0

ayak kokusu nedeni ayakkabıdan kaynaklanır genelde . özellikle yazın hava alan ayakkabı giymek gerekiyor deri ayakkabı tercih edilmemeli çünkü ayak terler ve bu kokunun başlıca sebebidir. lastik ayakkabılar da ayakta çok koku yapıyor o yüzden o tarz ayakkabılardan da uzak durmak gerekiyor. daha sonra eve geldiği gibi ayaklar yıkanmalıdır ve çoraplar kesinlikle hergün değişmeli. bir diger ayakta koku yapan şey ayak mantarı onun içinde kına yakmayı öneririm bende çok işe yaradı. sürekli aynı ayakkabı giyilmemeli tabiki yedek varsa 2 gunde bir yer degistirilmeli . hiç birşey çare olmadiysa koku spreylerivar ayak kokusunu oönlemek için onlardan alınmalı.

1

öncelikle ayak kokusuna sebep olan nedenler yok edilmeli. ayakkabı dinlendirilmeli, sürekli giyilmemeli. yine ayakkabı ve ayakları terleten cinsten olmamalı. eğer ayakkabı kokuyorsa içerisine karbonat dökülerek bir gece bekletilmeli. hem nemini alacak hem kokusunu yok edecektir.

daha sonrasında ayağa kına yakmak çok fayda ediyor koku konusunda. görsel açıdan bunu beğenmezseniz farklı kremlerle de ayağın nem oranını dengeleyebilirsiniz. tuzlu suda yıkamak bebek etmek de hem ayağı dinlendirecek hem de kokuyu giderecektir.

0

ayak kokusunu gidermek evet mümkün. özellikle karbonat dökün ve 1-2 saat beklemeni isterim. sıcak suyun içine de atmanı tavsiye edebilirim. gerçekten de iyi geliyor ve devamlı ayaklarını yıkamalısın ve ayakkabını değiştirip markalı bir ayakkabı almalısın. çünkü çakma ayakkabılar gerçekten de ayakları kokuyor, kokutuyor daha doğrusu orjinal alırsan en azından ayakların korkmamis olur ve bu konuda dikkat etmelisin.

0

kına yakmak bir çözüm olabilir. kına yakmayı deneyebilirisiniz.