0

hiç kimse salt iyi ya da salt kötü değildir.hepimizin iyi ya da kötü yanları var.bunun oranları değişebiliyor.bize yanlış yapan birinin bunu hep yapacağını düşünmüyorum ruhsal bir sorunu yoksa tabi.sadece kötülük yapana karşı algılarımız ön yargılarımız daha açık ve dikkatli oluyor.bence en güzeli kötü olaylarla karşılaşınca ufaktan ortamdan uzaklaşmak.güvenimi zedeleyen huzursuz eden hep acaba diye yaklaştığım biriyle canımı sıkacağıma uzak dururum daha iyi.

1

yani kötü insanlar zamanı geldiğinde iyi bir insanda olabilirler. sonuçta bunu sadece allah bilir. eğer onun karşısındaki bir insan kötülüğün ne kadar günah olduğunu açıklayıcı bir şekilde anlatırsa , nefsine hakim olabilirse o kötü insan bile iyilik yapabilir. yani hani normalde bir laf vardır. insan yedisinde neyse yetmişinde de odur diye. hani bazen doğru bir laf ,bazen ise doğru değil. yani kötü insanla iyi olabilir. sonuçta kimin ne olacağı belli değil bu devirde. düşmez kalkmaz sadece bir allah'tır.

1

kötü insanlar zaman içerisinde tabii ki iyi insanlara dönüşebilirler.zaman içerisinde yaşamış oldukları olayların etkisiyle bazen insanların kafasına bir şeyler dank edebiliyor. bazı olayların eğrisini doğrusunu idrak ettikleri zamanda geri dönüş yapabiliyorlar. bir musibet bin nasihattan iyidir diye boşuna demiyorlar.bazı şeyler insanlar çok büyük ders veriyor ve yaptıkları şeyden büyük pişmanlık duyarak kişiliklerinde değişikliklere gidebiliyorlar. tam tersi iyi insanlarda yaşadıkları kötü olaylardan sonra acımasız ve kötü insanlara dönüşebiliyorlar. yani bazı olaylar insanları derinden etkileyip psikolojilerini altüst ediyor ve kişilikleri iyi ya da kötü yönde etkilenebiliyor. o yüzden bu hayatta değişmeyen hiçbir şey yoktur. insanların da değişebileceğine tamamen farklı kişiliklere dönüşebileceğini asla unutmamak gerekir.

0

valla zannetmiyorum. kotuluk yapabilen bir insanin iyiligine ne kadar guveneceksiniz ki. o zaten kotudur. adi ustunde kotu bir insandir. o insan iyilik yapsa ne degeri olur ki. tabi tovbe eder artik hic kotuluk yapmaz orasini bilemem ama ben kotu insanlara guvenemem asla..