ve kanıtlanmış araştırmalarda mevcutmuş. ancak ben kesinlikle saçımda o kadar yağile bir gün dahi duramam. istediği kadar sağlık versin hiç benim için önemli bir şey değil. yağlı bir kafayla gezeceğime sağlıksız bir saçla gezerim daha iyi.
saç bakımı için öncelikle saçlarda kırık oluştuğu zaman kırıkları aldırmak gerekir ki saçlar çok daha sağlıklı bir şekilde görünsün ve uzasın.
ayrıca kullanmış olduğumuz şampuanları da fazla kimyasal içermeyen şampuanlardan seçmemeliyiz. doğal içerikli şampuanlar kullanmak saça çok daha faydalı olacaktır. ilk başlarda saçlarınıza iyi gelmediğini düşünebilirsiniz ancak sürekli kullanımda etkisini muhakkak göreceksiniz. ayrıca saçlara sürekli olarak boya düzleştirici ve maşa gibi dışarıdan sağlıksız işlemler uygulamakta saça oldukça zarar veren işlemlerdir.
saç bakımı yapacağımız zaman öncelikle saç tipinize uygun olan ürünleri seçmeli ve kullanmalıyız. haftada bir defa saçı besleyecek bir maske uygulaması yapabiliriz ayrıca saçlara iyi gelen bitkisel yağlardan da destek alabiliriz özellikle argan yağı saç bakımı için en önemli ve en faydalı yağlardan biridir. bunun dışında saçlarınızı her gün taramaya da özen gösterin. saçları taramak bilindiğinin aksine saçları dökülen sadece zaten dökülmeye müsait olan saçlar dökülür. saç uçlarını nemlendirmek de gerçekten kırık oluşumunu geciktiren bir işlemdir. saç derisindeki kan akışını hızlandırmak da saçlara sağlık verir bu yüzden ara sıra yine bitkisel yağlarla saç diplerine masaj uygulaması yapmanızı tavsiye ediyorum.

0

vallahi bu biraz saç tipine göre değişir yani eğer kıvırcık saçlarınız varsa birçok ürün kullanmanız gerekebilir. ben saçlarıma genelde çok fazla bir şey kullanmıyorum. şampuan ve krem ile besliyorum saçlarımı. tabii ki saçlar için şampuan çok önemli çünkü her şampuan her saça iyi gelmiyor bazıları kepek yapabiliyor bazıları deri hastalığı yapabiliyor. o yüzden şampuan seçiminde dikkat etmemiz lazım ve kaliteli şampuanlar kullanmamız lazım. saçlarımızı bakımlı kullanmak için ne yapabiliriz mesela iki güne bir yıkayabiliriz her gün yıkamayalım ama en azından imkanınız varsa iki güne bir yıkayabiliriz, imkanımız yoksa da 3 güne bir yıkayabiliriz saçlarımızı çünkü saçlarda çok fazla yağlanma olabiliyor. bu arada saçların yağlanmasını önlemek için elimizi çok saçımıza vurmamamız gerekiyor ve çok uğraşmamaniz gerekiyor.çünkü eller değdikçe saç çok fazla yağlanırmış öyle duymuştum.